De terugreis naar Nederland - 1.

Dinsdag 21 mei 2013. Adriatische Zee - Oostenrijk.

 Nadat we gisterenavond zonder al te veel problemen zijn ingecheckt op de boot richting Ancona in het noorden van Italië, hebben we de nacht bijzonder goed en vooral ook slapend doorgebracht ......

Dag Albanië ...... In de verte zagen we in het donker de haven van Dürrus langzamerhand verdwijnen ....... Met pijn in mijn hart gaan we weg uit Albanië waar we twee fantastische dagen hebben gehad ...... MIRUPAFSHIM !!!

w-image 00001

 Als we ons ontbijt soepeltjes naar binnen hebben geschoven, gaan we naar buiten om nog even van de zon te genieten. Het ziet er naar uit dat we nog zeker een uurtje van het "Oostblokzonnetje" kunnen genieten !!! Niet dat we dan buiten het bereik van het Oostblok komen, maar wel buiten het bereik van de zon ....... 
We varen midden op de plas tussen Albanië en Italië en even lijkt het er op dat we gezelschap krijgen van wat bijzondere zoogdieren: we zien in de boeggolf een dolfijn uit het water springen en hup, nog een keer ...... De fototoestellen staan net niet continue aan, dus voordat we deze "opgevist" hebben en aangezet is onze vrolijke, visachtige vriend alweer onder water verdwenen en zien we hem alleen nog een keertje op zo'n tweehonderd meter van de boot af uit het water komen en onze kant op zwemmen, maar daar zijn natuurlijk geen foto's van. Niemand geloofd natuurlijk dat we die dolfijn gezien hebben, maar wij weten wel beter !!!

w-image 00002

Rond een uurtje of één zien we de Italiaanse kust steeds dichterbij komen en als we we de kustlijn volgen, zijn we met een uur in de haven van Ancona.
We worden met de boot in het meest kleine hoekje van de haven geparkeerd en de meeste vrachtwagens hebben grote moeite om de draai vanuit de boot te maken en niet het douanegebouw (op tien meter afstand van de 'loopplank' (heet zo'n ding ook zo als je hier met de auto vanaf komt ???)) in te rijden. Wij hebben een mazzeltje, want zo groot zijn we nou ook weer niet. Maar niet om te katten op de AB3183, want afgezien van wat kleine ongemakken aan het begin van deze reis, hebben we verder totaal niets te klagen over dit voertuig. Door Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Italië en Albanië zijn we zonder problemen heengekomen. Sterker nog de bergen die we achter ons hebben gelaten, waren een peuleschilletje voor de AB3183 !!! Hulde voor dit voertuig !!!

Goed, we hebben nog wat kilometers voor de boeg, maar gaan er met zeer goed humeur tegenaan. We rijden vandaag naar Villach in Oostenrijk om daar de nacht door te brengen en vandaar hopen we morgen door te knallen naar Nederland.
Maar nu eerst maar een een paar uur (tien om heel erg precies te zijn) richitng Oostenrijk knallen en net als op de heenweg is het om de drie/vier uur wisselen van chauffeur en de bijrijder doet er iets langer of korter over zodat we ....... wisselende contact aan deze trip over houden ....... eek

w-image 00003

We hebben op de boot een dikke lunch genomen en daar plukken we nu de vruchten van, want we rijden door tot we in het donker Oostenrijk in rijden. Daar begint een dame achter een loket te ratelen over een kastje en betalen en Zoll en nog iets onverstaanbaars. We proberen op alle mogelijke manier hier onderuit te komen, want het is een sport geworden om zo weinig mogelijk kosten te maken, maar deze lieftallige Heidi is onverwrikbaar ....... En ik maak nog wel zo'n goedbedoelde opmerking over haar fantastische vlechtjes en het feit dat ik Peter heet ...... Okee, ik kom niet uit Tirol, maar toch ......

Ik had het net al over de AB3183, die ons helemaal blij maakt tijdens de reis vanaf dinsdag 14 juni, maar expliciet wil ik even genoemd hebben dat zelfs de bergen hier in Oostenrijk totaal geen probleem zijn. Sterker nog: die bergen hier, neemt de AB3183 beter en sneller dan de gemiddelde personenwagen die voor ons rijdt !!! TOPBAK !!!
Praktisch exact om middernacht zijn we in de blokhut waar de schoonfamilie van Bart (maar nog veel belangrijker voor hem: zijn vriendin !!!) ons opwachten met een hapje en een drankje.
Alle verhalen komen al vlotjes los, maar we zijn eigenlijk hondsmoe ....... Morgen maar verder vertellen, eerst maar eens een paar uur slapen !!! Nog fff en we zijn thuis ....... Ook wel weer erg lekker !!!