Weblog Peter Smit. Week 26 - 2012.

Maandag 25 juni 2012. Brandweer Haaglanden.

Na de nachtdienst eerst even langs de kazerne om wat spulletjes op te halen die ik daar had laten liggen afgelopen week. Het is toch nog vroeg en de bups ligt thuis nog te slapen en ik wil ze liever nog even niet storen ......... Ik heb er zelf ook een gruwelijke hekel aan om tien minuten voor de wekker wakker te worden; het lijkt dan wel of je er de hele dag last van hebt !!! En om dat op mijn geweten te hebben nu ik mijn weekend in ga, lijkt me niet handig.

Op de kazerne amper binnen, hoor ik een hop herrie en komt er een collega de hoek om zetten ....... of ik vanavond zin en tijd heb om mee te gaan naar het oefencentrum(pje) Overvoorde/de Tol in Rijswijk. Daar oefent de TS van Schipluiden wat inzetprocedures met het blusmiddel "one-seven" en er is, in verband met ziekte van een andere collega, behoefte aan een veiligheidscoördinator. Tja, ik kan wel heel veel, maar of dit ook wat voor mij is ??? Alhoewel ik ook hoor dat ik eigenlijk geen pak mee hoef te nemen en dus al helemaal niet met ademlucht op m'n bult hoef te sjouwen vanavond ....... Zonnetje erbij, fijne collega's ook nog ....... Zal fff thuis overleggen of het kan, of Liesbeth niets gepland heeft staan (ik kom tenslotte uit de nachtdienst ........), maar eerst maar even een slaapje doen, want anders trekt 'Bruintje' het helemaal niet vanavond Wink.

Liesbeth had wel wat gepland staan, maar gezien de pijn in haar rug ziet ze toch af van die afspraak en kan ik vanavond dus naar Rijswijk. Helaas wel heel erg vroeg weg ....... rond half zes al, dus vanmiddag na het wakker worden maar een bammetje extra gegeten.

Het is voor mij erg goed om eens aanwezig te zijn bij oefeningen waar het 'one-seven' gebruikt wordt, want dat heb ik nog nooit in levende lijve zien gebruikt worden. Gelijk bij de collega's al mijn vragen neergelegt en goed bekijken hoe het spullie werkt !!!
Ook goed is om weer collega's te zien die ik al in tijden niet meer heb gesproken en zodoende is het in vele opzichten een waardevolle avond !!!

Dinsdag 26 juni 2012. Brandweer Wateringen.

Een latertje gisteravond !!! Vroeg van huis en laat weer terug. Ik ben pas rond half twaalf weer thuis en stink als een bunzing ....... en ik ben niet eens naar binnen geweest in de brandende containers !!!
Ach, lekker slapen en genieten van mijn weekend !!! ........ 02.06 uur Prio 1 OMS melding Zorgcentrum Hoge Veld. Laan van Wateringseveld 222 GV 6130. Maar een aantal collega's zijn veel meer uitgeslapen en dus veel eerder op de kazerne en in de TS ........ Plezier daar, ik ga mijn bedje weer op zoeken !!!

 Donderdag 28 juni 2012. Oefenavond Brandweer Wateringen.

Aan de ene kant heb ik onwijs veel zin in de oefenavond, maar aan de andere kant ....... vorige week hebben we het blok "Brand" afgesloten en zijn we nu toe aan het blok "OGS"......... En dat is nou precies niet het specialisme waar ik iets mee heb .......

Groot is dan ook mijn verrassing dat ik op het indelingenbord lees dat ik vanavond op 111 zit bij twee oefeningen. De eerste is een Brand en de tweede is een HV Eek. Maar ik ben er niet minder blij mee !!!
De eerste melding is rookontwikkeling bij een tuinbouwbedrijf. Op de MDT zien we, als we de satelietfoto's openen, dat het een fors groot kassencomplex is en we houden ons hart vast ....... het is bloedheet in dat pak en we verwachten flink aan de bak te moeten !!! Maar als we gealarmeerd worden voor een uitslaande bedrijfsbrand, hoor je toch ook niemand klagen over de warmte ??? Nou dan, niet zeuren en lekker knallen .......

Voor onze tweede oefening worden we gealamrmeerd om te gaan naar een adres waar de meeste collega's wel op aanslaan. Het is een tuinbouwbedrijf (= kassencomplex/warenhuis) van onze collega die twee weken geleden is overleden, waar een beknelling gaande is. Lekker bezig daar en laat ik precies vandaag geen douchespullie bij me hebben Yell.
Dan thuis maar een lekkere hete douche !!!

Vrijdag 29 juni 2012. Vroege dienst RAC Haaglanden en Brandweer Wateringen.

Het is een trage dag !!! Weinig spannends te melden !!!
Een paar handenvol met automaten en andere kleine inzetten, maar niets noemenswaardigs. Sorry, maar het zit niet altijd mee hier !!! Okè, het hoogtepunt van vandaag qua meldingen is hier ....... Zegt alles over de drukte van vandaag !!!

Een rustig avondje thuis en rond acht uur even onze dochter ophalen van haar generale repetitie voor de musicaluitvoering "Annie" van morgen. Als we net op een meter of tweehonderd van huis zijn gaat mijn pieper: 20.12 uur Prio 2 Werken op hoogte Praagsingel 153 GV 6130 7750. Wel lief dat m'n dochter daarna zegt: "Pap, zet me er hier maar uit, dan loop ik het laatste stuk wel ........"Maar dat doet pap fff niet !!! Ik heb beloofd je op te halen en thuis te brengen, dus zet ik je voor de deur af en kom ik je straks wel een nachtzoen geven !!!
Daardoor uiteraard te laat voor de TS. Kan ik haar nog wel een knuffel geven terwijl ze wakker is Wink !!!

Zaterdag 30 juni 2012. Vroege dienst RAC Haaglanden.

Ook vandaag een rustige dienst. En ik ga ook nog eerder weg, om op tijd thuis te zijn om te kunnen genieten van onze musicalster.
Wederom weinig te melden vanaf de RAC Haaglanden op 5 hoog ........ het lijkt wel of ook de incidenten al een soort van afscheid hebben genomen nu ik kenbaar heb gemeld dat ik een poosje ga stoppen met schrijven ....... SORRY !!!

Zondag 1 juli 2012. Brandweer Wateringen en late dienst RAC Haaglanden.

Het moet geen gewoonte gaan worden om 's nachts die pieper te laten gaan, hoor !!! Ik heb mijn schoonheidsslaapjes hard nodig ....... 04.53 uur Prio 1 Voertuigbrand (personenauto) Singravenstraat GV 6130.

Het begint een eentonig verhaal te worden: er heerst een orkaan van stilte op de Brandweer Alarm Centrale Haaglanden (kortweg: BACH ......) Laughing
Het is weer erg rustig, behalve bij binnenkomst als de OvDB-Zuid en de "piloot" van de MOB9061 lekker zitten te babbelen. Kijk, dat is gezellig !!!

Vanaf het moment dat het fluitsignaal voor de finale van het Europees Kampioenschap voetbal is gegeven, daalt er een serene rust over de regio Haaglanden. Hier en daar een verdwaalde automaat en een PAC-surveillant die een brandlucht ruikt in een bedrijf, maar wederom geen spannende ontwikkelingen.

Helaas, pindakaas !!! Nog een week en dan is het ......... vakantie !!! Ik ben er zwaar aan toe !!!

De afsluiter van de week: week 26 met het nieuwsoverzicht van regio 15 dat de "voorpagina net niet haalde".