Week 37 - 2011.

Maandag 12 september 2011. Avondje Den Hoorn.

Mijn laatste weekenddag. Maar uiteraard ben ik wel bezig voor de Brandweer: vanavond mag ik naar Den Hoorn om een instructieavond C-2000 te geven. Vanuit VBH (= VakBekwaamHeid) is mij en twee andere Westlandse centralisten gevraagd om deze avonden in Midden Delfland en Westland voor de groep collega's te staan en daarbij ook nog wat uitleg te geven hoe met name te werken met C-2000. Een flinke presentatie is er voor ons in elkaar gezet, maar de highlights pik ik er tussen uit: het gaat tenslotte om waar zij het meest aan hebben en mee moeten werken. Fff een aantal portofoons extra kunnen regelen en weer lekker naar huis om te eten en dan richting Den Hoorn af te zakken ........ Ik hoop waarachtig dat ik daar niet in mijn eentje sta. De wind (buiten) houdt de regio aardig bezig en over de kazerneportofoon hoor ik zelfs een collega die nu ook weekend heeft, maar als achterwacht fungeert. Topdrukte dus op de RAC Haaglanden.

Dat ik vorige week weer ben begonnen met het plaatsen van mijn "Lief Dagboek" is niet onopgemerkt gebleven !!! Zelfs via Twitter komen de meldingen binnen, maar deze vind ik persoonlijk toch wel heel erg gaaf: De Kafka vd rode auto, De AnnieMG vh redgereedschap, De Herman Koch vd straalpijp: terug van zomerreces;);) Dat is wel heel erg veel eer, hoor !!! Embarassed

Gelukkig gaat zowel mijn pieper, als die van de collega's van Den Hoorn niet, terwijl het buiten echt fors blijft stormen. Alles bij elkaar zijn er zo'n 300 meldingen gedaan voor stormoverlast !!! Maar wij worstelen ons door de avond heen en vooral de praktijkoefeningen zijn weer leuk en leerzaam.
Rond kwart voor elf naar huis en gauw mijn mandje in, want morgen weer de vroege dienst .......

Dinsdag 13 september 2011. Vroege dienst.

 Wat heb ik onwaarschijnlijk bagger geslapen Foot in mouth  ........ als ik al geslapen heb !!! Yell Heb tot een uur of half twee liggen woelen en draaien en ben er toen maar uit gegaan. Beneden maak ik wat minder de wel-slapende huisgenoten wakker en achter de tv val ik meestal toch in slaap, dus wie weet ??? NIET dus. Om vijf uur maar heel stilletjes naar boven om de wekker uit te zetten en heel voorzichtig naar het werk te gaan. Ben zeer benieuwd hoe mij deze dag gaat bekomen Surprised. Gelukkig zitten we met z'n drieën, dus mocht het helemaal niet meer gaan, kan ik altijd nog wat uurtjes opnemen ........

Maar de volhouder wint en dus sla ik me er wel doorheen. We beginnen met de grote wisseltruck. Op ZT-SH zijn zowel de HV als het RV gestort en dat is een kazerne waar beide specialismen inzetbaar moeten zijn, dus weten we uiteindelijk het RV van Monster en de HV van 's-Gravenzande die kant op te krijgen. Het kost wat moeite, maar dan heb je ook wat !!! U ziet het: Brandweer Westland houdt de regio Haaglanden op de been !!! Cool

Verder doen we het rustig aan; de stilte na de storm. Wat automaten en restanten van de storm die gisteren over de regio raasde. (Ps. waar was nou die waarschuwing van het KNMI ??? Van het weekend code oranje en er vallen drie druppels water en je hoefde buiten de feestverlichting niet aan te doen, maar gisteren zelfs geen code pimpelpaars ........ Frown).
Precies onder lunchtijd krijgen we een melding door dat een vrachtwagen de kabels van de HTM eraf heeft gereden. De kabels liggen op de grond, maar de vrachtwagen is doorgereden. Wij alarmeren de TS'en van Laak en Centrum, de HV van Rijswijk en de OvDB-Zuid om de boel daar te stabiliseren totdat de HTM ter plaatse is om de kabels weer op hun eigenlijke plaats terug te hangen. Maar eenmaal ter plaatse blijkt het niet te gaan om de bovenleiding van de HTM, maar om de feestverlichting in de straat van de lokale winkeliersvereniging ......... Paniek om niets dus, want dan zit er ook geen zwart-krullend-haar-veroorzakende hoeveelheid stroom op het draadje !!! Ach, het lijkt er in ieder geval op dat de vorige melding de boel een beetje wakker heeft geschud, want vanaf nu hebben we alles behalve automaten: een mogelijke aanhangwagen in brand, een assistentie ambulance, een gaslucht buiten, een omgevallen boom en ....... daar gaat mijn verhaal ....... een automaat. Deze laatste wordt overigens veroorzaakt door een collega van de RAC die tijdelijk op PiNo zit (te knoeien ......... Kiss).
Een dienst die ik gauw ga vergeten, want ik heb weinig aandeel gehad in het hele gebeuren hier ....... Heel raar, maar ik heb het gevoel dat ik er niet helemaal bij ben geweest, vandaag Undecided. Vanavond maar extra vroeg naar bed !!!

Woensdag 14 september 2011. Vroege dienst en Brandweer Wateringen.

 Is dat lekker dan !!! Het was nog bijna middag toen ik gisteren naar bed ging ........ Ik lag er om half negen op en rond negen uur gingen de luiken dicht en vanochtend pas toen de wekker ging, kreeg ik ze met veel pijn en moeite weer open !!! Surprised Maar het waren waardevolle uren, dat merk ik gelijk als ik op de fiets zit: doe maar een colletje van de buitencategorie !!! Doe ik fff Tongue out.

We zitten met ons drieën en we zijn alle drie erg wakker, maar ook daar komen we wel overheen. Tot aan twaalf uur doen we zo'n vijftien automaten, een wateroverlast, een paard te water en nog een klein vuiltje van de storm. Lekker druk dus.
Dan wordt het tijd voor het echte werk: een melder via 112 geeft aan dat hij op het dak van een kinderdagverblijf een aantal werknemers bezig ziet met dakbedekkingswerkzaamheden. Maar het gaat daar niet zoals de arbo heeft voorgeschreven, want er zijn flinke rookwolken die zich uit het dak persen en zij zijn bezig om één en ander te blussen. We vragen de melder om erheen te lopen en om het kinderdagverblijf te laten ontruimen en de dakdekkers van het dak af te halen. Hij belooft dat te doen en als er verdere ontwikkelingen zijn, belooft hij weer terug te bellen. Ondertussen zijn de volgende collega's gealarmeerd: die van de TS en RV van L-V, van de TS Leidschenveen en de OvDB-Noord. Als die trein aanrijdend is, krijgen we een automatische melding binnen van het kinderdagverblijf ....... Hij zit dus ook al binnen ........ De voertuigen zijn snel ter plaatse en daarom komt er ook vrij rap een nader bericht: Kleine Brand. Het hele kinderdagverblijf is ontruimd en de dakdekkers zijn ondertussen ook gestopt met hun pogingen de brand te blussen. Dat laten ze met een gerust hart aan "de profs" over Laughing.
En omdat we nu toch het één en ander aan rood, oud ijzer de straat op sturen, gaan we gelijk maar door met de volgende klus. Vanuit Den Haag zuid-west krijgen we een melding van een brand in een kelderbox. Als we vragen wat er precies in brand staat, wordt er aan gegeven dat er een fiets in brand staat ........ Ik durf nog te vragen wat er aan een fiets kan branden, maar hij (= de melder) weet me te overtuigen dat er grote vlammen afslaan en dat het erg hard gaat. Okè, dan sturen we een trein ........ We alarmeren de TS en RV van Loosduinen, de TS van Laak en de OvDB-Zuid, maar als de TS Loosduinen zich ter plaatse meldt, komt het nader bericht vrij snel: Zeer kleine brand. Het hele zadel stond in brand ....... Surprised.
Het wordt tijd dat de aflos komt, want ik moet echt de buitenlucht in Smile. Morgen weer een vroege dienst ........ Ja, ik weet het, het is mijn eigen schuld en ik zal er morgen nog meer spijt van hebben, maar het heeft zo zijn reden !!! Pfff, wens me sterkte, want zoals de vaste lezer zal weten, zijn de vroege diensten niets voor Peetje Yell. Maar met een beetje geluk slaap ik weer een flink aantal uurtjes en ben ik morgen weer helemaal fris en fruitig om de derde vroege dienst te draaien .......

Mijn rechter kleine teen trekt zich net als laatste onder het dekbed ........ 23.12 uur Prio 2 GV Laan van Wateringseveld 340 Vreemde Lucht 6130. Tsja, flink aantal uurtjes slapen ......... Jammer joh !!!Foot in mouth Ik sta ingeroosterd, dus ga ik richting kazerne. Daar aangekomen staan er al een aantal collega's, vrij duf overigens, te kijken naar een bijna volle TS. Zowaar kan ik weer mee en dat op dit tijdstip !!! Kiss We worden door mijn collega, die ik straks mag gaan aflossen, bijgepraat over een sterke benzinelucht in een gang met kelderboxen. Ik verzucht naar de collega's achter in de TS: Scootertje ....... wedden ???
Ter plaatse worden we opgevangen door de melder met naast zich een buurman. Met name de melder maakt zich wat zorgen, want hij is net vader geworden en dan lijkt ieder luchtje dat niet naar O2 ruikt al op een mogelijke terroristische aanslag en hij hoopt nou juist nog heel lang van zijn jongste spruit te kunnen  genieten !!!
We lopen met de aanvalsploeg (voorzien van een explosiegevaarmeter), de melder en zijn buurman naar binnen en stoppen bij een kelderboxdeur waar de ergste luchten vandaan komen. Nou, zeg ik nog grappend, de eigenaar van deze kelderbox kan alvast op zoek naar een authentieke deurmonteur, want die gaat er hardhandig uit ....... Zie ik ineens de "buurman" helemaal wit wegtrekken en als de bliksem in zijn broekzak aan het graaien. Het blijkt zijn kelderbox te zijn, waar in zijn scooter staat, die hij net een uurtje geleden heeft volgetankt ........ Undecided Na een goedbedoelde glimlach, een positief advies en een flinke beuk op zijn schouders, gaan we gezamenlijk naar boven. Wij gaan terug naar de TS en melden ons inzetbaar, de veroorzaker/eigenaar van de scooter gaat zijn sleutels halen om de scooter te ventileren en de melder gaat terug naar zijn bevallige woning. Eind goed, al goed !!!
En nu als de sodemieter naar bed .......

 

Het valt me alles mee, want ik had verwacht een stuk minder gezellig te zijn vanwege de kortere tijd in bed ......... Of ligt het aan de collega's met wie ik deze dienst zit dat ik me best goed voel ???
Net als gisteren een redelijk rustige opstart van de dienst. Tot aan de lunch is het meer de visite en de gezelligheid die ons bezig houdt. Een collega van het Bedrijfsbureau van Brandweer Den Haag draait met ons mee en zodoende worden alle systemen weer eens onder het stof vandaan gehaald Cool. En net als gisteren is het vlak voor de lunch weer een binnenbrandmelding die ons van het eten afhoudt ........ We alarmeren de TS van Haagse Hout, de TS en RV van L-V en de OvDB-Noord. Maar net als gisteren ........ nee, deze keer is het een brandgerucht. De schilder is iets te enthousiast tekeer gegaan met verf afbranden. Nader bericht: Brandgerucht. En nu we het toch over de brand rond de lunch van gisteren hebben ....... de collega's van L-V gaan daar weer heen vanwege een sterker wordende brandlucht in het kinderdagverblijf. Ook hier is er sprake van een gerucht, maar om specifiek te zijn: een brandluchtgerucht. Dat is iets dat ik altijd al heb willen zeggen, alhoewel het nog leuker is om er dan het volgende van te maken: Middelbrandluchtgerucht ......... Wellicht ga ik die in de nabije toekomst nog eens gebruiken Wink.
De politie belt ons op om een TS ter plaatse bij de Uithof. Daar staat een lantaarnpaal in brand. Waarschijnlijk is het de enige overgebleven en nooit ontdekte houten Haagse lantaarnpaal, want wij vragen ons hardop af, wat er nou allemaal aan een lantaarnpaal kan branden. Maar ach, we zijn de beroerdste niet en alarmeren de collega's van Loosduinen om de politie een handje te helpen. Als zij ter plaatse zijn, blijkt er wel degelijk iets IN de lantaarnpaal te branden, maar vooral de reden waardoor dit komt, baart ons toch wel zorgen: een vrachtwagen heeft met zijn omhoog staande kraan de bovenleiding van de trams eraf gereden en deze hangt lekker tegen de lantaarnpaal aan zijn spanning te ontladen. Vandaar kortsluiting in de lantaarnpaal en of wij de HV met prio 1 kunnen alarmeren en de HTM kunnen vragen of er een coördinator naar toe kan. Ook geven we gelijk de OvDB-Zuid maar even kennis van wat er daar gaande is. Zie voor foto's: brandende lantaarnpaal.

Tot aan twee uur doen we lekker ons dingetje totdat er binnen korte tijd twee meldingen van een binnenbrand via 112 worden gedaan. Een mogelijke binnenbrand in Zoetermeer (Kleine Brand geweest) en een dakbrand in Delft op een school. Ook hier is er sprake van een Kleine Brand, maar nog niet geweest, want hij brandt nog.

Ik zit er doorheen, ik ben gesloopt en ik heb dit zelf veroorzaakt ....... drie vroege diensten achter elkaar ....... dat houdt toch geen paard vol ???

Na eerst de feestgangers van het verjaardagspartijtje van onze jongste naar huis gebracht te hebben, rij ik als een volleerd coureur (nee, ik ben nog niet naar Zandvoort geweest !!!) naar huis. Omkleden in kazernetenue en daarna als een speer naar de oefenavond. Ik heb er zin in, want er gaat weer een ploegje stoeien met een flash-over-container ......... maar eenmaal op de kazerne zie ik een collega al slepen met houten pallets en ik loop fff met hem mee naar de binnenplaats achter de kazerne. Wat ik daar zie, overtreft mijn stoutste dromen in het kader van een flash-over-container !!! Ik dacht dat de regio moest bezuinigen, maar als ik dan zie wat ze aangeschaft hebben om ons te beoefenen in de diverse (vernieuwde) blustechnieken om rookgaskoeling te bewerkstelligen, warme en koude deurprocedures uit te voeren en dus zo een voorsprong te nemen op de praktijk ........ Ik voel mij meer dan gezegend om hier getuige van te mogen zijn ....... Innocent Een gevoel van trotse emotie maakt zich los in mijn binnenste en ik laat me bijna gaan ........ Dit is eigenlijk het meest ultieme op het gebied van realistisch oefenen. Ik hoop eerdaags wat foto's te kunnen schieten en deze te kunnen plaatsen. Het lijkt me niet meer dan logisch dat er op dit gebeuren een wereldwijd patent is aangevraagd ........ Degene die dit verzonnen heeft, kan hier schathemeltjerijk van worden !!!
Kun je voorstellen welk een enorme teleurstelling mij bekruipt als ik boven kom en daar op het bord mijn naam niet onder de lijst van de "Flash-over-container" zie staan. Vanavond nog één avond theorie en dan een weekje hunkeren. Als alles goed is, mag ik volgende week realistisch oefenen. Vanavond fff door de zure theorie-appel heen bijten en me alvast verkneukelen op volgende week Smile.

Vrijdag 16 september 2011. Late dienst.

13.44 uur Prio 2 HS Mariëndijk 13 nacontrole 6130. Ik schrik me de krampen als de pieper gaat, want ik zie ook gelijk op de klok dat ik normaal gesproken al een kwartier op de fiets had moeten zitten ....... Foot in mouth Hmm, vandaag dus maar gemotoriseerd naar de RAC. Gelukkig sta ik al sinds één uur uitgemeld, dus wordt er niet op mij gerekend met deze uitruk. Bedankt voor jullie seintje om mij op tijd op de RAC te krijgen, collega's van de C-ploeg RAC !!! Cool

Wat een heerlijkheid om weer een gewone, late dienst te kunnen draaien !!! Laat het maar gebeuren: Smitje is er klaar voor !!!
Oké, het automaatje is wat minder, maar dan is het tijd voor actie. Diverse 112-meldingen krijgen we gelijktijdig binnen over dikke zwarte rookwolken vanuit Delft, dicht tegen Den Hoorn aan (of is het andersom ???). We alarmeren zoals het hoort en daadoor gaan de piepers af voor de volgende voertuigen: die van de TS en RV in Delft, die van de TS van Den Hoorn en die van de OvDB-Zuid. Bijna direct met het afgaan van die piepers komt er een "gewone lijn" binnen met daarnaan een collega van Den Hoorn. Ik moet deze melding afzeggen ........ In eerste instantie denk ik nog dat ze niet voldoende personeel in Den Hoorn hebben om de TS te vullen, maar hij geeft vrij snel aan dat hij de veroorzaker is van de brandmeldingen uit Delft. Ze zijn daar bezig om een barbecue te organiseren voor de collega's van Brandweer Den Hoorn en de zwarte rookwolken komen via een afzuigsysteem geconcentreerd naar buiten en het lijkt er inderdaad op dat het daar binnen fors aan het branden is. We alarmeren op verzoek de collega's van Delft en Den Hoorn af, want zoveel vlees hebben ze niet op voorraad Wink. We blijven 112-tjes binnenkrijgen over de zwarte rookwolken uit het pand, dus bellen we nog een paar keer met de desbetreffende collega, maar na verloop van tijd verspreiden de verbrand vleesluchten zich over de wijk en stopt men met bellen. Eet smakelijk daar !!!

Verder doen we nog alarmeren voor een automaat en een paard te water en na onze maaltijd komt er een automaat voor de collega's van Wateringen binnen. Ook daarvoor alarmeren we, uiteraard met iets meer genoegen dan normaal. Het blijft toch wat leuker om je eigen korps eruit te mogen alarmeren. Natuurlijk is het dan weer jammer dat ik er zelf niet bij kan zijn, maar zo ben je er toch nog een beetje bij betrokken Laughing.
Ondertussen hebben we contact met de OvDB-Zuid en die verzoekt om mee te werken aan een geintje ........ Nou dan ben je inderdaad bij Smit aan het goede adres. Er is het één en ander gebeurd met het eten op Loosduinen dat gedeeltelijk door de collega's van Scheveningen is verzorgd en daar wil men nu om wreken. Mocht Scheveningen bellen, worden wij verzocht om door te geven dat heel Loosduinen in het ziekenhuis is. Niet om daar de ploegchef te bezoeken die net uit zijn narcose is ontwaakt, maar vanwege een ernstige voedselvergiftiging ....... We spelen uiteraard het spelletje meer dan serieus mee en alarmeren naar hartenlust een aantal leidinggevenden. De SOB, de OvDB-Zuid, de HOvDB en de CvDB gaan mee in ons spelletje. Ook wordt Wateringen gevraagd om zich via de mobilofoon inzetbaar te melden en zich (fictief) richting Loosduinen te begeven voor rayondekking aldaar. Als er nu nog geen lampjes gaan branden op Scheveningen weten wij het ook niet meer. Normaal gesproken gaat Loosduinen er toch zo'n keer of drie op een avond uit, maar vanavond is het dramatisch rustig. Helaas lukt niet wat er in de planning lag, maar achter de schermen is er regelmatig telefonisch contact en uiteindelijk is het op Scheveningen duidelijk dat ze teruggepakt zijn. Heerlijk om lekker mee te kunnen werken aan een mooi plan om zo hier en daar een aantal wenkbrauwen minimaal te doen fronsen Innocent.
We krijgen nog een verzoek van de politie binnen: er staat een soort van brommer of quad vlak naast het water in Zoetermeer. De motor is nog warm, het gras en het riet richting het water is platter dan de rest erom heen, dus mogelijk hebben we hier een persoon in het water liggen ....... Of we mee gaan, of dat zij eerst gaan kijken ??? Nou lijkt het me handig dat ook wij gaan rijden, want om iedereen binnen te houden (want het zal toch wel weer loos zijn) en dan morgen op de voorpagina van een grote ochtendkrant te moeten lezen dat er iemand dood in het water ligt, lijkt me niet echt handig voor mijn carrière !!! We alarmeren weer eens meer dan gemiddeld en geven het verhaal mee. Wie er gaan rijden ??? Dat moet toch ondertussen wel bekend zijn voor de vaste lezer: de TS en RV van ZT-SH, de WO's van ZT-OH en Centrum en de OvDB-Noord. Gelukkig treffen ze daar toch niemand aan en is het snel weer rustig op straat.
Verder blijft het rustig, dus maken wij ons ook niet druk.

Morgen de nachten in en hopelijk gaan we ons niet vervelen, want die vakantiekomkommertijd duurt dit jaar wel heel erg lang !!!

 Zaterdag 17 september 2011. Nachtdienst.

 Om te beginnen wachten we met smart op al die 112-tjes die (moeten) gaan komen. Het is tenslotte zaterdagnacht, dus de verwachtingen zijn wederom hoog gespannen. Laat het maar gebeuren dan.
De eerste melding is er eentje waar we niet iedere dag tegenaan lopen: vanaf de Westvlietweg krijgen we het verzoek om te komen assisteren bij twee zinkende boten. De waterscouting zit om het hand, omdat hun boten vollopen met Vlietwater. De TS en HV van Rijswijk gaan ter plaatse om het water terug te brengen, daar waar het hoort: in de Vliet en niet in de boten. Maar als zij eenmaal ter plaatse zijn, blijkt het om een paar vlotten te gaan, waar wat feestvierders behoorlijk tekeer op gaan. De bevelvoerder bekijkt de situatie en komt tot de conclusie dat de Brandweer daar best iets kan doen, maar omdat dit een dienstverlening is en de mensen van de waterscouting best zelf één en ander kunnen regelen, komen ze er samen uit dat de Brandweer daar niets gaat doen en dat de feestvierders zelf aan het pompen kunnen. We willen best helpen, maar dan moet er wel een (gevaarlijke) situatie zijn waar de hulpvrager zelf niets aan kan veranderen.
Als de TS en HV weer terug rijden, krijgen we de vraag om Rijswijk de rest van de nacht met rust te laten. Dit was weer zo'n inzet waar een welverdiende nachtrust achteraan komt. Vooral begrijpen we dat de A.B. van Rijswijk er helemaal doorheen zit. Rest ons niets anders dan heel Rijswijk op "4" te zetten ....... Buiten dienst dus. Welterusten Kiss !!!

Een mogelijke CO-meting op verzoek van de ambulancedienst is het volgende incident waarvoor we alarmeren. De TS en RV van Centrum gaan eruit, net als de OvDB-Zuid. We geven de politie uit voorzorg mee dat zij niet naar binnen denderen !!! Helaas heeft de ervaring ons geleerd dat dit nog wel eens nodig blijkt te zijn. De mobilofonist van de politie horen we keurig ons verzoek meegeven aan de aanrijdende eenheden en nu maar hopen dat ze zich er ook aan houden. Uiteindelijk wordt er niets gemeten en keren de collega's van Centrum weer onverrichter zake terug naar de kazerne. Wij ontvangen via de sms een blijk van dank van de ambulance die daar ook geweest is. Mijn Wateringse Brandweercollega heeft ook een nachtdienst maar dan in zijn geel-groene-pakje van de ambulancedienst. Ik hoop nog steeds met hem een stagedienst te kunnen (en MOGEN) draaien in de nabije toekomst !!!
Ook de collega's van PiNo gaan voor een meting eruit, maar de melding op de pieper dekt niet helemaal de lading. Een melder belt ons voor de derde keer omdat zijn rookmelder blijft tekeer gaan. Eerst waren het korte piepjes, maar die worden steeds langer en heftiger. Na onze adviezen belt hij weer terug dat hij dat kreng niet tot zwijgen kan brengen en omdat het halve blok ondertussen voor zijn voordeur staat om de herrie te laten stoppen, vragen we aan de collega's van PiNo daar één en ander tot zwijgen willen brengen.
Als laatste gaat de TS van Archipel naar een automaatje toe. Wat is dat toch in Haaglanden ??? Die komkommertijd blijft maar aanhouden .......

Wij gaan in ieder geval, als de aflos er is, lekker naar huis en daarna lekker naar bed. Hmm, slapen !!!

Zondag 18 september 2011. Nachtdienst.

Het eerste half uur hebben we al meer telefoontjes binnengekregen dan de hele afgelopen nacht !!! En dat allemaal voor één hele auto die in brand staat. Laak mag er heen om deze te blussen. En omdat het waarschijnlijk hierbij blijft deze nacht zijn er wel foto's gemaakt van dit incident. Kunnen we ons de hele nacht een beetje aan vergapen Undecided. Autobrand.
Tijd voor een film ...... en voor het weekend, alhoewel ik morgen (= voor mij dinsdag op dit moment) alweer wordt verwacht op cursus aan Loosduinen. Ach, we zien het wel. Voor een ieder: Werkze, wij gaan weekend vieren !!! Smile
Nou ja zeg, zo maar twee automaten op nog geen uur voor de aflos er is. Delft en Archipel zij de geluksvogels van deze nacht.
Okè, nu dan echt weekend !!!

 

De wekelijkse "Keek op de week": Week 37.
En deze week veel door de buitenlucht gereden, maar geen enkele keer mijn regenspullie nodig gehad Kiss