Week 40 - 2011.

Maandag 3 oktober 2011. Stagedienst OvDB-Noord.

Zo, al lang naar uitgekeken en vooral gisteren een dag heel rustig aan gedaan; mijn pieper stond zelfs uit Surprised !!! Vandaag is waarschijnlijk mijn laatste 24 uursdienst die ik met een OvDB kan meedraaien. Vanaf begin volgend jaar gaat, zoals ik al eerder memoreerde de OvDB-regeling op de schop en zal het 24 uur meedraaien met een OvDB niet meer gaan, tenzij ik 's avonds en 's nachts meega en blijf logeren ....... Ik kan me voorstellen dat niet iedere OvDB daar op zit te wachten, maar aangezien ik al een jarenlange afspraak heb met mijn chef om met haar een dienst mee te draaien, komt het er eindelijk van.
We beginnen in L-V, omdat daar de "thuisbasis" is van de dienstdoende OvDB-Noord, met het kennismaken Tongue out van elkaar, het aannemen van de bedspullen om daar het liefst zo weinig mogelijk onder te slapen Cool, een lekker bakkie, een goed gesprek en de planning van de dag wordt ook doorgenomen. Druk, druk, druk !!! Eerst naar Rijswijk, daarna terug naar L-V, een afspraak op de RAC (lijkt me FANTASTISCH om daar eens te mogen rondkijken !!!) en daarna is het aan ons zelf. Uiteraard is het aankijken of we aan al die afspraken toekomen ........ de pieper blijft natuurlijk gaan de komende 24 uur !!!
We beloven dat we vanavond, als we al zwaar uitgeput zijn van al die uitrukken, op L-V komen eten ........ als de pieper het tenminste toelaat ........ Maar nu eerst naar Rijswijk, waar ik een hoop collega's, ex-RAC'ertjes en goede bekenden tegenkom die ik al een tijd niet gesproken heb. Halverwege een goed gesprek, horen we een OvDB-voertuig met toeters en bellen vertrekken !!! Word ik er even fijntjes aan herinnerd dat daar de OvDB-Noord gaat ........ Ondanks dat ik voel dat ik nu door een niet nader te noemen vloeistof word gehaald, kijk ik toch even of mijn pieper aan staat en de code van de OvDB-Noord wel aanstaat ....... Het zal je gebeuren, zeg Cry.
Maar het blijkt toch de OvDB-Zuid te zijn, die gealarmeerd is voor een Middelbrand. Een kleine zucht van verlichting kan ik niet onderdrukken Wink.

De lunch wordt ook aan Rijswijk genuttigd en met dat ik mijn gat laat zakken om erbij te gaan zitten, gaat de pieper: 12.15 uur test voor de stagepager van de OvDB-Noord. Zal ik nu bellen naar mijn ploeggenootjes en zeggen dat hij het niet doet ??? Nog geen tien minuten later, gaat de pieper van de OvDB-Zuid voor wederom een binnenbrandmelding. Ze neemt contact op met de RAC en luistert het berichtenverkeer uit. Wel spreken we af, dat als zij weggaat (naar haar tweede Middelbrand van die dag) dat ik dan met haar mee ga en Noord even laat voor wat het op dat moment is. "Pak wat je pakken kan" is op dit moment mijn motto Laughing. Maar het nader bericht van de TS is: Kleine Brand en dus gaan de porto's uit en gaat het brood naar binnen.
We gaan naar L-V om daar dan maar te alarmeringen af te wachten. Ondertussen kruip ik bij mijn goede vriend, opleidingsmaatje tot OBM en collega's op de kamer en we babbelen de laatste roddels even door. Zij gaan na een uurtje sporten, maar omdat ik al wist dat dit voetballen zou worden, heb ik überhaupt niet eens sportspullen meegenomen !!! Ik ben me daar gek !!!

Het diner staat op tafel en ook nu hang ik op tien centimeter boven mijn stoel ........ : 17.13 Prio 1 RW Laan van Hoornwijk 29 Binnenbrand 9090 7731 4150 7430. Een achttal paar ogen schieten mijn kant op, maar ik ga rustig zitten en laat mijn bord volscheppen. Nu vallen er wat monden open en de vragende blikken komen nijdig dichtbij !!! Eerst maar even telefonisch contact met de RAC, dan kunnen we altijd nog gaan ........ als het echt nodig is, maar dan wel met gevulde maag. De TS'en en RV gaan ter plaatse en al snel blijkt dat er op een etage beneden waarvandaan er gebeld is, werkzaamheden worden uitgevoerd. Handige interne communicatie !!! We gaan verder met ons toetje Smile. Totdat de afwas gedaan moet worden, is er niets aan de hand. En precies op het moment dat de taken verdeeld worden wie welke corveetaak voor zijn of haar rekening neemt, gaat de pieper voor de TS. Een liftinsluiting en dus blijven de OvDB-Noord, twee collega's van L-V en ik over om de restanten van een overvloedige maaltijd op te ruimen. Dat wordt afwassen en het verbaasd me eigenlijk niet eens dat de TS zich terugmeldt precies op het moment dat wij klaar zijn met de volledige corveetaak. Ik verdenk bijna wat collega's van opzet, maar dat is nu erg lastig te bewijzen ....... Wacht maar, mijn wraak zal zoet zijn !!! Innocent

Nadat we de kinderen (van de dienstdoende OvDB-Noord) op bed hebben gelegd, keurig in het verzorgingsgebied overigens en ik met haar man (een oud-collega van de Brandweer Haaglanden) één en ander bijgepraat heb, gaan we naar de RAC. Een droom wordt werkelijkheid: mag ik eindelijk eens in het Heilige der Heilige van de Brandweer Haaglanden een kijkje nemen.
Als we daar zijn, worden we geïnformeerd omtrent een bijzondere situatie in de buurregio Hollands Midden. In een jeugdgevangenis in Sassenheim is een opstand uitgebroken en daarbij proberen minimaal acht "lieverdjes" uit te breken. We laten het maar voor wat het is, want dat ligt (nu nog) buiten onze regiogrens. Nog geen anderhalf jaar meer en dan ligt onder andere Sassenheim ineens een heel stuk dichterbij ........ Cool
Rond een uurtje of tien zijn we weer terug op L-V en doen we nog een bakkie, kijken wat tv en praten elkaar even bij. De situatie in die gevangenis in Sassenheim loopt aardig uit de klauwen, want het is MiddelBrand - Grip 1 geworden en zo'n kwartier na de alarmering hiervoor komt de VC van Hollands Midden vanuit Gouda door het tunneltracé heen tetteren. Aparte gewaarwording trouwens: in eerste instantie dat daar de VC nog rijdt. Daarnaast dat deze een flink stuk door Haaglanden heenrijdt en dan ook nog eens met "vla, flu, vla, flu" door die tunnels van de Sijtwende komt knallen. Dat maakt echt een kabaal !!! De Haaglandse AGS gaat een klein kwartier later richting Hollands Midden, met dezelfde "vla, flu, vla, flu" door dezelfde tunnel, naar hetzelfde incident.

Iets voor twaalf uur ben ik het wachten beu en ga mijn bedje opmaken. Ik heb er eerder vandaag nog niet de tijd voor gehad ........ Lekker slapen dan maar. Ik ben bang dat dit mijn tweede OvDB-dienst wordt waarin niets gaat gebeuren Yell. Lekker met de iPod in onder mijn dekbedje, pieper (net als thuis) onder mijn kussen en geheel tegen mijn verwachtingen in begin ik na vijf minuten al te dommelen ........ 0.07 uur Prio 1 ZT Henri Dunantlaan 237 Binnenbrand 9090 2130 2150 2230. We hadden eerder al afgesproken dat bij brand eerst gebeld wordt met de RAC om te zien of het noodzakelijk is dat we gaan rijden, alle andere meldingen gaan we direct rijden. Voor de zekerheid kleed ik mij alvast aan ........ Zoetermeer een heel klein beetje kennende, met zijn flats en andere vervelende objecten ....... In de kamer naast mij hoor ik druk overleg en als ik helemaal aangekleed ben klinkt er een roffel op mijn slaapkamerdeur: "Peet, we gaan ......." Meer heb ik niet nodig !!!
Ik huppel alvast naar de auto die een tweetal verdiepingen lager staat, open de garagedeur en hijs mezelf in mijn uitrukoverall. Nu gaan wij "vla, flu, vla, flu" door de tunnel, maar dan de andere kant op. Onderweg blijkt dat er een mogelijk uitslaande brand gaande is op de zevende etage van een flat. De bewoner zou nog binnen zitten ....... Op basis van deze informatie, schaalt de bevelvoerder op naar Middel Brand en rijden wij ondertussen over de A12 bij de Yp in aanbouw. Het is voor in Zoetermeer, maar de locatie is niet echt handig in de MDT (= Mobiele Data Terminal) ingeschoten, want die brengt ons naar de achterzijde van de flat, waar in ieder geval geen Brandweervoertuigen kunnen komen. Via het fietspad komen we toch uit bij de hoofdingang van de flat en melden we ons ter plaatse. Als we op de zevende etage aankomen (handig die Brandweerlift ....... ik hoef de komende weken niet te sporten !!!) zien we nog net wat vlammen en wat later wordt de bewoonster uit de woning gedragen. Zij heeft zichzelf in veiligheid weten te brengen op haar balkon. Nadat de brand was afgeblust, kon zij door de collega's naar buiten gedragen worden. Met behulp van een 'vluchtmasker' door de rokende woning en naar het trappenhuis. De ambulance was al aanrijdend en het duurt niet lang voordat deze ter plaatse is. Mevrouw wordt nagekeken en later vervoerd naar het ziekenhuis. De woning wordt ondertussen verder afgeblust en de naastgelegen woningen worden, als de politie de juiste bewoners met sleutels heeft gevonden, op CO gecontroleerd. Zowel naast de brand als daarboven worden toch wel CO-waarden gemeten en dus worden deze woningen geventileerd. Zo kunnen de bewoners in ieder geval niet veilig terug. De woningen onder de brand hebben last van waterschade door het bluswater dat door de meterkast naar beneden loopt. De inmiddels opgeroepen Salvagecoördinator heeft hier een flinke klus voor de boeg. Ook Eneco wordt ter plaatse gevraagd, om in ieder geval het gas en electra van de woning waar het gebrandt heeft uit te schakelen. Ondertussen lopen wij ons te pletter !!! Twee keer naar beneden en weer naar boven, twee keer naar de achtste en weer terug en nog een keer naar beneden om ademlucht te halen. Maar aangezien er in de OvDB-voertuigen maar één setje ademlucht ligt, besluit ik een goed gesprek aan te gaan met een collega met wie ik een gedeelte van de bevelvoerdersopleiding heb gedaan. Mooi om te zien, dat zij een systeem hebben aangebracht om de hoge drukstraal naar boven te krijgen: één ploeg loopt met een lijn naar de vierde etage en haalt van daar de HD naar de vierde. De tweede ploeg loopt direct door naar de brandetage en haalt de HD vanaf de vierde naar hun toe. Zo hoef je nooit zeven etages de HD naar boven te trekken !!! Dan ben je bijna dood (zeven etages traplopen, zeven etages HD naar boven trekken en dan nog een keer gaan blussen èn een redding uitvoeren ....... ik geef het je te doen !!!) voordat je echt aan het werk moet Surprised. Hier is over nagedacht !!! En goed ook Wink. Geweldig is trouwens het gezicht van de WB als hij mij daar ziet staan !!! HUH ??? Wat doe jij hier ??? Hij is binnenkort weer de bevelvoerder van de C-ploeg Loosduinen. En ik hoop met hem een dienstje mee te kunnen draaien ........ zonder voetbal ........
Als ook het dak en de bovengelegen woningen zijn gecontroleerd op vuurresten (die zo maar via het ventilatiekanaal zich kunnen verspreiden) en nogmaals op CO, zit voor de OvDB-Noord haar taak er op. Het RV is ondertussen al vertrokken en de TS'en zijn zich aan het voorbereiden op hun vertrek. Salvage is aanwezig, Eneco ook en de politie neemt de zaak over. Wij gaan terug richting ons bed ........ ik bedoel eerst de douche !!! Uiteraard zijn er van dit incident foto's gemaakt: MiddelPeet in Zoetermeer.

Na een overweldigende douche is het heerlijk slapen !!! En pas rond half acht word ik wakker. De ploeg op L-V heeft wel de hele nacht mogen slapen, maar ik denk dat zij ook liever wakker gepiept wilden worden. Zij zijn al naar huis, want om zeven uur staat hier de aflos voor de deur. Wij wachten even tot acht uur en dan is het voor de OvDB-Noord tijd om afgelost te worden.
Een fijne dienst in meerdere opzichten !!! Goede gesprekken, fijne collega's weer gezien en gesproken, lekker gegeten, flink gelachen, op de RAC geweest ........ en nog een pittige MiddelBrand inzet gehad ook. Al met al geen reden tot klagen. Wie weet tot snel, tijdens echt de laatste OvDB-dienst ??? Laughing.

Woensdag 5 oktober 2011. Voorlichting Brand Veilig Leven in Wateringen.

Vandaag geen late dienst, maar omdat ik me aangemeld heb om mee te helpen tijdens de Brandveiligheidsweken, mag ik om half negen me melden op de kazerne van Wateringen. Vandaag een hele dag op de markt in Wateringen om daar voorlichting te geven, hopelijk ook nog nieuwe parttime professionals te werven en de gevolgen van rook te laten ervaren.
Een leuke dag in het vooruitzicht dus !!! De container die bij ons wordt neergezet, is speciaal verbouwd om 'burgers' kennis te laten maken met een woonsituatie waarin rook wordt gepompt en zo dus vol rook komt te staan. Juist dan worden ze gevraagd om de uitgang te vinden. Dit alles onder begeleiding van allerlei geluiden, lichteffecten en in sommige gevallen veel rook.
We hebben ruim honderd mensen in de container gehad en gelukkig hetzelfde aantal ook weer buiten. Samen met drie collega's van Wateringen en één collega van Naaldwijk hebben we er een leuke dag van gemaakt. Gelukkig is het droog gebleven en uiteindelijk hebben er zich drie nieuwe collega's gemeld. Hopelijk blijven ze enthousiast en gaan ze volgend jaar mee in de opleiding. Vooral voor overdag zijn zij een zeer welkome aanvulling !!!
Voor wat beeldmateriaal van de rokende container, klik op:http://www.dirksfotografie.nl/pack1/index.php?option=com_content&view=article&id=73:brandweer-geeft-voorlichting&catid=1:actualiteit&Itemid=53 

Donderdag 6 oktober 2011. Ontruimingswave en (oefenavond) Brandweer Wateringen.

 Vandaag mag ik met een aantal collega's mee naar een school in Den Haag die deelneemt aan de zogenaamde "Ontruimingswave" die door de regio gaat deze maand. Helaas zegt de schoolleiding kort voor aanvang de oefening af en wordt er naar een andere locatie gezocht. Die is snel gevonden en zo gaan we in plaats van Den Haag Zuid-West, naar Scheveningen-Duindorp. Hier zijn twee scholen aan elkaar gebouwd en dus tot elkaar veroordeeld, maar ook hier zal het gebouw binnen afzienbare tijd leeggestrokken worden. Allereerst lopen we de school door en bekijken de situatie daar en alles is bekeken, zoeken we de knop om het ontruimingsignaal in werking te brengen. Wat een kabaal !!!! Zowel van het ontruimingssignaal zelf, als van de losgeslagen kinderen die ineens een half uur eerder pauze lijken te hebben. Gelukkig voor de onderwijzers is het een stuk kouder geworden en gaan ze als makke schaapjes weer snel naar binnen.
Hierna de evaluatie en een lekkere bak koffie en omdat ik toch nog niet naar huis wil word ik uitgenodigd om mee te gaan naar de Palace Promenade. Daar gaat één en ander veranderen en men wil graag inzicht in het hoe en wat. Zo komt het dat ik ineens in de verborgen gangenstelsels van de Promenade loop en zelfs in de "voor onbevoegde niet toegankelijke ruimtes" van Hommerson Casino's loop rond te huppelen. Geweldig toch, dat je weer eens ergens komt, waar je het bestaan wel vermoedde, maar je nooit zal komen ....... zonder uniform Smile.
Eenmaal terug in Wateringen, het is ondertussen wel weer een lekkere lange dan geworden en ik moet zeggen dat ik weer een gezegend mens ben: twee keer op de fiets vandaag en iedere keer als ik net binnen ben, begint het me toch te plenzen !!! Surprised In de uitrukkantine van de kazerne Wateringen nog een bakkie met een collega en ook daar spreken we uit dat het wel heel erg rustig is, de afgelopen weken (de Herenstraat in Rijswijk even buiten beschouwing gelaten). Horen we daar een Gripje aankomen ??? Wie weet Undecided.

Als ik driftig bezig ben met de afwas, krijg ik een sms van dezelfde collega als met wie ik een Gripje voelde aankomen ......... Zeer Grote Brand - Grip1 in en Haag ......... Hmm, wellicht heeft mijn ploeg (ik zou een late dienst hebben gedraaid als ik niet met preventie op stap was geweest) nog wat voor Wateringen in petto. Ook krijg ik Paul aan de telefoon die onderweg naar de RAC is. Hij is dus ook vrij, maar is gebeld om te komen helpen........ het schijnt ietwat druk te zijn. Hij praat me aardig bij over de situatie op de A12, waar de zwarte rookwolken overheen trekken.  ........ 18.23 uur Prio 2 Gaarne opkomen voor herbezetting kazerne Rijswijk ........ Liesbeth is net de oudste en de jongste ophalen bij hun vriendinnetjes, maar ik had al afgesproken dat ik weg zou kunnen zijn als zij thuis komt. Mark vindt het prachtig dat hij nu even alleen thuis mag zijn en ik geef hem een dikke kus en meld dat ik naar de Brandweer ga. Sucses pap !!!
Bij de kazerne aangekomen staat mijn 'conculega Ivo' al te kijken naar de TS die achterin vol zit. Alleen rechtsvoorin is nog een plekje open en het wachten is op een bevelvoerder. Maar omdat hij (= Ivo) weet dat hij vanavond aan de bak moet als bevelvoerder tijdens de oefening, gaat hij niet mee. De ondertussen binnengekomen bevelvoerder is inmiddels in de TS gekropen en vertrekt richting kazerne Rijswijk voor herbezetting aldaar ........ ons in vertwijfeling achterlatend Wink.
Maar wellicht gaat de pieper zo nog voor de WVD en kan ik alsnog. De foto's op internet spreken inmiddels boekdelen. Dit is een flinke klus !!!
Ondertussen regelen we de bezetting voor komende oefenavond, want we zijn nu al zes man kwijt.
Maar rond acht uur trappen we oefenavond af, zei het dat het maar de helft van het scenario wordt.
Zelf mag ik met een collega op de fictieve HV mee naar het object waar zich zo meteen een klein rampje zal voltrekken.

We zijn er niet echt met onze gedachten bij, want we horen ondertussen van gewonde collega's bij die ZGB en er gaat steeds meer naar toe. Bij ons hebben we te maken met een Hulpverlening en uitdaging in een kas. Via de collega's op de RAC wordt ik af en toe bijgepraat en hoor ook om welke collega het gaat die gewond is geraakt ........ Een opleidingsmaatje waar ik regelmatig contact mee heb en die met enige regelmaat op de RAC langskomt. Hij heeft een volledige Flash-over (??? uiteraard is de toedracht nog volledig onbekend) over zich heen gehad en is nu met brandwonden onderweg naar het ziekenhuis en later zelfs naar het Brandwondencentrum in Rotterdam. Helemaal als mijn pieper gaat voor het BOT, ben ik even vergeten dat ik midden in een oefening zit ....... Gelukkig is het redelijk goed nieuws: hij is puur voor de zekerheid naar Rotterdam en niet vanwege de ernst van de verwondingen. Na de oefenavond spreek ik zijn voice mail maar even in ........ hij had gisteren een mailtje gestuurd of hij binnenkort weer eens een dienstje op de RAC mee kan draaien ........ Gelukkig neemt hij niet lang daarna zelf contact op en we spreken elkaar bij.
Voor jou en uiteraard ook de andere collega's die (licht)gewond zijn geraakt tijdens deze brand: Namens de B-Ploeg van de RAC Haaglanden heel veel beterschap, geluk en gezondheid !!!
Na de oefenavond fff snel een sappie, maar we staan meer bij de computer om de berichtgeving vanaf de brandlocatie te volgen dan dat we in ons "nababbelhok" zijn. Als de TS weer terug is uit Rijswijk (ze hebben nog een heuse autobrand gehad ook !!!) ga ik lekker naar huis. Lekker slapen, want morgen heb ik een nachtdienst. Rare week zo met die andere diensten tussendoor.
Overigens zijn hier voor degene die nog niets hebben gezien van de brand (iets wat ik me nauwelijks kan voorstellen !!!) wat foto's en filmpjes: ZGB te GV met Grip 2.

Vrijdag 7 oktober 2011. Nachtdienst.

Omdat ik me vanavond heb uitgemeld, ga ik niet rijden naar de melding die op mijn pieper verschijnt: 19.39 uur Prio 2 GV Laan van Wateringseveld 1276 pan op het vuur 6130. Goed voor de statistieken, maar niet voor die van mij.
De nachtdienst gaat beginnen en de eerste uren zit ik samen met een collega uit de ploeg die de late dienst heeft gedraaid. Hij blijft fff hangen om mijn ploeggenoot de tijd te geven om hierheen te komen: hij komt wat later. Kunnen we de kwaliteitsproef van zaterdag doornemen.

Maar veel komt er niet van, want het eerste dat we, via de politie, binnenkrijgen is een aanrijding met beknelling in Den Haag ........ We alarmeren de TS van Centrum, de HV van Rijswijk en de OvDB-Zuid. Als de TS ter plaatse is zien ze helemaal niets dat ook maar op een aanrijding lijkt. Laat staan op een beknelling. Ook de MKA heeft de melding, maar net als ons en de politie kunnen ze niets vinden. De banden worden teruggeluisterd en ook 112-Driebergen wordt gebeld, maar het lijkt er op dat we in het spreekwoordelijke ootje zijn genomen ......... Moet je kijken wat dit geintje kost Yell.
Centrum gaat een uur later naar een automaat en de piepers in Wateringen gaan ook af, voor een liftinsluiting.
En wederom is Centrum de klos. Een bouwcontainer in brand doet ons hun piepers af laten gaan. Scheveningen gaat voor een mogelijke brand in een schakelkast op een schip eruit en vraagt om de TS van Archipel ter plaatse. Er is daadwerkelijk brand op een schip en wij praten de OvDB-Zuid bij. Het wordt een Kleine Brand, net voordat de TS van Archipel ter plaatse is.
ZT-SH gaat eruit voor een containerbrand en de HV van Delft om een wateroverlast op te lossen ........ en dat was het wel weer voor deze nacht.

Zaterdag 8 oktober 2011. Nachtdienst.

Heerlijk geslapen vandaag. Zonder dat de pieper is gegaan, dus dat scheelt best in de rust die je krijgt. De kinderen lekker bij oma, want Liesbeth had een lekker dagje uit met een vriendin.
Gisteren nog even contact gehad met onze collega die gewond is geraakt bij de Zeer Grote Brand aan de Westvlietweg. Het gaat naar omstandigheden goed met hem. Gelukkig is hij weer thuis en over een paar weken wordt bepaald wat ze gaan doen: of opereren, of transplanteren ....... Voorlopig is hij dus nog wel bezig met herstellen !!! Maar je bent er goed weg gekomen, vriend !!! Ieder keer dat ik nu de filmpjes op regio15 bekijk, doe ik dat met een heel ander gevoel nu ik weet dat hij midden in die vuurzee gestaan heeft ........ Kippenvel !!! Foot in mouth

De collega's van Laak gaan eruit voor een autobrand en in Delft heeft een aanrijding plaatsgevonden en de bestuurder is bang dat zijn auto ook gaat branden. Een hoop rook en allerlei vloeistoffen die er uit lekken. We proberen hem gerust te stellen, dat het vaak een kwestie is van koelvloeistof die over de hete motor stroomt, maar dat geruststellen gaat niet lukken. Daarom nemen we even contact op met de kazerne Delft en de bevelvoerder vindt het een goed idee dat de HV even gaat kijken.
Rijswijk gaat eruit om een autobrand te blussen (de laatste tijd gebeuren er weer een hoop autobranden !!! Ik wil uiteraard niemand op ideeën brengen, maar ........ ) en Haagse Hout wordt wakker gemaakt om een automaatje het zwijgen op te leggen.
Een bevallende dame wordt door de collega's van Centrum, met behulp van de TS en het RV uit haar woning gehaald op verzoek van de MKA en Scheveningen wordt wakker gemaakt om een container te blussen.

Ik hoop dat ik zometeen niet wakker wordt gepiept, maar dat ik heerlijk mijn weekend in mag slapen !!!
Wie weet spreken we elkaar nog Wink.

Zondag 9 oktober 2011.

Nou ja, slapen ??? Het is verdikkeme "zondag = rustdag" ....... beginnen de buren om tien uur met boren en stoppen pas rond een uur of vier ....... Ben blij dat ik niet nog een nachtdienst hoef te doen en dat de pieper niet is gegaan !!! Dat had ik mooi niet gered Yell ........ Undecided

Voor de zekerheid het overzicht dat dit schrijven door onbekende redenen niet heeft gehaald: Week 40