Weblog Peter Smit. Week 25 - 2012.

Maandag 18 juni 2012. Brandweer Wateringen.

Vanochtend weer eens even op de kazerne om wat logistieke zaken te regelen en om ......... uit te rukken ....... 11.03 uur Prio 1 OMS melding Trumpy Leeuwerik 9 KH 6130. Kijk dat is lekker: Smitje op de kazerne en de pieper gaat weer eens.

 

Op het gemakkie aankleden, deuren openen, wachten op mijn schaduw en de rest van de collega's en richting Kwintsheul. Aangekomen bij het kinderdagverblijf worden we keurig opgevangen door de BHV van het pand en loop ik met 111 en 112 naar het lokaal waar de melder is afgegaan. De oorzaak is snel achterhaald, want er werden pannenkoeken gebakken en door ietwat te veel aan allerlei dampen is de melder aangesproken. Op zich niet mis mee, maar het helse kabaal is niet te stoppen !!! Na diverse telefoontjes met allerlei instanties hebben we de pincode te pakken en kunnen de dames resetten en de kinderen naar binnen.
Eenmaal buiten blijkt dat het schoolplein bijna blank staat en aangezien we toch zo'n grote rooie auto bij ons hebben waar allerlei middelen op staan die we zouden kunnen gebruiken, voegen we de daad bij het woord !!! Ik meld bij de RAC dat de OMS het zwijgen is opgelegd en dat we ons nu even bezig houden met de wateroverlast op het schoolplein. We zijn er nu toch Wink.

Dinsdag 19 juni 2012. Vroege dienst RAC Haaglanden en Brandweer Wateringen.

Met het lood in mijn schoenen begin ik deze cyclus ........ vier vroege diensten deze week en zoals de vaste lezer weet, ben ik absoluut een groot tegenstander van het opstaan voor kwart voor zeven !!! Prima dat er twee x in de tien dagen om kwart over vijf  een wekker door Huize Smit schalt, maar vanaf de drie keer moet er toch al een hele grote vergoeding tegenover staan, laat staan vier keer ....... maar ik doe het voor mijn collega !!!

Maar vandaag ga ik er vlotjes tegen aan en om dat te laten blijken, zitten we binnen het uur al met een flinke inzet op de rand van onze regio ....... het noordelijk havenhoofd op Scheveningen. Een verzoek vanaf de MKA om mee te rijden voor iemand die van het havenhoofd is afgekletterd en op de rotsen ligt te kermen van de pijn. De ambu en de politie gaan eveneens richting de haven en wij alarmeren de TS en RV van Scheveningen. We overleggen even of we geen duikers mee moeten sturen, maar omdat er weinig ruimte is om te zwemmen tussen die grote basaltblokken, laten we de collega's van de WO Centrum nog even op de achterhand.
Maar, als alles wat in eerste instantie is gealarmeerd, ter plaatse is, blijkt dat het wassende water steeds hoger komt en dat er toch wat meer nodig zou kunnen zijn, dan er nu staat ....... We alarmeren de WO van Centrum, het strandvoertuig van Scheveningen, de OvDB-Noord en de reddingboot van Scheveningen. Met veel hulpverlenende collega's wordt de onfortuinlijke man uit het water gehaald en in de ambulance gereden. We hebben weer eens een incident dat binnen het bereik van de vele camera's valt en dus kijken we graag mee naar de hardwerkende collega's ....... en zien ineens de OvDG op zijn motor bijna de haven in glijden met zijn motor ........ Foei, dat scheelde weinig man !!!

De rest van de dienst kabbelt lekker door en van alles en nog wat passeert de revue. Totdat mijn collega met de coördinator een babbel gaat maken en ze hebben de vloer nog niet verlaten of een aantal 112-tjes vertellen me dat de hooizolder van de kinderboerderij in Den Haag in brand staat Eek. Ho eens even !!! Dieren, kinderen, hooi en als ik denk dat ik weet welke kinderboerderij dit is ook nog een benzinestation op korte afstand ....... Hmm, ik hou mijn hart vast !!! Er wordt in ieder geval gelijk opgeschaald naar MiddelBrand als de eerste TS (= Laak) ter plaatse is. Loosduinen is nog onderweg en de OvDB-Zuid vraagt om alvast een opstelplaats voor het GWT (= Grootschalig Water Transport) op te zoeken ....... just in case ...... Gelukkig hebben we een prachtig boekwerk hier liggen waar ik dat in twaalf oogopslagen kan zien ........ het zal kantje boord worden, want afleggen op de Zuidwal en dan waarschijnlijk nog twintig meter over houden bij de kinderboerderij ....... dan moet er ook geen auto in de weg staan ........ Maar ik heb ze onder handbereik: als de OvDB-Zuid er om vraagt is het een kwestie van één druk op de "alarmeerknop" en het GWT met bijbehorende TS zijn onderweg !!!
Wel mag de AB van Wateringen ter plaatse komen en gezien de inzet, het weer en de afstand die gereden moet worden, besluit de OvDB-Zuid om ze met prio 1 aan te laten rijden.
En net op het moment dat het GWT wordt afbesteld en het nader bericht: Brandmeester wordt gegeven, komt mijn collega terug ...... Of het druk is geweest ....... ??? Mwoah, het gebruikelijke geneuzel ....... Laughing Heerlijk, fff lekker alleen knoeien en stoeien, maar niet voor extra handjes bellen !!! Lekker zo !!!

En over lekker gesproken ....... fff langs de kazerne om mijn collega te spreken waar ik vanavond met mee ga om in het Westland een grote oefening te draaien. Goed fietsweer, lekker windje en dus het koppie weer helemaal leeggefietst !!! Onderweg gaat de pieper: 15.07 uur Prio 1 OMS melding MIXX INN Vijverzicht 25 GV 6130, maar voor mij heeft het geen zin op de pedalen eens extra hard rond te trappen: ik fiets bij de Fruitweg ....... maar drie minuten later wordt er alweer gepiept dat het komt te vervallen: 15.10 uur VERVALLEN OMS melding MIXX INN Vijverzicht 25 GV 6130.
Als we samen één en ander doorspreken voor de oefening van vanvond, gaat alweer de pieper ........ dat is de vierde keer vandaag !!! 15.51 uur Prio 1 OMS melding Makro Hoefsmid 10 WT 6130. Nou, schoenen uit, pak weer in en richitng de Makro. Deze keer op 111. Jammer is dan wel dat er al gereset is voordat we ter plaatse zijn. Maar het is er weer één voor de statistieken !!!

's Avonds is er zoals ik zei een grote oefening in Naaldwijk, waar heel weinig mensen van op de hoogte zijn !!!
In het theater 'de Naald' in Naaldwijk (hoe kan het ook anders met zo'n naam: de NAALD !!!) zijn een hoop ambtenaren bijeen gekomen om een soort van peptalk van Sjaak Bral om de oren geslingerd te krijgen. Maar wat zij niet weten is dat als Sjaak zijn laatste liedjes gaat zingen, wij de rookmachines aanzetten, de handmelders indrukken en flink paniek gaan schoppen daar !!! Evil Eens kijken of de BHV-organisatie de zaakjes op orde heeft. We hebbend e RAC in ons plannetje meegenomen, want zij alarmeren na binnenkomst van de handmelder voor een Binnenbrand en dan gaan we los !!!
Zelf mag ik deze avond weer voorzien van professioneel achtergrondgebabbel (oftewel RAC-geluiden vanaf de parkeerplaats aan de achterzijde van 'de Naald'). De piepers van de volgende korpsen gaan af om de voertuigen op straat te krijgen: De TS en RV van Naaldwijk, de TS van Honselersdijk en de ROvDB-Zuid-2. De BHV zet de ontruiming in gang en de ambtenaren stromen metfrisse tegenzin naar buiten ........ dit verin je toch niet ??? Een brandmelding precies als wij in de zaal zitten, maar Sjaak Bral vindt het fantastisch; hij staat buiten foto's te maken en ook worden er diverse filmpjes geschoten ........ Dikke pret. Ondertussen gaan de collega flink tekeer binnen.
Uiteindelijk wordt de oefening afgeblazen en vindt de evaluatie plaats. Rond half twaalf ben ik pas thuis ....... SLAPEN !!!

Woensdag 20 juni 2012. CACO-examens voor diverse collega's van de Meldkamer Haaglanden.

Vandaag geen vroege dienst, maar ik ben uitgenodigd om tegenspel te bieden bij de examens van de CACO's in opleiding. De afgelopen weken hebben drie collega RAC'ers met een aantal politiecentralisten de opleiding tot CACO (= Calamiteiten Coördinator) gevolgd en vandaag mogen zij hun proeve van bekwaamheid afleggen om te zien of ze ook nog wat van de opleiding hebben opgestoken ........ Ik wens ze alle sterkte toe, want het is niet zomaar fff een dingetje dat je moet doen daar. Helemaal als ik tegenspel moet gaan bieden ....... Tongue out Eerst als bevelvoerder/OvDB/HOvDB en na de lunch als Brandweerkundig Centralist. Maar of het aan mij en mijn collega RAC'er ligt, of niet ........ alle vijf de examenkanidaten van vandaag slagen met vlag en wimpel !!!! Morgen de andere vijf kandidaten.
Maar wat een rampscenario's scheuren er voorbij vandaag zeg !!! Gekkenhuis !!! Het minste wat we vandaag voorbij zien flitsen is een Middel OGS - Grip-2 !!! Dat beloofd wat, want Smitje mag in het najaar op voor zijn CACO-studie en examen ........ Confused
Wel een latertje vandaag, want om half zes fiets ik pas naar huis. Gelukkig helemaal niets vanavond, dus vroeg naar bed om morgen mijn derde vroege dienst te draaien.

Donderdag 21 juni 2012. Vroege dienst en oefenavond Brandweer Wateringen.

Het wordt druk vandaag !!! Of dat met incidenten is, weet ik niet, maar in ieder geval met mensen op de vloer: vandaag worden er twee collega's die op de MKA worden ingewerkt bij ons neer gezet om te zien hoe anders wij werken vergeleken met de MKA en er komt ook nog een stagiair vanuit een middelbare opleiding meelopen. Gezien het feit dat we maar met twee en een halve collega zitten (Peet in zijn derde vroege dienst telt absoluut niet voor vol mee vandaag !!!) is het niet de meest wilde en handige planning, maar we slaan ons er wel doorheen.
Zo'n twee en een half uur nadaat we ons achter de tafel hebben gesetteld, meldt de MKA een klapper op de snalweg A4. We alarmeren de SIV-4 van Rijswijk en uiteraard gaat de HV ook mee. Onder het toeziend oog van de camerabeelden hier op de RAC is het leuk om zo onze stagiairs een beetje te laten zien hoe we in ieder geval ons best doen tijdens het werken hier. En een half uur later doen we het zonder camerabeelden op de A12 precies hetzelfde. Ook hier gaan we voor een beknelling de weg op.

Vooral de collega's van Rijswijk zijn de spreekwoordelijke klos vandaag. De ene na de andere melding wordt hun kant op geschoten. De meest aparte is wel die vanaf de MKA komt omtrent met een meting naar CO. Een patiënt wordt met de ambu naar het ziekenhuis vervoerd, maar in de ambu blijkt dat ze een verhoogde waarde aan CO in haar bloed heeft ........ Of wij haar huis en dat van de buren kunnen bemeten op een eventuele aanwezigheid van CO. De politie ook maar mee die kant op sturen, want de meeste mensen zijn op dit tijdstip gewoon aan het werk en om nou daar voor de deur te gaan staan wachten tot ze weer terug van het werken zijn ....... Cool Er wordt in ieder geval geen CO gemeten, maar wel komen ze "bij toeval" een zogenaamde 'plantage' tegen ....... Jammer joh !!! Die wordt vakkundig geruimd en de kosten hiervan krijg je keurig gedeclareerd op de deurmat over een paar dagen !!! Tja, dan duizelt het even in de bovenkamer en dat komt dan niet door je eigen gekweekte joint ........

De gebruikelijk incidenten vliegen ook vandaag voorbij en we kunnen onze stagiairs lekker bijpraten en laten zien wat er zoal hier bij het werken komt kijken. Maar ook vandaag goed nieuws vanaf de vierde etage: ook alle examenkandidaten voor het CACO-examen zijn uiteindelijk geslaagd en zo hebben we ineens drie collega's Brandweerkundig Centralist die zich tot het CACO-gilde mogen rekenen. Geslaagd en dus officieel Calamiteiten Coördinator op de Meldkamer Haaglanden. Onwijs van harte allemaal !!! TOPPERS en gelijk ook de lat maar heel erg hoog gelegt voor de volgende lichting ........ Mijn lichting dus ....... Mad
Aan het einde van de dienst praten we even de komende dienst door en blijkt dat het KNMI al dagen bezig is over de (super)storm die onze kant op komt ........ Allerlei waarschuwingen zijn de afgelopen dagen al voorbij gekomen en nu is de verwachting dat het vanavond helemaal los gaat ......... Tuurlijk !!! Hoe meer waarschuwingen er worden afgegeven, hoe rustiger we worden hier !!! Het zal dus allemaal wel weer loslopen !!! Laten we vooral niet in paniek raken ....... maar wel een tweetal collega's die op hun telefoon zitten vanavond. Stel je voor dat het per ongeluk wel druk gaat worden met storm- en wateroverlastincidenten Wink. Ik ga zorgen dat ik een beetje droog thuis kom !!!

Uiteraard hou ik de diverse media in de gaten en zie een aardig buienfront hard aankomen vliegen, maar ik hoop net voor de buien binnen te zijn en dat lukt me aardig. Amper vijf minuten in de kazerne barst er een aardig windje los en er dondert een forse regenbui met onweer los boven het dorp. Prachtige, kleine rolwolken denderen boven ons langs, het waait stevig en de regen komt in flinke hoeveelheden naar beneden, maar tot overlast komt het niet in Wateringen, eigenlijk in heel Haaglanden niet noemenswaardig.

We beginnen de oefenavond met het voorstellen van de nieuwe (tijdelijke) HIB (= Hoofd Incidentbestrijding Brandweer) voor in ieder geval Wateringen. Nou ken ik die man al een poosje, want ik heb een groot gedeelte van mijn praktijkopleiding voor bevelvoerder van hem gekregen. Tijdens de oefendagen in Vlissingen was hij er ook bij aanwezig en hebben we aardig pret gehad met elkaar. Welkom in Wateringen !!!
Hierna een inzetoefening om het blok Brandbestrijding af te sluiten. Een brandmelding bij de lokale caravanopslag. Zo'n 1000 caravans kunnen hier gestald worden !!! Geen klein bericht, maar ik zit met een zeer gezellige collega op de tweede TS en dus wordt het geen vollebak oefenen ...... dacht ik ...... het pand is groot, er is brand en er worden slachtoffers vermist ....... Dat luie zweet moet eruit, Smit !!!
Dit houdt toch geen paard vol, man. Drie vroege diensten in de benen, twee grote oefeningen en dus laat thuis en morgenochtend om kwart over vijf de wekker weer ....... Ik probeer echt gezellig te doen, hoor. Maar het valt me zwaar Cry. Lekker geoefend, lekker gewerkt, lekker vlot naar huis, lekker naar bed !!!

Vrijdag 22 juni 2012. Vroege dienst RAC Haaglanden en Brandweer Wateringen.

Ken je dat gevoel: Als de wekker gaat dat je dan het gevoel hebt dat je dood wakker wordt !!! Uiteraard weer te laat geworden gisteravond en vandaag de vierde vroege dienst ........ Wat een zeikert ben ik eigenlijk !!! Kom op, aan het werk !!!
Okè, daar gaan we. Amper binnen of de politie belt ons op met het volgende: "Ik weet niet of het wat voor jullie is hoor, maar er staat een vrachtwagen die lading lekt. Het is een vloeistof en er hangt ook zo'n oranje bordje bij met zes cijfers ....... twee boven de zwarte streep en vier daaronder ......" Goed idee om ons te bellen !!! We maken een OGS aan (= Ongeval met Gevaarlijke Stoffen) en alarmeren de diverse collega's: De TS van L-V, de GSE, GSH en Haakarmvoertuig van Laak, de OvDB-Noord en de AGS. In onze Databank Gevaarlijke Stoffen zien we om welke stof het daadwerkelijk gaat en adviseren de politie om een ruimte van 100 meter rondom de vrachtwagen af te zetten en tot verboden gebied te verklaren totdat de Brandweer er is. Als het niets is, hebben we in ieder geval ons best gedaan om het wat te laten lijken ....... Maar als er klachten van politieagenten komen over prikkelende ogen en last van luchtwegen weten we dat het niet om een chauffeur met zweetvoeten gaat !!!
De TS van L-V is uiteraard als eerste ter plaatse en doet één en ander aan metingen. Zijn conclusie: Klein OGS, de situatie is stabiel.
Diverse aanrijdingen, automaten en liftinsluitingen wapperen voorbij en ook een auto die over een hek bijna een voortuin in schiet komt langs. Lekker bezig zo !!! Maar het leukste moet nog komen ........ Een collega van BMKD vraagt of er iemand zin heeft om wat randapparatuur naar Delft te brengen ....... Een mooi klusje voor mij vandaag !!! Ik vind dat ik dat wel verdiend heb zo in mijn vierde vroege dienst. En ligt de kazerne van Rijswijk niet toevallig op de route naar Delft ??? Laughing
Onderweg hoor ik een forse wateroverlast zich melden en ontwikkelen. Heerlijk zo'n dienstvoertuig waar een mobilofoon in zit Neutral. Maar ik vind het rond en ga een bakkie op de kazerne Rijswijk scoren bij een paar gezellige collega's ........ dat ze ook nog eens allebei in Wateringen wonen, is volledig toevallig ....... echt waar !!!
Rond de middag ben ik weer terug achter de tafel en gaat mijn ploeggenoot naar een andere kazerne om daar ook een pakketje af te leveren.
Een prettige, rustige dienst. En ik ben blij dat ik ze door gekomen ben zonder noemenswaardige kleerscheuren. Hoe het nu met me is ??? Kritisch, maar stabiel. We redden het wel hoor !!!

Lekker vroeg het bedje in en morgen wat uitslapen tot een uurtje of acht !!! ...... 23.25 uur Prio 2 Containerbrand Riddersdreef/Schoutendreef GV 6130. Heel stiekem vind ik het totaal niet erg dat ik niet mee kan op de TS naar deze afgrijselijke containerbrand !!!

Zaterdag 23 juni 2012. Brandweer Wateringen.

Vandaag een druk dagje !!! Vanochtend met een hoop gezellige mensen afgesproken om te gaan ontbijten en mijn vriend uit Albanië is er ook bij aanwezig.
Vanmiddag eerst fff langs de kazerne om een rolcontainer te verwisselen in de AB6182, daarna met onze jongste naar haar zwemles en daarna met het gezin naar een grote binnenspeeltuin om de huwelijksdag van mijn ouders te vieren. De hele Smittenbende weer bij elkaar !!!
Geen nachtdienst vannacht, want ik heb lekker vrij genomen; morgenochtend zijn onze "Albanese vrienden" bij ons in de kerk, daarna met hopelijk een grote groep mensen lunchen. Nu eerst maar eens lekker slapen .......
23.47 uur Prio 2 Nacontrole Tiranahof 20 GV 6130. Halverwege dromenland, maar vlotjes in mijn yogurtbroek onderweg naar de kazerne waar ik als zevende binnenkom ........ Maar één van de collega's biedt aan om uit te stappen zodat ik mee kan. Wat een TOPPER !!! Dat is nog eens collegiaal !!! Helemaal GOUD !!!
Eenmaal aangekleed vertrekken we richting opgegeven adres en worden we bijgepraat door de collega die mijn dienst op de RAC heeft overgenomen. Er is brand geweest in een slaapkamer, maar dat is allemaal gesmoord en uit. Toch even de vraag of wij ter plaatse één en ander aan vuur willen uitsluiten, de rook die er nogeen klein beetje hangt willen laten verdwijnen en uitsluiten of er CO hangt. Doen we !!!
Bij het naar binnen stappen, verbazen we ons over de hoeveelheid roet die er door de woning overal ligt. Een blik van verstandhouding met de bevelvoerder (zelf loop ik als 112 mee vannacht) en we komen snel tot de conclusie dat Salvage hier hele goede zaken kan gaan doen. En hoe eerder we die hier hebben, des te eerder het voor de bewoners allemaal afgerond gaat worden. Maar dat dat nog even gaat duren, daar zijn we het snel over eens: wat een rook en roet door het hele huis heen. De kamer waar een tv in brand heeft gestaan is helemaal zwart. Ik heb het nog weinig zo ongelofelijk zwart gezien. Dikke vette zwarte aanslag door de hele kamer heen. Je kunt totaal niet zien of er ook maar ergens in de kamer een ander kleurtje ooit is aangebracht. Maar wat een geluk dat de bewoners vanochtend de deur achter zich dicht hebben gedaan voordat ze weg gingen !!! Anders zou de woning grotendeels uitgebrand zijn en nu heeft de brand zich in ieder geval beperkt tot alleen deze kamer. De rest van de woning is volledig zwart !!! We meten zo rond de 13 ppm aan CO en gooien de rookverdrijver voor de deur aan en hopen zo wat extra ventilatie door de woning te laten stuwen waarmee ook de CO verdwijnt. En dat lukt aardig ....... totdat de uitlaatgassen van de ventilator zich vermengen met de schone lucht die we het huis in blazen en de waardes weer omhoog schieten. Hopsa, ventilator uit en op de natuurlijke manier ventileren.
Gelukkig is de coördinator van Salvage redelijk vlot ter plaatse (dat is weer een voordeel als je hem in het begin van het incident ter plaatse roept Smile), want er is geen politie aan wie we de bewoners kunnen overdragen, dus blijven we bij hen totdat de Salvagecoördinator het incident overneemt. Wij gaan met een goed gevoel weer terug naar de kazerne en na het wisselen van de ademlucht weer naar huis.
Nogmaals dank voor het "gunnen" van deze uitruk !!!!!!! Laughing 

Zondag 24 juni 2012. Nachtdienst RAC Haaglanden.

Niet opgekomen of uitgerukt, want ik stond uitgemeld in het rooster, maar wel gealarmeerd: 12.27 uur Prio 2 Wateroverlast Pius Xschool Dr. Schaepmanstraat 2 WT 6130.

Wat een feest !!! Met mijn Westlandse collega uit de C-ploeg een nachtje doorhalen ........ alhoewel de zondag op maandagnacht niet bekend staat als de meest wilde van alle nachten, beginnen we toch met frisse zin !!!
We zien in de rest van Nederland weer van alles en nog wat ontstaan en Groter worden, zo ook in Hollands Midden ....... en uiteraard verwachten we al dat zo meteen de tafelpager gaat in verband met een Grote Brand in Oegstgeest waar de AGS naar toe mag ....... en inderdaad mag de AGS naar Oegstgeest. Okè, het is nog MiddelBrand tijdens de alarmering van de AGS, maar als deze zich inmeldt in C-2000 is er al opgeschaald naar Grote Brand ........ Laat het hier eerst maar eens Klein worden ..... vooralsnog doen we vrij weinig ....... Roll Eyes
Maar amper drie uur en twintig minuten later ........ komen er diverse 112-tjes binnen die ons melden dat er meerdere auto's in brand staan. ZT-SH gaat er op deze vervelende tijd uit ...... Het motto van de RAC: "Wij wakker, iedereen wakker" gaat ook vannacht (nog) niet op !!! Maar het kan nog steeds .......

Nu het toch rustig is, lijkt het me wel een goed moment om alvast een toch wel 'belangrijke mededeling' het net op te slingeren ....... Vanaf de komende zomer ga ik stoppen met mijn wekelijkse schrijfsels !!! In ieder geval is dit, wat mij betreft, van tijdelijke aard, maar met mij weet je nooit Laughing. Nee, ik heb de komende maanden echt de tijd nodig om mijn laatste module-examens voor mijn diploma bevelvoerder af te ronden en in het najaar start ik met de opleiding tot CACO en ook deze wil ik graag snel (!!!) en in één keer goed afronden !!!
Ook de voorbereidingen en verhuizing naar de YP komen steeds dichterbij en vragen extra tijd.  Daardoor heb ik besloten om niet meer met mijn vaste wekelijkse weblog te komen.
Ik verwacht in ieder geval nog mijn belevenissen bij de Brandweer van Gramsh - Albanië op papier te zetten en deze te publiceren en er zullen zich vast incidenten voordoen waar ik één en ander over wil en zal schrijven, maar het zal zeker geen wekelijks terugkerend schrijven worden !!!
Dat u het alvast maar even weet ....... Sorry !!!
Ik besef dat ik de afgelopen zes jaar behoorlijk wat verwachtingen hebt gewekt, maar de tijd gaat me parten spelen.
In ieder geval zijn er nu nog twee weken voordat we met vakantie gaan en die zal ik beschrijven en plaatsen, maar vanaf week 28 zal ik geen vaste wekelijkse weblog meer plaatsen !!!
U ziet of merkt het vanzelf wel en dat zal ik ook wel weer bijtijds aankondigen wanneer ik de rust heb gevonden om weer verder te gaan met de wekelijkse beslommeringen Smile.

Komende dagen heerlijk weekend. Genieten maar en hopen op wat leuke uitrukken.

Het nieuwsoverzicht van week 25.