Weblog Peter Smit. Week 23 - 2012.

Maandag 4 juni 2012. Nachtdienst RAC Haaglanden.

Na een lekker weekend in Duitsland, met de gehele familie Smit (hoeveel drukte wil je in één huis hebben ???) toch maar een nachtdienstje draaien. Wel weet ik dat ik met mijn andere Westlandse collega zit. Hij uit Honselersdijk en ik uit Wateringen ...... Helemaal goud !!!


Bij binnenkomst worden we bijgepraat over een incident dat zich heeft afgespeeld voordat we binnenhuppelen: "Relatietherapie ???" en als de late dienst onderweg naar huis is, worden we in verband met dit incident gebeld door een collega van de politie van de afdeling recherche. Of hij de bevelvoerder kan spreken die bij het slachtoffer geweest is die in brand heeft gestaan. Via via komen we aan het telefoonnumer en 'verbinden' we hen met elkaar.

Zo, rust in de tent !!! Tijd om fff bij te babbelen en de Meldkamer Haaglanden een beetje op z'n kop te zetten !!! Dat wil zeggen, tussen een liftinsluiting voor Centrum en een automaat voor Scheveningen door.
Dan, rond één uur, een brandmelding uit Zoetermeer. Eerst meldt men dat er buiten iets gaande is, maar tijdens het alarmeren van de TS ZT-OH, blijkt dat het een brand tegen de gevel van de woning is en dat deze brand mogelijk al naar binnen is geslagen ........ Hatsikidee: een tweede TS (ZT-SH), een RV (ZT-SH) en een OvDB (Noord) meegealarmeerd. Ook de politie gaat meerijden, want het is volgens de meldster voor 99% zeker dat het aangestoken is ........
Als de TS-OH ter plaatse is, blijkt het om een klein brandje te gaan. Snel geblust, snel nader bericht (Kleine Brand) en snel de rest weer onder dankzegging terug naar bed.
Wij ook, maar dan over een paar uur pas ......... Het is rustig in Haaglanden qua Brandweerinzetten: diverse meldingen worden aangenomen, maar over het algemeen kunnen we deze bij de politie slijten en als zij gekeken hebben, blijkt de Brandweer niet nodig !!! Lekker geregeld door ons en de collega's hebben lekker kunnen slapen. Nu wij nog !!! Laughing

Dinsdag 5 juni 2012. Oefenavond in en bij Brandweer Schipluiden ......

 JAWEL !!! Je leest het goed !!! Vanavond draai ik met de collega's van de post Schipluiden mee in hun oefeningen waarin met name de inzet van de SIV-2 (9062) wordt bekeken. Gisteren is er ook al een collega van de RAC geweest om wat "professioneel RAC-achtergrondgemompel" te verzorgen en vanavond mag ik het proberen. Wel erg gaaf dat we op persoonlijke titel zijn uitgenodigd om een avondje mee te draaien !!! Dank daarvoor.
Het is wel even zoeken voor mij, want ik ben een paar keer in mijn leven door Schipluiden heegereden en de meeste keren was vanwege een alarmering van de Brandweer en heb ik weinig van het dorp heb kunnen zien Wink. Maar vanavond alle tijd en gelegenheid daarvoor.
Voor aanvang van de oefenavond kennis gemaakt met de collega's en na een lekker bakkie gaan wij (= de oefenleiding) naar buiten om één en ander voor te bereiden.
We draaien een aantal scenario's en in al die gevallen wordt bekeken hoe de samenwerking tussen de SIV9062 (waar dus maar twee collega's in zitten) en de TS plaats vindt.
In eerste instantie gaat de SIV9062 eruit, omdat daar maar twee man hoeft op te stappen en wat later komt de TS er achteraan. Zodoende moet de bevelvoerder op de SIV9062 een snelle schouw maken en zijn plaatje rond hebben, zodat als de TS er is ze gezamenlijk te werk kunnen gaan.
Ziet er goed uit moet ik zeggen !!! En uiteraard ben ik heel benieuwd hoe dit straks in de praktijk gaat werken !!!!

Donderdag 7 juni 2012. Oefenavond Brandweer Wateringen.

Maandag en woensdagavond met de kinderen meegelopen tijdens de avond4daagse, maar vanavond sart deze voor mij net te laat, want om acht uur is de aftrap van de wekelijkse oefenavond en dan ga ik dat niet redden ....... Helaas, maar de medaille is binnen !!! Zeker zwaar verdient door onze kinderen !!! Smile
Vanavond ben ik ingedeeld als 111 op de TS en gezien wat de collega's de afgelopen weken hebben beoefend, weten we dat er in ieder geval in het chemiepak rondghuppeld gaat worden ........ Beter dat het geen 30 graden is !!!
Vanavond twee inzetoefeningen en inderdaad is de eerste in chemiepak voor Peetje.
De tweede oefenening zijn we het stand-by-team dat de collega's helpt aan- en uitkleden van het chemiepak.
Uiteraard weer wat leermomentjes, maar het valt me mee. Het zit er nog redelijk vers in ......... ondanks dat een OGS-melding (= Ongeval Gevaarlijke Stoffen) absoluut niet mijn ding is !!!

Vrijdag 8 juni 2012. Brandweer Wateringen.

Vanochtend weer de boeken en vooral sommen en formules in gedoken en vlak voordat ik naar bed wil gaan om te gaan knorren is het weer eens tijd dat de pieper zich laat horen !!! Dat is al weer fff geleden Eek. 23.14 uur Prio 1 Binnenbrand Schoutendreef 178 GV 9093 7730 7750 6130. Ben ik net halverwege met de tandenborstel door mijn hoofd heen te halen ........ Afknijpen en richting kazerne. Maar zoals ik al vaker heb verteld, is het 's avonds en 's nachts nijdig opschieten om überhaupt mee te kunnen, dus ook nu maak ik me geen illusies ....... en dat is maar weer goed ook, want vlak voor ik de auto parkeer, rijdt de TS de kazerne de deur uit. Lekker snel weer naar huis en bed, want morgen is het weer vroeg dag !!! Geen vroege dienst, maar een dagje stoeien op het oefencentrum in Barneveld !!!

Zaterdag 9 juni 2012. Oefencentrum Falck in Barneveld.

Gelukkig weet ik dat er een aantal zeer gezellige collega's mee gaan vandaag naar Barneveld, dus aan pret geen gebrek, maar om half zeven in de TS onderweg naar het oefencentrum valt toch zwaarder dan ik had verwacht !!!

Daar aangekomen is de TS van L-V er al en worden we bijgepraat door de oefenstaf over wat we kunnen verwachten vandaag. We starten met wat kleine oefeningen (Deurprocedures, Flash-Over-container en de Nozzle-unit) en met name de laatste twee gaan er flink heet aan toe !!!Eek 
Na de lunch gaan we twee inzetoefeningen doen.
Voor de eerste oefening worden we als eerste TS ingezet en zit ik met mijn maatje als 113 en 114. Dat betekend 'slangensleuren'en 'doorverkennen'.
De tweede oefening gaan we als tweede TS en zitten we als 121 en 122, maar uiteraard is het hier ook hard werken ....... Tongue out Ik ga de oefenscenario's niet beschrijven omdat het niet handig is voor de collega's die nog moeten gaan, maar één ding zeg ik wel: Sterkte !!!

Papa is gesloopt en na de deceptie van het Nederlands elftal dender ik vlotjes mijn bed in ....... Morgen vroege dienst ....... Yell!!!

Zondag 10 juni 2012. Vroege dienst @RAC Haaglanden.

We zijn blij dat we maar met z'n tweeën zijn ...... Voor één persoon is er al weinig te doen, laat staan dat we met vier man sterk zouden zitten ........
Maar gelukkig komt de "piloot" van de MOB9061 ons tot twee maal toe verblijden met koffie Surprised !!!
We zweven een beetje tussen automaten, liftinsluitingen en buitenbrandjes, 'per ongeluk' een Binnenbrand waar uiteindelijk iets van eten is aangebrand, maar verder is het ........ Zondag !!!

Nieuwsoverzicht van week 23.