Weblog Peter Smit. Week 22 - 2012.

Embarassed!3132-Maandag 28 mei 2012. Brandweer Wateringen.

08.34 uur Prio 1 Binnenbrand Texaco Oosteinde GV 6130 7730 7750 9093. Smitje gaat lekker naar het strand, ergens in het land en NIET naar de kust (!!!) en staat dus vanaf zeven uur buiten dienst.

13.46 uur Prio 2 Vlietzicht Bakkershof OMS-melding WT 6130. Deze jongen ligt prinsheerlijk op het strand van het Henschotermeer ........ dit in tegenstelling van al diegenen die nu in de file staan om weer uit die zeemist te komen die boven de kust hangt hihi Laughing.

Niet naar de kazerne geweest, niet uitgerukt, maar puur voor de statistieken deze vermeldingen !!!

Dinsdag 29 mei 2012. Brandweer Wateringen.

Even op de kazerne om met een collega wat te bespreken en vanaf drie uur niet inzetbaar vanwege een gesprek elders in het dorp ........ 15.04 uur PRIO 1 Ongeval (binnen) (gaslucht) Woudveen 61 WT 6130. Kan ik toch mooi even als "richtingaanwijzer" in of buiten de kazerne gaan staan en de opkomende collega's meegeven dat ze nog op de TS kunnen of rustiger aan kunnen doen. Ook een leuk baantje !!! Misschien wel wat voor na mijn pensioen ......... of zo Yell.

Woensdag 30 mei 2012. Vroege dienst RAC Haaglanden.

Zwaar bruin huppel ik binnen ........ mijn Albanese ondergrondje heeft absoluut geholpen afgelopen maandag !!! ....... en we praten de nachtploeg naar huis.
We schuiven achter de tafel en de eerste telefoon die gaat is een 112. Een meldster aardig in paniek die verteld dat er iemand van één hoog uit een raam probeert te klimmen en als ze goed kijkt, komt de rook achter hem aan ........ De volgende 112-tjes vertellen ons dat de meneer ondertussen op straat gesprongen is en dat de brand uitslaand is ........ Centrum (met TS en RV), Archipel (TS) en de OvDB-Zuid zijn al onderweg en als de TS Centrum de straat in rijdt, meldt de bevelvoerder direct MiddelBrand .......... Oftewel in Brandweertermen: Hij kachelt er aardig uit en de rook komt in blokletters naar buiten !!!
Over de diverse kanalen horen we dat het binnen flink heet is en dat er (ook) een blussing van buitenaf wordt ingezet. Alle omliggende woningen worden ontruimd en mede daardoor vraagt de OvDB-Zuid om een derde TS. Geen officiele Grote Brand, maar een derde TS voor handjes. We nemen ondertussen contact met de stichting Salvage om een coördinator ter plaatse te laten komen. De ROvDB-Zuid-1, de HOvDB en de WB worden ook kennis gegeven van dit gebeuren en de ambulancedienst gaat ook met meerdere voertuigen ter plaatse. En over ter plaatse komen gesproken ....... de AB mag erheen om ademlucht maar zeker ook drank te brengen. En wederom is het de AB6182 die gealarmeerd wordt. Ik ben stiekem nog steeds blij dat we een KVT (= Kazerne Volgorde Tabel) hebben waar vanuit we alarmeren, want anders zou er te makkelijk gezegd kunnen worden dat Smitje zijn eigen colega's weer voorrang heeft gegeven ten opzichte van de anderen !!!
Rond tien voor acht wordt er Brandmeester afgekondigd en geven wij weer een aantal officieren kennis van dit feit. Maar er zal ter plaatse nog flink werk verzet moeten worden. Vandaar dat we de ROvDB-Zuid-1 alarmeren voor een mogelijke springer hier vlak bij de RAC. Op verzoek van de politie rijdt ook de AB van PiNo mee waar het springkussen op ligt. Maar voordat er ook maar een Brandweervoertuig ter plaatse is, heeft de "onderhandelaar" van de politie de persoon al naar beneden gepraat en is onze inzet gelukkig niet nodig. De ROvDB-Zuid-1 komt toch maar even een bakkie en een praatje doen hier.

Vanaf het pand waar de MiddelBrand gaande was, komt het verzoek om een adviserend gesprek met de AGS in verband met het aantreffen van mogelijke asbest. De AB6182 is net een vijf minuten weer inzetbaar en rijdt alweer terug richting post ....... denken ze, want we roepen ze terug om wat plastic zakken af te gooien en eventueel schone pakken te regelen voor degenen die door de asbest hebben lopen banjeren. Dat laatste is (uiteraard) niet het geval.
Ook TBO (= Team Brand Onderzoek) wordt gealarmeerd om één en ander te gaan bekijken daar. Wij bekijken het vanaf hier, want de rookwolken waren zeer duidelijk zichtbaar zowel op camerabeeld als live !!!

De gebruikelijke incidenten lopen gewoon door en het is nu al een lekkere drukke dienst, terwijl we nog maar op de helft zitten !!! De volgende alstublieft: een vrachtwagen in brand ........ automaatjes, een springer voor de trein in Zoetermeer ....... een binnenbrand in L-V ........ diverse 112-tjes over een bermbrand langs de snelweg, opschaling naar Middelbrand in L-V !!! Een gaslekkage in een woning in Zoetermeer, een assistentie ambulance in 's-Gravenzande, een binnenbrand in Den Haag ........ GEKKENHUIS hierWink !!!
Voor ons een heerlijke, drukke dienst !!! Voor de mensen die betrokken zijn geraakt bij één van de incidenten is het natuurlijk vele malen minder heerlijk !!!
Ik ga, als de aflos er is door het prachtige weer naar huis, terwijl Paul nog even blijft wachten op een collega en Ronald naar Wassenaar doorgaat om daar de uitvaart van Tom Wijfjes mee te maken......... Een ieder alle sterkte, rust en wijsheid daar !!! Cry

Briljante timing !!! Ik sta net aan de afwas als er een waanzinnig deuntje uit mijn pieper schalt !!! Vandaag even naar dat kreng laten kijken want ik mis een aantal instellingen en er zijn dus gelijk nieuwe deuntjes (ingespeelt door het Kwintsheuls Philharmonisch Fanfare Orkest ) ingezet. 18.33 uur Prio 2 Hulpverlening (Ass. Ambu hoogte) Pleinwand 24 WT 6130 7750. Oooo, ik kom onder de afwas uit !!! Uiteraard zit de TS vol als ik aankom ........ en ik heb echt mijn best gedaan ........ maar altijd gezellige collega's aanwezig om een babbeltje mee te maken Cool. Maar niet te lang gewacht en weer naar huis om af te drogen ........

Vlak voordat we naar bed gaan, morgen immers weer een vroege dienst, is het weer bal in Huize Smit: 22.26 uur Prio 1 Persoon te water (mogelijk) Heulweg/Pieter van der Plasstraat WT 7811 9093 6130. Wat een feest !!! Zo heb je niets en zo gaat drie keer op een dag je pieper !!! Richting kazerne maar weer. Even de berichten uitgeluistert, want voor het zelfde geld ligt er echt iemand in die greppel ........ Gelukkig wordt er niemand aangetroffen en komen de collega's al snel weer naar de kazerne. Ik ga snel weer naar huis en dan mijn bed in. Tot morgen !!!

Donderdag 31 mei 2012. Vroege dienst en Brandweer Wateringen.

Vandaag mijn laatste vroege dienst deze cyclus en de volgende is mijn laatste nachtdienst !!! Vanaf morgen heerlijk vrij om het "Smittenweekend" te vieren met de gehele bende Smitten bij elkaar ......... Het zal me een klap geven !!! Cool
Vandaar dat ik vandaag rustig aan mag doen ........ dacht ik ........ Ik ben gevraagd om deel te nemen aan een CACO-oefening voor de collega's (multidisciplinair) die komende maand hun CACO-kunstje mogen laten zien op hun examen.
Nou rustig aan doen is er niet bij !!! Gloeiende, gloeiende !!! Pittig incident en er komt heel wat op een CACO af en ik mag in oktober .......
Een collega van de RAC Hollands Midden komt vandaag ook meedraaien in het kader van de naderende samenwerking op de Yp. En later op de dag komt er een collega van de post ............ even snuffelen om mogelijk hier een detachering aan te gaan voor tijdens de verhuizing ......... Wie weet Smile.

De rest van de beschrijving komt volgende week, dus voor degenen die dit nu lezen straks, maar voor mij omdat ik dit nu op donderdag schrijf volgende week ........ Denk nou niet dat het als je dit leest pas volgende week komt, want dan zitten we dus in week 24, terwijl ik nu bedoel dat het in week 23 komt, maar ik zit nu in week 22 en dus is voor mij volgende week, week 23 en niet week 24 ....... Nouja, weet je laat maar !!! Je ziet vanzelf wel wanneer de update komt ....... Ik zet het er wel bij  ....... Yell