Week 22 - 2011

Maandag 30 mei. Terugblik op afgelopen weekend en nachtdienst.

Wat een TOP-weekend hebben we achter de rug !!!
Het begon natuurlijk met de bruiloft van onze vrienden/collega, waarbij Smitje chauffeur op de A-Ford is geweest en het mooiste van alles vond ik zelf, dat de "gom" helemaal nergens vanaf wist. Het was volgens mij het enige waar hij niets van wist of zelfs ook maar invloed op had !!!
Daarbij opgeteld het weer dat buitengewoon goed was. 's Nachts heeft het (in ieder geval in onze wijk) gigantisch gehoosd en zelfs zo erg dat ik er maar even uit ben gegaan om door het hele huis te controleren of er niet stiekem iets naar binnen druppelt. En dat heb ik niet snel Foot in mouth.De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik de pieper wel had verwacht, maar het bleef stil onder mijn kussen Tongue out, beter ook, want het zou een lange dag worden: 's morgens de kinderen naar school en na het feest 's avonds nog door naar Duitsland om het familieweekend te vieren.
Wat een heerlijk droog weer, mooie luchten, blije mensen, kortom alle ingrediënten voor een geweldige bruiloft !!!
Nadat Brandweer Wateringen acte de presence had gegeven zijn Liesbeth en ik vertrokken naar Duitsland, waar de rest van onze familie al aanwezig was. Een aardig eindje rijden, maar wel lekker rustig op de A12 !!! We waren om half drie 's nachts .......... ter plaatse .......... Surprised.

Het weekend was erg gezellig: goed weer, veel vliegen, genoeg te eten en een ruime voorraad drinken. Wat wil een mens nog meer ??? Nou, gewoon leuke, gezellige mensen om je heen !!! Gelukkig waren ook die in grote getalen aanwezig Kiss. Zei ik vorige week niet dat ik mijn pieper toch niet mee zou nemen op het weekendje uit ??? Grapjas ben ik toch ......... Wat denk je dat er vrolijk aan mijn riem bungelde, toen we naar het trouwfeest reden en vandaar dus door gingen naar Duitsland ??? Inderdaad ........ Yell Het is zo standaard geworden: 's morgens bij het wakker worden, gaat de kreng gewoon aan je broekriem en pas als je het bed in stapt gaat hij weer van mijn riem af en onder mijn kussen. Net als vroeger in militaire dienst: je had altijd je wapen, je helm en je gasmasker bij je. Ook al loop je in je blote reet over de hei, die drie zaken had je altijd bij je !!! Nu is dat wel wat lastiger, want waar hang je zo'n pieper aan als je in je blote reet over de hei huppelt ??? Ach, laat ook maar, het is maar wat beeldspraak. Wel leuk voor als je net als ik in plaatjes denkt Innocent.
Zondagavond zijn we lekker rustig naar huis gereden en maken we ons klaar voor een werkweek ....... Tenminste de kinderen. Zelf ga ik vannacht mijn enige nachtdienst draaien, want woensdagochtend moeten we om kwart over negen in Voorschoten zijn ......... Het wordt wel wat spannender !!! Ik kan er niets aan doen, maar een klein beetje gespannen ben ik wel en dat schijnt nou net weer niet handig te zijn als ze met een filmcamera via je achterste naar binnen gaan om daar de darmflora te gaan bekijken Yell. We laten het maar rustig over ons heen komen ........ van binnen .........

Goed, we gaan over op de zakelijke toer: de nachtdienst begint en we hopen op een lekkere drukke dienst. Al was het alleen maar om de gedachten te verzetten, want vanavond heb ik de eerste pilletjes ingenomen om woensdag "schoon" te zijn als de onderzoeken plaats vinden. Op de bijsluiter stond dat er een zeer kleine kans is op darmkrampen ........ Mijn collega's zijn er nu al achter dat ik in die zeer kleine groep valt die wèl  kans heeft op darmkrampen ........ Embarassed Dat belooft wat voor de komende nachtdienst !!!

 We beginnen deze nachtdienst met een automaatje waarop gemiddeld meer gaat rijden dan normaal: twee keer een TS, een RV en een OvDB: Haagse Hout en L-V, wederom L-V en de OvDB-noord, maar de meesten mogen bij uitmelden alweer in z'n achteruit, omdat het nacontrole wordt viir de TS van L-V.
Kort hierna is het gedaan met de rust op de RAC. We krijgen tientallen telefoontjes over een garagebrand. We alarmeren de TS en RV van Loosduinen, de TS van Centrum en de OvDB-Zuid. Eenmaal ter plaate is het volgens mij net geen Middel Brand, maar wel mogen de AB en de HV van Loosduinen erheen met een prio 2 om te assisteren daar. Uiteraard zijn er wat foto's geschoten: Kleine Brand met veel materieel. Als laatste mag de stichting Salvage ter plaatse komen, dus bellen wij een coördinator uit zijn bed.
De TS Centrum mag op de terugweg even langs wat medewerkers van Joulz om te snuffelen wat zij voor lucht ruiken en niet lang nadat er gesnuffeld is krijgen we het verzoek om de OvDB-Zuid te alarmeren om ook ter plaatse te komen. Hij vraagt, eenmaal ter plaatse aangekomen, of de piket ambtenaar van DSO (= Dienst Stedelijke Ontwikkeling) hem telefonisch kan contacten voor overleg. Mogelijk ligt er een oude olietank en is de grond verzadigd met allerlei luchten die nu naar boven komen. Geen gevaar, maar wel vervelend al die luchten ........ het lijkt de RAC wel ........ Kiss

Naaldwijk gaat eruit om twee dames uit een lift te bevrijden en Delft om een automaatje te controleren. Ook de collega's van Rijswijk gaan eruit al worden zij gealarmeerd voor een autobrand.
Ik "knetter" zo lekker naar huis en ga direct slapen. Vanmiddag moet ik beginnen met minimaal 4 liter met laxeerspullie ........ Yell

Woensdag 1 juni. "D-day" oftewel Darmdag .......

Gisteren nijdig mijn best moeten doen om dat laxeerspullie naar binnen te krijgen. Wat een gruwelijk, gore zooi is dat zeg !!! Tot aan kokhalzen toe en bulten kippenvel er gratis bij ........Foot in mouth Vanochtend de kinderen bij vrienden gebracht en zij brengen ze weer naar school. Wij gaan richting Voorschoten om daar Darmstad te laten bezoeken. De voorbereidingen worden vlotjes getroffen: infuus, zout(zuur???)oplossing er doorheen, fff omkleden/uitkleden en een bedje in. Doen waar ik goed in ben ......... Slapen Kiss.

Het slapen wil niet echt goed lukken, vast wat last van zenuwen ........ Het is voor mij als hetero geen dagelijkse kost dat er wat naar binnen gaat op een plek waar normaal alleen wat uitkomt !!! Ach, zometeen krijg ik een slaapmiddeltje en gaat het als vanzelf ......... hoop ik !!!
Als ik de behandelkamer opgereden wordt krijg ik gelijk mijn slaapmiddel toegediend, maar het ziet er naar uit dat het infuus niet goed zit !!! Het slaapmiddel komt niet verder dan mij onderarm en een dikke bult met vloeistof is het enige dat zichtbaar is ....... èn blijft ........ Hmm, dat wordt of een ander naaldje zetten, of het onderzoek ondergaan zonder slaapmiddel en de arts heeft voor mij al bepaald dat die laatste optie de enige is !!! Ze lopen al een half uur uit en als hij mij een beetje aankijkt, verwacht hij dat ik dit onderzoek best aankan zonder dat ik eerst naar droomland getransporteerd word ........ Yell Ik heb er dus geen inspraak in en zal het moeten ondergaan, zoals ik er nu bij lig. En dat is niet op mijn voordeligst !!! Surprised
Maar ik heb nu wel mijn eigen beeldscherm waar ik op mee kan kijken wat er allemaal van binnen gebeurt, als of ik daar op ligt te wachten. Maar het moet maar, want ik ben er nu toch. Tijdens het inwendig onderzoek wordt er lucht mee ingeblazen en dat is niet het meest prettige gevoel dat mij overkomt !!! Ik lig af en toe nijdig door het bed heen te stuiteren om de krampen het hoofd te bieden ......... wanneer gaat dat slaapmiddel eindelijk eens werken ???
Na een klein half uur wordt de cameraploeg teruggetrokken en ontdekt men een prachtige paddestoel in mijn darmflora Undecided. Deze wordt vakkundig verwijderd en bewaard om aan een nader onderzoek te onderwerpen. Als alles wat zich niet normaal in mijn lichaam hoort, is verdwenen, begint het slaapmiddel te werken !!! Goeie timing ook Cry. Nu ik weer naar de uitslaapzaal word gereden, knal ik in een diepe slaap en de rest van de dag heb ik geen idee wat er met me gebeurt. Het aankleden, het gesprek met de arts, de terugreis naar huis en het in mijn eigen bed ploffen ........ ik heb er geen seconde van meegekregen. Eén groot zwart gat ....... en dat is geen leuke woordspeling !!! Foot in mouth Natuurlijk zijn er dan altijd weer grapjassen die na afloop dan zeggen dat ik nog weinig te klagen heb, want ik kont toch op mijn eigen bilscherm meekijken ??? Bedankt, vriend !!! Over zes jaar mag ik voor het vervolg onderzoek. Na de Pinksteren krijg ik van de huisarts de uitslag van het op kweek gezette poliep.
Nog fff wat dagen om de spanning te laten zakken ........ Wordt tijd voor wat rust in mijn hoofd en andere plekken van mijn lichaam !!! Cool

Vrijdag 3 juni. Brandweer Wateringen.

Gisteren heb ik me bij voorbaat maar een dag uit dienst gemeld voor Brandweer Wateringen. Ik wist vooraf niet wat ik mocht verwachten na de onderzoeken, maar gelukkig viel de nasleep allemaal heel erg mee. Nadat ik flink geslapen heb, op kosten van de zorgverzekeraar, was ik weer helemaal het ventje en daarom doe ik gewoon weer lekker mee met alles wat er op me af komt !!!

14.25 uur Prio 1 GV Los Angelesstraat 13 Binnenbrand 9093 7730 7750 6130.  Zo dan, kijk dat zijn meldingen waar ik toch wel een beetje op zit te wachten. Op de scooter naar de kazerne. Dat scheurt lekker snel door het stilstaande verkeer heen en ik kom vlotjes op de kazerne waar nog op wat collega's gewacht wordt. Ik kan zelfs als bevelvoerder opstappen en als alle plekken achterin gevuld zijn, vertrekken we richting Wateringse Veld. Bij het inmelden bij de collega's van de RAC krijgen we te horen dat de TS van Loosduinen al ter plaatse staat, maar nog geen nader bericht heeft gegeven ........ Surprised Hebben ze in Den Haag F-16 motoren in de nieuwe generatie TS'en geplaatst ??? Zo snel ter plaatse ??? Zo langzaam waren wij nou ook weer niet met uitrukken !!! Maar we kachelen vrolijk door en wachten op wat er komen gaat. Het is mijn eerste binnenbrandmelding als bevelvoerder voorin, dus mijn hoofd loopt over van alles wat me geleerd is !!! Maar op ongeveer honderd meter voor we ter plaatse zijn, komt de bevelvoerder Loosduinen met het nader bericht: Kleine Brand. Maar natuurlijk rijden we de straat even in om te zeggen dat we weer weg gaan Wink. Zo te zien heeft er wat op het vuur gestaan en zijn de bewoners dat vergeten toen ze vertrokken. Maar dat gaan de collega's van Loosduinen inderdaad best zonder ons redden. Eerst fff een bakkie met de collega's van Wateringen en dan weer lekker het zonnetje in Cool.

22.07 uur Prio 2 WT Julianastraat Brand Buiten 6130. Lekker zeg, want mijn scooter staat nog buiten en de ervaring is wel dat ik daarmee toch echt sneller ben dan met de auto !!! wederom scheur ik naar de kazerne en wederom kan ik als bevelvoerder opstappen, met dank aan mijn schaduw !!! Kiss
We rijden richting de opgegeven lokatie en treffen daar een buitenbrand aan die midden op straat ligt. Zowiezo niet handig voor het verkeer, maar aangezien de collega's op de RAC dit al meegaven tijdens inmelden en ons vertelden dat de politie ook aanrijdend was, dit maar zo gelaten. Wij zijn alvast begonnen met blussen en wachten de komst van de politie even af, mede ook omdat er wat jeugd omheen staat. En zelfs op afstand hoef je niet te raden of ze een "Westlands Goud" op hebben ........ Nadat de brand uitgemaakt is en de politie ter plaatse is, maken we afspraken over de rest van de avond en nacht.
Hierna weer terug de TS in en retour kazerne.
Laat de volgende maar doorkomen !!!

Zondag 5 juni. Vroege dienst.

Uiteraard gisteravond (of is het vanochtend voreg ???) weer veel te laat geworden, maar ja, wat wil je met zulke waanzonnige luchten Cool. Rond één uur pas in bed en iets meer dan vier uur later de wekker al weer. Wat een baggertijd dat begin van die vroege dienst. Enig voordeel is wel dat het Zondag is dus kunnen we ook hier op de vijfde rustig wakker worden.

Verder valt er qua incidenten dus niets te melden !!! Een vijftal automaten , een wateroverlast (terwijl het in het Oosten en Midden van het land pas echt hoost !!!) en een kleine hulpverlening om een patiënt omhoog te helpen.
Maar we zijn blij dat ook de regio Haaglanden zich aan de zondagsrust houdt Innocent. Dat wil zeggen, net op het scheiden van de markt komen er diverse 112-tjes binnen over een mogelijke brand in een net geopende Tandartsenpraktijk in Rijswijk. De rook komt uit het dak en er wordt een sterke brandlucht waargenomen. Niet zo gek, lijkt ons, want je schijnt het één met het ander te kunnen combineren ....... Volgens het InzetVoorstel alarmeren we de TS van Rijswijk (het is bij hun echt net om de hoek) de TS en RV van Laak en de OvDB-Noord. Uiteraard is Rijswijk vrij vlot ter plaatse en duurt het niet lang voordat de bevelvoerder van Rijswijk met zijn nader bericht komt ........ We weten niet goed wat we nu moeten verwachten !!! Minimaal Middel Brand, maar dan maken we nog net tien minuten mee, of gewoon Kleine Brand ........ Innocent We denken dat de bevelvoerder onze overwegingen heeft gehoord, want hij maakt Kleine Brand. Wij laten het incident zowiezo met een gerust hart over aan de Late Dienst en gaan lekker naar huis. Wel zijn er nog foto's van dit incident.

Morgen geen vroege dienst (echt HEEL vervelend !!!) maar een refresmentdag voor (aankomend) bevelvoerenden. Hoef ik toch pas om fff voor negen uur in Rijswijk te zijn ......... Ik zal aan mijn ploeg denken als zij om half zeven de dienst beginnen ....... alhoewel ik niet kan garanderen dat het ook precies op dat tijdstip is Laughing !!!

Het wekelijkse overzicht: week 22.