Station 73; ongelovelijk

Het heeft even geduurd eer ik wat aan het weblog kon toevoegen, maar dat heeft zo zijn oorzaken.

Wij, Hans en ik, zitten zoals jullie gelezen hebben op station 73. Op zich een rustig station met af een toe een uitschieter werd ons verteld. Nou, die uitschieter hebben we gehad in de vorm van een geweldige woning brand (verslag Hans). Doordat het zo'n drukke dag was gister heb ik helaas mijn rit als chauffeur op de truck niet kunnen maken, Ik zou zowel voor als achter het stuurwiel mogen bedienen, maar goed; het brandje wat daarvoor in de plaats kwam heeft het meer dan goed gemaakt.

Vandaag hebben Hans en ik gewisseld van voertuig en mag ik met de engine (autospuit) mee.

Na twee loze meldingen (ja, die kennen ze hier ook) en wat ambu ritten werd het stil. Mooie gelegenheid voor de bemanning om boodschappen te gaan doen voor het middag eten. Ze hadden het idee om die hollander eens te trakteren op echt mexicaans eten en hem de vlammen uit de bekende achter uitgang te laten vliegen.

Nu mag ik zelf graag eten maken en ben dol op heet tot zeer heet eten, wat resulteerde in 2 zwaar transpirerende amerikaanse collega's, waarbij dus wel vlamverschijnselen waar te nemen waren. Operatie mexico was dus mislukt.

De captain heeft beloofd dat ik vandaag toch nog even achter het stuur van de truck plaats mag nemen, maar bij terugkomst op de post bleek deze letterlijk door zijn hoeven te zijn gezakt. De monteur is gewaarschuwd, maar dat kan nog wel even op zich laten wachten; misschien is er later op de dag nog een mogelijkheid.

Straks valt de avond en als het gaat zoals gister bij Hans, dan staat me nog wat te wachten.