Week 38 - 2011.

Dinsdag 20 september 2011. MAP-2 en Brandweer Wateringen.

In alle vroegte, op zich wel een redelijke tijd in vergelijking met de tijd dat ik op de fiets zit naar de vroege dienst op de RAC, ga ik nu naar Loosduinen om daar vandaag bijgebabbeld te worden rond Veilig Repressief Optreden en in de middagsessie krijgen we twee casussen voor onze kiezen. Pittige inzetten, maar wel lekker om te leren en af en toe ook wat te lachen. Een leerzame, lange maar zeker ook gezellige dag. Weer met een aantal collega-bevelvoerders uit Den Haag, L-V, Zoetermeer en Westland.

Bijna dodelijk vermoeid duiken we het bed in ....... en slapen we tot morgenochtend vroeg ........ 23.18 uur Prio 2 GV Laan van Wateringseveld 1179 Wateroverlast 6130. Net niet op tijd voor de TS.

 Woensdag 21 september 2011. Brandweer Wateringen.

07.09 uur Prio 1 GV Hoge Veld Limastraat 11 Automatische Melder 6130. Stiekem ben ik nu wel blij dat om vijf minuten voor zeven de wekker afliep. Die maakt een stuk vriendelijker geluid dan dat herrieding onder mijn kussen. Omdat de scooter nu in de voortuin staat (in verband met het feit dat de komende twee maanden de hele Dorpskade eruit ligt vanwege grootschalig onderhoud) ben ik lekker vlotjes weg en kom ik via via op de kazerne. Nog geen bevelvoerder, dus klim ik voorin en wacht tot de andere plaatsen opgevuld zijn.
Ter plaatse aangekomen lopen we naar het brandmeldtableau en zien dat er in zone zeven (in de parkeergarage) een brandmelding is. De aanvalsploeg is al naar beneden om daar te zien of het klopt dat er iets mis zou zijn in zone zeven.
Als we elkaar beneden in de parkeergarage treffen is er totaal geen aanleiding te zien waarom de melder is afgegaan. Gelukkig heb ik de sleutelhouder al aanrijdend gevraagd om ter plaatse te komen, dus die staat redelijk snel achter ons. We kijken nog fff in de ruimte waar de sprinklerinstallatie hangt en resetten daar de boel om in ieder geval de herrie kwijt te zijn. Binnen een minuut komt de melding weer terug ....... De surveillant van de bewaking schuiven we heel professioneel kijkend dit probleem in zijn binnenzak en we gaan weer terug naar de kazerne. Als hij de monteur gaat bellen om de installatie na te kijken, komt het helemaal goed !!!
Nog even een bakkie op de kazerne doen en dan naar huis om de kinderen naar school te brengen ........
08.00 uur Prio 1 GV Hoge Veld Limastraat 11 Automatische Melder 6130. Wat een geluk dat ik vanaf acht uur uitgemeld sta ........ Wel wacht ik nog maar even op de eerstkomende bevelvoerder en geef hem onze bevindingen mee. Zal wel weer hetzelfde zijn en dat het dan niet helemaal goed is gegaan met resetten enzo ....... Sterkte ermee Cool.

Donderdag 22 september 2011. Brandweer Wateringen.

 Zo, vandaag (ja inderdaad, in mijn vrije weekend !!! Foot in mouth) naar de RAC om aanwezig te zijn bij een vergadering waar de OR ook vertegenwoordigd zal zijn om één en ander door te spreken rond beschikbaarheidsdiensten nu en piketdiensten straks. Gelukkig een constructief overleg, waarna ik weer lekker naar huis ben gereden. Halverwege even gestopt om bij de ploegchef van de C-ploeg Loosduinen even binnen te huppelen ....... Er is iets met voetballen ....... knie ....... operatie ....... krukken ....... Komt goed vent !!! Hou vol, het is mij tot nu toe ook (redelijk) gelukt Wink.

Deze week gingen er al wat mailtjes rond over de indeling van vanavond tijdens de oefenavond: de wedstrijden van volgende week zaterdag zullen voorbereid worden en daarom zullen twee collega's en ik vanavond niet in de TS zitten. Wij spelen volgende week vrijdag de wedstrijd voor en met informatie vooraf loop je diverse valkuilen in. Ons is voorgesteld om met de "oud-leden" het koper van "Oud Goud" een lekkere poetsbeurt te geven ....... Veel oud-leden komen op de oefenavond bijeen (het ritme van iedere donderdagavond naar de Dorpskade 34 lopen, blijft er in zitten) om lekker met elkaar te knutselen, fröbelen en doe-het-zelven aan diverse oude materialen die in de kazerne staan, zoals daar zijn de A-Ford van Brandweer Wateringen uit 1930 en een autoladder van Brandweer Wassenaar uit 1931........
Op het laatste moment blijkt dat er in één van de panden niet geoefend kan worden en komen er toch nog wat extra collega's vrij en daarom zijn wij "jongeren" (ik ga hier problemen mee krijgen ....... Surprised) niet langer veroordeeld tot koper poetsen !!!
Nu staat de ........ ik raak nu al weer emotioneel ....... Flash-over-container op ons te wachten !!! Vooraf spreek ik wel even een aantal collega's aan, dat ze me toch in de gaten moeten houden, want ik weet niet of ik het allemaal trek ....... Nee, zonder dollen. Ik doe wel gekscherend, maar het is uiteraard vooral om te laten zien hoe de stroming van rook, stuwing, persen, pyrolyse, vlamfront, dancing angels, enzovoorts te werk gaat. Maar dan allemaal in de Madurodam-uitvoering.
We maken er een gezellig boel van en onze instructeur heeft het zwaar: het is niet het meest rustige clubje dat hij nu mag gaan onderhouden, maar hij slaat ons ....... sorry, zich er aardig doorheen. Beetje lol mag best, als je ook maar serieus bent als het moet !!!

Stiekem ben ik wel weer blij dat we niet zo erg laat klaar zijn; morgenochtend weer heel vroeg de wekker. Het weekend is voor mij weer voorbij, terwijl het voor anderen juist dan gaat beginnen, maar we slaan ons er wel doorheen, hoor !!!

Vrijdag 23 september 2011. Vroege dienst en "Alarm voor de 6130 ......"

Op zich niet eens zo slecht geslapen vannacht !!! En dat voor mijn eerste vroege dienst Surprised. Het fietsen was weer heerlijk en dat schijnt de komende dagen alleen maar nog beter te gaan worden. Heerlijk die ouderwetse Hollandse nazomer. Goed weer voor Smitje en zijn fiets.
We zijn vandaag op oorlogssterkte, dus mag het wat ons betreft gebeuren ........ Zou ook lekker zijn om officieel die Komkommertijd, die al anderhalf jaar duurt, naar de geschiedenisboeken te schrijven.
Het meest noemenswaardige van deze dienst is een melding via de Meldkamer van de HTM. Zij melden een bus in brand in Kijkduin. De wielkast van één van de achterwielen brandt al ........ We alarmeren de TS'en van Loosduinen en Scheveningen en de OvDB-Zuid. Alle inzittenden zijn uit de bus en bij navraag blijkt het een op diesel gestookte bus te zijn, in plaats van een op aardgas laagvliegend iets. Het nader bericht is: Kleine Brand.

 Verder zijn het over het algemeen de automaten die ons lekker bezig houden, dus vermaken we ons hier prima. Ook wel weer lekker om met de volledige ploeg te zitten, want er is tenslotte een hoop bij te praten, na de diverse vakanties van de één en andere ervaringen van de anderen.

Lekker weer om naar huis te fietsen en daar rustig aan voor te bereiden op een gezellige avond met Liesbeth in een Indiaas restaurant in Delft ....... 15.59 uur Prio 2 WT Kinderboerderij Hofzicht 34 (Werken op hoogte) 6130 7750. Ik zit nog redelijk in de buurt van de kazerne, dus gooi ik mijn fiets 180 graden om en stamp naar de kazerne. Daar als één van de eerste aangekomen en met een officiële bevelvoerder afgesproken, dat ik lekker voorin mag kruipen. Als we vol zitten gaan we naar de opgegeven locatie en ondertussen weten we van de collega's op de RAC dat het gaat om een kat die al geruime tijd in een boom daar zit. Hmm, dat heb ik weer ....... Maar vooruit, we blijven professioneel kijken en zien inderdaad een zwaar verzwakt katje in een boom hangen, waar het meegealarmeerde RV van Loosduinen nooit bij gaat komen. Zij worden dus onder dankzegging afbesteld. Er wordt een ladder tegen de boom gezet, een collega in de valbeveiliging gehesen en in alle rust het katje naar beneden gehaald. Het beest schijnt daar al meer dan twee weken te zitten, volgens een medewerker van de dierenambulance die ons op staat te wachten en dat blijkt ook wel, want het probeert niet eens te vluchten als de 111 boven aan de ladder is gekomen ....... Met een greep in zijn nekvel wordt het beestje al miauwend naar beneden gebracht en overgedragen aan de mensen van de dierenambulance. Zo dat was onze goeie daad van vandaag ........

De kinderen aan het eten terwijl Liesbeth en ik toekijken en smachten naar ook wat voedzaams ........ 18.12 uur Prio 2 WT Turfschipper 1 Buitenbrand 6130. Ik ga nog even naar de kazerne, want om zeven uur sta ik pas buiten dienst. Deze pik ik in ieder geval nog even mee ........ en dat blijkt echt zo te zijn, want ik mag wederom op de bevelvoerdersstoel gaan zitten. Doordat de Dorpskade er bijna volledig uit ligt vanwege de reconstructie aldaar, moeten wij kruip-door-sluip-door de woonwijk door en via een speciaal geplaatste slagboom over het bedrijventerrein naar het bedrijventerrein waar een afgrijselijke buitenbrand zou woeden ........ We moesten echt goed zoeken, maar uiteindelijk worden we door het halve team van Regio15 gewezen op een betonnen bak bij een hovenier waar wat tuinafval ligt te broeien. Zeer vakkundig afgeblust en weer terug via de "Afsluitdijk" naar de kazerne en na het invullen van het uitrukrapport (dat is weer één van de mindere kanten van het bevelvoerder zijn Wink) lekker naar huis omkleden en richting Delft om een heerlijk vorkje te prikken daar. Voor de zekerheid laat ik de pieper maar in de auto liggen en niet aan mijn broekriem hangen ....... Meestal als we twee meldingen op één dag hebben, komen er meer ........ En dat blijken weer profetische woorden te zijn, want als we terug zijn bij de auto, trilt het handschoenenkastje als een gestoorde: 20.19 uur Prio 1 GV Laan van Wateringseveld (op de brug) Aanrijding letsel 9093 6130. plaatsen airbaghoes. Kijk, en dat is drie. Niet dat ik mee ben geweest (de pieper ligt al twee uur te trillen, maar wel goed voor de statistieken !!!) We beginnen op een beroepskorps te lijken Laughing. En schijnbaar zijn we er nog niet: 00.57 uur Prio 2 GV Warschaustraat/Reykjavikstraat Brand buiten 6130. In eerste instantie denk ik dat het mijn wekker is, maar na een beuk op het nachtkastje blijft mijn kussen trillen ....... Frown Niet te veel herrie, want onze oppas slaapt op zolder en is absoluut niet gewend dat er 's nachts dwazen van een trap afrennen, naar buiten stekkeren en een scooter starten om  midden in de nacht door de wijk te scheuren ....... Waarschijnlijk daardoor ben ik net niet op tijd om mee te gaan op de TS. En dat vind ik erg ......... Innocent Gauw naar huis, snel naar bed, vlot weer slapen, want heel rap gaat de wekker weer ........

 Zaterdag 24 september 2011. Vroege dienst.

 Als eerste doen we niets, heel weinig, weinig, wakker worden ....... hoe heb ik die bijna twaalf kilometer op de fiets hier naar toe eigenlijk gezeten ??? Ik heb er weinig van mee gekregen !!!
We hebben contact met diverse (hogere) officieren en vooral de OvDB-Noord is wel een hele speciale vandaag. Hij draait zijn allerlaatste dienstje als OvDB. We wisten dit gisteren al, dus hebben we afgesproken dat hij bij iedere melding in het rayon Haaglanden Noord meegepiept gaat worden. Hij zal weten dat hij met zijn laatste OvDB-dienst bezig is !!! 
En zal ik, in al mijn onschuld, eens vertellen wie we als eerste alarmeren ........ ??? Ja, de helden van Wateringen (klein beetje chauvinisme mag toch wel Cool). De vijfde alarmering in nog geen 24 uur tijd. De politie verzoek ons ter plaatse in verband met het uitschakelen van een luid alarm. De buurt schijnt er al vanaf half zes vanochtend last van te hebben ....... En laat ik nou daar tegenover wonen en vanochtend niets hebben gehoord !!! Of komt dat omdat ik mijn iPod op 600 had staan en hard meezingend door de wijk fietste ???  Zouden ze mij hebben gehoord en dat mijn gezang nog nagalmt in de wijk ........ Niks zeggen, Smitje !!!
We maken een gezellige dienst door, niet in de minste plaats omdat de afscheid nemende OvDB-Noord ons komt verblijden met echte authentieke Haagse Bossche Bollen ....... Niet goed voor ons, maar wel waanzinnig lekker !!!
Verder is het waanzinnig rustig, maar wil ik absoluut nog even vermelden dat we (geheel onschuldig !!! Laughing) voor de zesde keer in 24 uur de piepers voor de collega's van Wateringen af laten gaan. Deze keer voor een buitenbrandje in de wijk waar ik gisteren ook geweest ben. Toen zag ik de hooirollen al liggen en spraken we af dat we daar niet naar toe zouden gaan ....... Nou dat is gelukt, want we zijn ondertussen dag verder. Maar wat er aan de hand is in Wateringen is onduidelijk, maar het is druk zat zo !!! We moeten op gaan passen dat als de pieper straks fff een paar uur niet gaat, dat we dan geen ontwenningsverschijnselen gaan krijgen Tongue out. En van een zogenaamde pyromaan is ook geen sprake, want de meldingen wisselen elkaar mooi af: een hulpverlening, een brand, een hulpverlening en een brand, een hulpverlening en een brand .......

We nemen afscheid van de OvDB-Noord en spreken af nog wat contact te houden en daarna lekker naar huis. Lekker fietsen en als het weer zich houdt aan de voorspellingen, wordt het een heerlijke week in het vooruitzicht !!!

Zondag 25 september 2011. Late dienst.

Wat is het toch lekker om klaar te zijn met je vroege diensten en daarna dus heerlijk de late diensten te mogen draaien. Zo ook vandaag. Gewoon weer eens met z'n tweeën en hopelijk een lekkere drukke dienst. We zien het wel, we wachten het rustig af.
Gisterenavond naar een verjaardag geweest en halverwege de avond kreeg ik de eerste sms-jes al: Zou mijn pieper stuk zijn ??? Hij gaat niet meer af !!! Geweldig toch ??? Smile
Een typische zondagdienst. Oftewel erg rustig en weinig spannends hier in Haaglanden. Vanuit Hollands Midden krijgen we een alarmmelding voor de AGS om te assisteren bij een Grote Brand in Waddinxveen. Verder de gebruikelijke automaten, buitenbrandjes en assistentie ambulances en op de valreep nog een melding van een binnenbrand, waarbij er een pannetje op het vuur stond dat men was vergeten ........
Wij zijn er morgen weer in de late dienst. Spreken we elkaar dan weer ???

Oant moarn Smile.

Het weekoverzicht van deze week: Week 38.