Weblog Peter Smit. Week 27 - 2012.

Maandag 2 juli 2012. Late dienst RAC Haaglanden.

De laatste drie dienstjes zijn begonnen: vandaag nog een late dienst en daarna nog twee nachtdiensten ........ en dan ben ik vrij !!! Vakantie !!! Rust !!! Geen telefoontjes of pieper !!! man ik verlang er stiekem wel naar !!! Nu nog hopen en bidden voor goed weer; als het maar droog is en niet te koud, beetje zon erbij, weinig muggen en vliegen, lekker dagelijks zwemmen in het meer, geen lange broek aan, 's nachts mag er best een buitje vallen, af en toe zonnebrand smeren is niet erg, een bbq-tje op z'n tijd is ook niet erg, ...... u begrijpt: we blijven in Nederland ....... Cool
Maar tot die tijd is het nog even aan de bak op de RAC !!!

Weet je wat ??? We beginnen eens met een melding van een mogelijke binnenbrand !!! Okè, we hebben zo onze twijfels, maar als de onderbuik begint te borrelen, hebben we al wel geleerd om  daarnaar te luisteren en iets ruimer op te schalen dan een enkele TS. Zo ook bij deze melding: dikke zwarte rookwolken trekken onder het balkon van de melder naar omhoog en hij vreest dat er een binnenbrand gaande is onder hem. We vragen goed uit of het echt geen vuurkorf of bbbq op het balkon is, maar de melder is er zwaar van overtuigd dat het huis beneden hem in brand staat. Dan alarmeren we voor binnenbrand en sturen zo de TS en RV van Loosduinen, de TS van Laak en de OvDB-Zuid. Dit alles trouwens onder het toeziend oog van de ploegchef van de C-ploeg Loosduinen die vandaag op de MOB9061 door de regio tourt .......
Eenmaal ter plaatse blijkt het wasgoed aan de waslijn in brand te hebben gestaan en valt het voor de Brandweer allemaal mee. Voor de eigenaar niet: dat wordt een hoop nieuwe kleding aanschaffen !!!

De TS Loosduinen is amper inzetbaar of de volgende klus is in aantocht: een assistentie ambulance en ook deze keer wordt het RV Loosduinen meegealarmeerd en eenmaal daarmee klaar gaat de TS door naar een buitenbrand en omdat we toch lekker bezig zijn, gooien we daarna een automaatje op de pieper van Loosduinen. Lekker bezig daar op Loosduinen !!!

Tussendoor doen we nog wat met automaten en liftinsluitingen tot het tijd voor het avondeten is ........ En gelijk daalt de rust neer als een warme deken over Haaglanden !!!
Toch zijn we niet te houden en alarmeren we een keer of vier voor een automatische melding (L-V, Rijswijk, Loosduinen en Archipel) en uiteindelijk nog een assistentie ambulance voor de TS en RV Centrum.

Als de aflos binnenkomt, draagen we de boel over en gaan we lekker naar huis !!! Helaas niet op de fiets, want die heb ik afgelopen zaterdag bij de fietsenbakker gebracht. Vandaag ben ik even op de hoogte gebracht over de te maken kosten .......: ruim 250 euro ....... alstublieft dankuwel ...... Toe maar, als je het snel zegt, lijkt het heel weinig ....... De boel in het achterwiel is zo krom dat het lijkt alsof er een tank overheen heeft gereden !!! En de dader ligt uiteraard op het kerkhof ....... Blij dat de belastingcentjes binnen zijn !!!

Dinsdag 3 juli 2012. Nachtdienst RAC Haaglanden.

Vanochtend sinds lange tijd eindelijk weer eens wezen sporten bij de "buren" van onze kazerne !!! Goed gevoel ....... eens kijken hou dat morgen is ....... Wink Sinds een poosje is de pijn in mijn rug en linkerbovenarm weg en omdat mijn broek ook weer wat strakker gaat zitten, is het weer tijd om eens wat extra's te gaan doen. Gezellig met een collega van Brandweer Wateringen knallen we door de tent heen en zweten we op bijna ieder apparaat een paar calorieën weg !!! Lekker !!! Na de vakantie ga ik hier zeker mee door !!!

De nachtdiensten beginnen weer. En nog maar twee te gaan.
Beginnend met een automaat, hobbelen we door naar een autobrand (zijn er weer veel de laatste tijd !!!) voor de TS van Laak.
Twee automaatjes en ook in Zoetermeer alarmeren we voor een autobrand ....... helaas hebben we niet ons best gedaan met het uitvragen van de melder, want als de TS ter plaatse is blijkt het om twee hooirollen te gaan ........ Nou, van een afstand lijkt het net op twee grote wielen ....... Een assistentie ambulance voor de collega's van Delft, een PAC-melding voor die van Laak, twee autoamten voor respectievelijk Haagse Hout en Leidschenveen en als laatste een mogelijke beknelling voor ..... jawel, de vierde uitruk voor de collega's van Laak deze nacht .......
Een redelijk drukke nachtdienst, ondanks dat het allemaal kleinere incidenten zijn, hebben we niet stil gezeten. Al elemaal niet in het begin, want mijn "sportmaatje" kwam fff een bakkie doen de eerste uurtjes van de nacht !!!

Woensdag 3 juli 2012. Brandweer Wateringen en Nachtdienst RAC Haaglanden.

 Uiteraard precies onder het eten, maar gelukkig heb ik deze week geen dienst buiten "kantooruren" op de AB6182: 18.14 uur Prio 1 op verzoek MKA Verryn Stuartlaan/Diepenhorstlaan RW 6182. Dus laat ik de AB6182 voor wat het is en gaan we rustig verder met waar we mee bezig zijn ....... De collega's hebben het druk gehad met het uitdelen van water ........
Een drie kwartier later gaat wederom de pieper, maar ook deze keer hoef ik niet te reageren: 19.00 uur PRIO 5 Regionaal Proefalarm REGIONAAL PROEFALARM Burgemeester Patijnlaan 35 GV.
Maar deze keer ga ik wel richting de kazerne: 20.19 uur PRIO 2 Hulpverlening Lange Wateringkade 36 c KH 6130. Druk piepertje vandaag, maar gelukkig allemaal nadat ik heerlijk heb geslapen Laughing. Nog één nachtje !!!

De allereerste telefonische melding komt via de politie en zij vragen ons ter plaatse in Pijnacker om te assisteren bij een gaslucht. Er wordt niet open gedaan bij de woning, maar er wordt wel gas geroken door de bemanning van de TS> Het RV van ZT-SH wordt gealarmeerd op verzoek van de TS PiNo om eveneens te assisteren daar. Gelukkig gaat het allemaal goed daar en wordt de bewoonster naar het ziekenhuis gebracht en gaan de collega's naar bed ........
ZT-OH gaat eruit voor een soort PAC-melding en voordat ze weer terug zijn aan de kazerne, zitten wij tot ver boen onze oren in de 112-tjes !!! Zo'n negentien stuks over één auto in Delft en zo"n twaalf stuks over een autobrand in Den Haag ........ Best lekker als je met z'n tweeën zit en er bellen op het zelfde moment zo'n acht á negen mensen via 112 om een autobrand te melden ...... Ik bedoel natuurlijk: best druk ........ !! Eek
Maar waarschijnlijk hebben we gelijk ook al ons kruid verschoten ....... zelfs tijdens de giga-plensbui tussen twee en drie uur (ja, jullie liggen natuurlijk allemaal zwaar te pitten ......) is het erg rustig hier !!!

Vanavond oefenavond ......... ik zie er nu al naar uit ........ Evil

Tot zover voor nu en voorlopig ....... Ik wens u een prettige voortzetting en een smakelijk eten .... met spekjes enzo ...... Tongue out
Tot na de vakantie in een veel lagere frequentie !!! Maar ik kom terug !!!
Het ga u goed !!! Tot ........ ooit !!!