Persoonlijke update ;-). Week 52

Mijn laatste schrijven dateert alweer van een tijd geleden en daarom is het goed om een update te geven voor mijn trouwe lezers.


Natuurlijk ben ik me bewust van mijn belofte om terug te komen met een beschrijving van de werkzaamheden rond brandweer Wateringen en het RAC-werk, maar daar moet ik nog een passende oplossing voor gaan vinden !!!
Maar anderzijds had ik beloofd om na de vakantie terug te komen ....... en dat is gelukt !!! Jaar en welke vakantie had ik er niet bij gezegt, toch ??? embarassed

Het is nu wel heerlijk rustig: geen druk meer om wekelijks een stuk te moeten leveren. Terwijl ik mezelf die druk opleg, dus geen verwijt naar wie dan ook !!! Maar ik sta/zit/lig in dubio ....... wat moet ik nu ??? Doorgaan, alleen dan op een iets mindere frequentie ??? Stoppen, met een definitieve frequentie ??? Iets anders, in welke frequentie dan ook ??? Ik kan er nog geen soep van bakken, dus pieker ik nog fff door !!! Komt goed, dat dan weer wel laughing.

Er is ondertussen wel één en ander veranderd in mijn situatie binnen de Brandweer: de opleiding gevolgd en geslaagd voor het examen CACO (= Calamiteiten Coördinator) op de Meldkamer Haaglanden. Een forse inspanning, want ik stond met 40+ koorts examen te doen en tijdens het examen is mij diverse keren gevraagd of ik het nog wel trok ...... Maar ziekmelden ??? Dacht het niet !!! Des te zoeter is de smaak van het slagen !!!
Helaas gestopt met de opleiding tot bevelvoerder voor de repressieve dienst ....... maar blijf als "zeer hoog wink" opgeleid Manschap-B gewoon inzetbaar voor de regio !!!
En meer zaken waar ik verder niemand mee wil vermoeien ....... Maar ik leef nog/weer en ga er (weer) helemaal voor.

Op de RAC mijn eerste CACO-inzet gedaan tijdens het incident in Rijswijk tijdens het aantreffen van explosieven !!! Goeie inzet, lekker gewerkt, beste inzet om er in te komen !!! En twee dagen later de CACO (geleverd door de politiecollega's) bijgestaan rond het gebeuren in PiNo.

Al met al niet stil gezeten de afgelopen maanden ........ en toch begon het weer te kriebelen om jullie weer eens deelgenoot te maken van wat er allemaal langs fladdert !!!
En laten de afgelopen dagen nou toch een beetje aanleiding geven om weer eens in de pen (lees: toetsenbord)  te klimmen !!!

Afgelopen week is weer zo'n driftig drukke week geweest voor met name de kazerne 61 (= Wateringen)........ Lees en huiver:

Het begint allemaal niet zo heel lang geleden, 17 december jongstleden om precies te zijn.
Lekker rustig op de bank in mijn yoghurtbroek als de telefoon gaat. Eén van mijn collega's die door de telefoon heen buldert dat de "koffiecorner" van de AB6182 helemaal goud is !!! ....... (Hoor ik daar een "maar" aankomen ???) ........ maar er mist een verloopstekker die bij het aggregaat zou moeten zitten.
Op mijn verbaasde vraag, waarom hij op dit tijdstip belt en over een verloopstekkertje voor de AB6182 begint, hoor ik een kabaal op de achtergrond en mijn collega die daar overheen probeerd te toeteren en dat alles gecombineerd met sirenes en ...... whawhawhawha ....... Ze staan bij een Zeer Grote Brand op Scheveningen ........ Dat kan natuurlijk makkelijk, want deze week heeft Smitje alleen overdag dienst op de AB6182 en blijft het wat deze alarmeringen betreft, lekker rustig in huize Smit.
Nou ja, na het gesprek kan ik het toch niet laten om even langs de kazerne te glippen en te zoeken of daar nog een reservesnoertje kan opduikelen, maar niets van dit alles ...... dan maar bestellen, want een "koffiecorner" zonder koffie omdat er geen verloopstekkertje is ...... dat gaat natuurlijk niet !!!
Als ik de lichten uit doe en nog één blik op het P-2000 scherm werp, zie ik dat de TS van Laak wordt gealarmeerd voor een autobrand in de Jan Blankenstraat ....... Spannend ......

 Thuis aangekomen eerst de lichten daar doven; Liesbeth ligt al in bed en ik ......... trek mijn pieper uit zijn holster ........: 17-12-2012 23.20 Prio 2 Herbezetten kazerne Archipel 6131.  ....... en ga weer terug richting kazerne !!! Zou leuk zijn als ik eens mee kan 's nachts !!!
Onderweg besef ik dat die laatste uitspraak nog wel eens waarheid kon worden, want gezien de tijd en het feit dat ik nog bij de voordeur stond, volledig aangekleed en nu onderweg nog geen enkele collega ben tegengekomen .......
Het is me gelukt !!! Ik stap als 113 op de TS6131 en wacht op de rest. Nog één collega achterin en een bevelvoerder en dan gaan we los van het ponton ....... Op naar Den Haag !!! Wat een feest dat we onze tag hebben uitgereikt gekregen waarmee we iedere kazerne tegenwoordig binnen kunnen komen van de hele regio !!!

Een gezellige bemanning vannacht op de TS6131 en we horen over de mobilofoon ook een gezellige drukte in de regio. Het lijkt wel of half Scheveningen in brand staat en als we vlak voor het Prins Clausplein rijden, vraagt de TS Laak om een derde TS in verband met meerdere brandhaarden ...... Het begint een beetje te jeuken in mijn nek en na een hint roept de RAC ons op om richting de Jan Blankenstraat in Den Haag te gaan voor assistentie aldaar bij een Middelbrand in een parkeergarage ........ Waar dacht u dan dat wij alvast naar onderweg waren ??? cool
Twee man alvast in de ademlucht en na korte tijd melden we ons ter plaatse bij een afgesloten parkeergarage waar flinke zwart/grijze rookwolken zich door de roldeur persen. Met het uitstappen, horen we de OvDB het nader bericht: Grote Brand geven. MOOI, dan ben ik hier niet voor niets !!!
We gaan lekker aan het werk, lossen uiteindelijk de TS Rijswijk af en maken deze brand helemaal tot een gedoofd einde.
Dat is lang geleden dat ik 's nachts eens mee kon op de TS ??? En nu eens niet voor een $%^&*klusje !!!
En dat is één !!!

De volgende nacht is het weer "feest" ........ 19-12-2012 02.32 uur Prio 1 De Dreef 92 GV Binnenbrand 9093 7730 7750 6130. Net, maar dan ook echt net niet kan ik mee met de TS6130 om naar deze binnenbrand te gaan. Als de collega's zich uitmelden horen we dat de RAC al Middelbrand heeft gemaakt en dat er een tweede RV aanrijdend is, in verband met de brand in een winkel na explosies en de appartementen erboven. Hmm, dat wordt de volgende Grote ??? Yup, inderdaad !!! De aanrijdende OvDB heeft inmiddels zich gemeld en er wordt vanaf de TS7730 Grote Brand gemaakt. En daar gaan weer wat piepers in de kazerne van Wateringen ....... de AB6182 mag zich ter plaatse melden !!! Aangezien ik geen dienst heb deze week, help ik ze met inpakken en uitmelden. Als zij zijn vertrokken, doen de achterblijvers nog een bakkie en gaan we proberen de slaap weer op te pakken ...... De tweede nacht die verstoord is ........
En dat is twee !!!

 En weer een nacht verder is het omstreeks de zelfde tijd als dat kreng onder mijn kussen zich weer laat horen ....... 20-12-2012 02.48 uur Prio Persoon te water (mogelijk) Wippolderlaan WT 9093 6130 4110. En daar gaan we weer naar de kazerne, maar net als gisteren nu uit bed en niet in mijn yoghurtbroek op de bank, dus zal ik wel weer net te laat zijn om met de TS6130 mee te kunnen ........ Maar als ik binnenkom en zie dat de aanvalsploeg zich in het waadpak aan het hijsen is, besef ik ineens dat ik het helemaal niet erg vind dat ik nu net deze uitruk niet mee kan ...... Met deze luchten het water in op dit tijdstip ...... Je bent niet goed !!! Tijdens het uitluisteren van de kazernemobilofoon horen we dat er een aanrijding is geweest en dat men vreest dat één van de berijders van een motor in de sloot naast de weg ligt ....... Nu weet ik het zeker: goed dat ik niet in dat waadpak zit !!! Sterkte collega's !!! En omdat we toch weer wakker zijn en het ondertussen een gewoonte begint te worden ........ doen we een bakkie voordat we naar bedje terug gaan. Wat een vak ....... confused
En dat is drie !!!

Komt er dan geen einde aan deze kwellingen des nachts ??? Ik hoor er al een paar gillen: Dan moet je je pieper uitzetten, pannenkoek !!! Ja, dat is dus geen optie ...... Heb er zelf voor gekozen om 24/7 met een pieper rond te lopen. Hoor je mij klagen dan ???

Donderdag de oefenavond. De laatste van dit jaar en als we net onze spulletjes aan het terughangen zijn, gaat voor de verandering de pieper eens op een normaal tijdstip: 20-12-2012 21.45 uur Prio 1 Buitenbrand tegen auto's Athenesingel GV 6130. Ach, dan ga ik maar mee; ik ben er nou toch en de afgelopen nachten gingen anderen mij voor ....... Lekker bezig geweest en het brandje (zelfs voor de politie ter plaatse aan kwam vliegen) uit gekregen wink.

Vrijdag de nachtdienst op de RAC en hoe kan het ook anders: de AB6182 gaat eruit om ademlucht te leveren bij een Middelbrand in Den Haag. Zit ik stiekem mezelf een beetje te verkneukelen achter de mobilofoon ...... en als wij als gezin 's avonds bij een concert in Gouda zitten (uiteraard heb ik mijn pieper thuis gelaten !!!) blijkt dat de collega's er wederom met de AB6182 uit mochten om bijstand te verlenen in het Westeinde ziekenhuis te Den Haag ........ Best een drukke post dat 61 !!!
Rond twaalf uur thuis en de kids op bed. Liesbeth en ik doen een poging om een borrel achterover te slaan ........ en gelukkig heb ik amper een halve slok naar binnen gewerkt ......... 23-12-2012 00.50 uur Prio 1 Lange Spruit 'De Kijckert' Binnenbrand 9093 6130 6131 7750. Ik heb mijn geluksyoghurtbroek weer aan en huppel naar buiten. Tijdens het naar de auto lopen ruik ik een sterke brandlucht en ik rij naar de kazerne. Het moet nu wel heel raar lopen wil ik niet mee kunnen met deze uitruk: beide TS'en van Wateringen zijn gealarmeerd. Maar waarschijnlijk omdat ik mijn geluksyoghurtbroek aan heb, kan ik zelfs op de eerste TS opstappen en wederom als 113 !!! Dat is dit jaar mijn geluksnummer, geloof ik evil.
We zijn amper halverwege het omhangen van onze ademlucht als we al ter plaatse zijn; het pand bevindt zich op 500 meter van de kazerne en dus worstelen we ons verder in de spullen die we door de dienst verstrekt hebben gekregen.
(Tijdens het vanuit de wijk naar de kazerne rijden, zag ik al een rookwolk boven dit pand hangen en uitwapperen over de wijk .......) Nu we hier ter plaatse zijn, blijkt dat hij echt brandt ....... Na wat innige omhelzingen met een autogordel is iedereen de TS6130 uit en gaan we de brand proberen tegen te houden. Het portiek van het kinderdagverblijf staat in brand en zo te zien is het op zeker de meterkast. Vooral op het tweede filmpje in deze link, is erg goed te zien dat het de meterkast niet goed tegen brand kan ......... Je begrijpt dat het af en toe best "spannend" is hier ........
We rossen diverse ramen eruit en houden de rooklaag in de gaten om te zien of deze dikker wordt of dramatisch veranderd. Ondertussen is er Grote Brand gemaakt en komt de derde TS ons helpen..
Uiteindelijk, als het Nutsbedrijf de boel heeft afgeschakeld, is de brand snel onder controle, mag ik het dak op om na te controleren en af te blussen.
Zo'n drie en een half uur  later gaan we redelijk afgepeigerd terug naar de kazerne en vervangen we de ademlucht en nemen we een overheerlijk bakkie koffie ....... Zo jammer dat de AB6182 al weg is ...... yell 

En dan zitten we nog maar een week voor Oud en Nieuw  ....... de uitrukkenteller voor Wateringen staat ondertussen op 260+ ..... en dat is maar één keer eerder in de historie voorgekomen. De komst van de AB6182 heeft voor heel wat uitrukken gezorgd, maar dat compenseerd weer een beetje met wat er weggereden en niet meer teruggekomen is zoals de VC339, RV556 en WO576 cool.

Tussen Kerst en Oud en Nieuw weinig dienst  op de RAC in verband met de viering van wat verjaardagen thuis en Oudejaarsavond heb ik een late dienst ........ en dat is het voor dit jaar dan wat betreft de RAC. Uiteraard blijft het piepertje voor Wateringen wel gewoon lawaai maken en trillen als ik thuis ben en weg kan !!!

Hou in ieder geval mijn/ons "Gramshgebeuren" in de gaten !!! Want dat gaat me daar een geweldig project worden !!!
Zal ik proberen om in Januari weer een soort van voortgangsrapport voor wat betreft alles buiten Gramsh - Albanië te plaatsen ??? 

O, okee ....... dan niet ....... tongue_out

Voor een ieder namens vrouw en kinderen: Van harte een gezegend 2013 toegewenst !!! Dat het in alle opzichten een BETER jaar mag worden !!!

Hoe wij/ik de oudejaarsavond op de RAC hebben beleefd en of er nog andere zaken de revue hebben gepasseerd, laat ik een volgende keer weten !!! Uiteraard dan gelijk zoals andere jaren een totaaloverzicht van de uitrukken van Wateringen ....... Zoals u van mij gewend bent ....... 

Vergeet Albanië niet wink !!!

Tot snel !!!