Onderweg naar Gramsh - 3

Goed, we hebben jullie verlaten in een hotel ergens in het Italiaanse Bari. Door een typisch Italiaans uitziende taxipiloot zijn we vanaf de haven naar het hotel gevlogen en vlogen de koffers achter ons aan het hotel binnen ....... Hatseflats, maar dan op z'n Italiaans !!!

 Helemaal verrot van het praten en incasseren storten we ons op bed en gaan slapen ....... Afgelopen 24 uur hebben we een kleine 1500 kilometer gereden, Zwitserland volledig overgeslagen ...... tenzij we die paar verlichtte tunnels van afgelopen nacht als "Zwitserland"  beschouwen ......

w-image 00001

Even de afgelopen dag beschrijven: Woensdag 15 mei 2013.
Zo gauw we de Gottharttunnel uitknallen en ons richting grens begeven, slaat de vermoeidheid ongenadig toe !!! Ondertussen ben ik bijna 24 uur wakker, maar het slapen lukt me om de een of andere reden niet !!! Mijn vriend en collega Bart daarentegen, heeft er net 26 uur slaap opzitten ....... waarschijnlijk heeft hij een virusje opgelopen ergens, want dat jong blijft slapen !!! En OOOO wat ben ik jalours !!!

w-image 00002

Bij de grens krijgen te maken met nog meer bureaucratie en rammen we ons daar met de moed der wanhoop doorheen. Vol op de bluf en in uniform krijgen we een dikke glimlach en een knipoog van de douanebeambte als we een doos achteruit de vrachtwagen opensnijden en hem laten zien dat het nummer op de doos correspondeerd met de lijst die ik klaar heb en dat er inderdaad brandweerkleding in zit ...... Jahaa, spaghettiknabbelaar, dat had je niet verwacht he !!!

Snel door naar Bari om te kijken of we de boot nog kunnen halen ...... die gaat over een uurtje of vijftien vertrekken richting Durrus - Albanie.

w-image 00003

Als we bij de balie in Bari aankomen (met onderweg zeer dankbaar gebruik gemaakt van de hulp van Erwin Heemskerk van Hoop voor Albanie !!!) zitten daar een aantal dames die er uit zien of ze ons op gaan vreten ........ en dat terwijl we nog steeds in uniform lopen, maar misschien is dat het juist wel !!! Laat ik de hele discussie die we daar gevoerd hebben maar achterwege laten, want in het kort komt het er op neer dat we vandaag zeker niet naar Albanie vertrekken. Al onze charmes, steekpenningen, knipogen en uniformen ten spijt, krijgen we het niet voor elkaar om op de boot te belanden die voor ons geboekt was om elf uur.

We krijgen het advies om morgenochtend vanaf negen uur bij het douanekantoor even verderop in de haven (zo'n vier kilometer lopen ...... vanaf deze balie en zo'n kleine tien kilometer vanaf het hotel .......) en dan "even" vragen naar Signor Pascazio (il Direttore de Dogana). Dan gaat hij (de directeur van de douane in Bari) ons vertellen wat te doen om de boot misschien morgen te kunnen oprijden ........

We besluiten het thuisfront maar weer even op de hoogte te brengen van onze ...voortgang... en ook deze keer hou ik het niet droog ....... De moed zakt me in de schoenen en als ik een beetje om me heen kijk, ben ik niet de enige die het zwaar heeft. Vier snotterkoppies uit Nederland in een haven in Italie, op weg naar Albanie ....... Maar kop op he !!! Zonder strijd geen overwinning en zonder zegen geen strijd ...... laat staan overwinning !!! 
We zouden hier ook naar een brandweerkazerne kunnen bellen, maar of ze hier Nederlands, Engels of Duits  verstaan durven we hardop te betwijfelen !!! Ons Italiaans reikt op dit moment niet verder dan Espresso, Spaghetti, Dogana en Trasporti Umanitari ..... meer komt er fff niet uit.

Helaas, dat wordt dus een hotel !!! Enerzijds erg jammer, omdat we zo lang mogelijk zonder extra kosten wilden reizen en zo weinig mogelijk overnachtingskosten willen uitgeven, maar anderzijds is het even goed om een paar uur goed te slapen en als het even meezit misschien zelfs een heerlijk bad kunnen nemen !!! Het zal allemaal best ergens goed voor zijn, maar nu zien we dat niet.

Welterusten en tot morgen !!! Hopelijk aan het einde van de dag met zeer goed nieuws ....... dat we op een boot zitten ofzo ...... en als het allemaal meezit, gaat die boot ook nog richting Albanie ....... Ciao ...... Buona notte e la mattina !!!