Station 73; uit de bocht gevlogen ?

Na het onbijt niet eens de kans gehad om mijn spullen te checken de truck moet eruit voor een intern brandalarm, omdat de engine is ingezet. Ik merk een groot verschil tussen de chauffeur van de engine en nu van de truck. Ondanks zijn lengte wordt er behoorlijk door gescheurd door de ochtendspits. Ook hier gebeurt het wel eens dat het opgegeven adres niet gevonden kan worden. Navraag bij dispatch levert geen nieuwe informatie op. Na wat zoekwerk blijkt een nieuw pand te staan op de grens van Murietta en Temecula, op Murietta's grondgebied; de installateur van de brandmeld installatie heeft een verkeerde plaats opgegeven. Aangezien dit gebied enorm aan het uitbreiden is, lopen deze gegevens wel eens achter met de werkelijkheid.

Eindelijk de juiste lokatie gevonden en omdat de vlammen er niet uitslaan was de rest al naar huis getuurd. E.e.a. doorgeven en verzocht voortaan de gemeentelijke brandweer van Murietta te waarschuwen. Deze staat los van het CDF, of zoals het nu heet CALFIRE. Net terug op de kazerne en het alarm gaat weer voor het zelfde adres. Bericht om Murietta te waarschuwen is kennelijk niet begrepen...?

Tijdens de rit horen we van de tiller chauffeur achterop via de koptelefoon schreeuwen "holy sh*t it is going to tip over" in een bocht. Eenmaal aangekomen bleek het weer een vals alarm te zijn. Op de terugweg kregen we in de gaten dat de tiller een ander rijgedrag heeft. De tiller word neergezet in de schaduw op een parkeerplaats. Eenmaal uitgestapt zagen we de tiller overhellen naar rechts. Geen wonder dat de tiller chauffeur achter zich rot geschrokken was in de bocht. `Ter plaatse wordt geprobeerd om de lucht vering te repareren.

Uiteindelijk zijn we heel zachtjes en al hobbelend naar de kazerne terug gegaaan. Op de kazerne bleek het probleem groter dan verwacht en zijn de engineers ondeweg om het e.e.a. te repareren. De HV en andere spullen zijn inmiddels over geladen in de USAR truck zodat we weer beschikbaar zijn voor het Temecula area.

Inmiddels is het even rustig en ben ik in staat om de weblog aan te vullen met de uitrukken van 73 van de afgelopen dagen.

Op dit moment van schrijven is de engine 73 een "veggie" brand aan het blussen met meerdere eenheden (misschien zitten de anderen er ook bij ?)