Gramsh - Albanië. Dag 2.

Pinksterzondag 19 mei 2013. Dag 2 van instructie en uitleg.

Gisterenavond weer bijzonder goed gegeten; ik bijf het zeggen hoor, als je naar een geweldig mooi land wil dat nog niet is ontdekt door het massatoerisme en waanzinnig goed wil eten (en drinken) voor weinig geld ...... Dan is Albanië jouw land !!!

 Vanochtend zijn Frans en ik naar de lokale kerk geweest om Pinksteren te vieren. Sajmir en Job leiden de dienst en ondertussen gaan Bart en Niels fruit kopen en dit naar de kazerne brengen om daar een heerlijke fruitsalade te maken voor de collega's. Hoe ze het voor elkaar hebben gekregen weet ik nog steeds niet, maar als Frans en ik bij de kazerne aankomen, moeten we ver van te voren al onze zonnebril op zetten !!! De zonneschijn hier zijn we ondertussen wel al gewend, maar er staat iets te blinken en te schitteren op dat terrein ....... De collega's zijn eventjes als een wervelwind tekeer gegaan !!!

w-image 00003

Nadat we de koffie achterover hebben geslagen en gezamelijk een vredespijp gerookt hebben, stappen we in de beide Brandweervoertuigen en gaan we naar een locatie buiten de stad om daar het 'abseilen' te gaan beoefenen.

w-image 00004

We zetten de voertuigen aan de kant van de weg, vlak naast een ravijn(tje) van een meter of vijftig diep. Hier kunnen we mooi wat collega's een en ander laten ervaren. Leuke is dat er een van de gasten een aantal weken geleden in Elbasan van een flatgebouw aan het abseilen is geweest, dus die heeft er al wat meer verstand van ...... Mooi, een kerninstructeur erbij voor hoogtereddingen wink.

w-image 00005

En uiteraard wordt er graag geklommen en afgedaald !!!

w-image 00006

w-image 00007

We zijn lekker bezig geweest en als de dag op haar eindje loopt, zijn wij dat ook ....... Tijd om eens lekker te gaan eten !!!

w-DSCN4244

Vanavond zijn we door Sajmir uitgenodigd om bij hem thuis te komen eten, maar voor dat we daar heen gaan moeten we uiteraard nog even met de collega's van Brandweer Gramsh een afscheidsborrel doen !!! Morgen gaan we immers alweer aan de terugreis beginnen .......

Ja, je leest het goed: terugREIS en geen terugstrijd !!! De ellende die we op de heenreis hebben gehad, moet toch voldoende zijn voor de komende twee keer heen en weer naar Gramsh - Albanië ???

w-SDC11162