Station 12; uitrukken en niet uitrukken II

Vanmorgen / vanmiddag met de nieuwe ploeg de Engine schoongemaakt. Hij is niet alleen gewassen en afgespoeld, maar ook in de wax gezet. Zoveel liefde voor een voertuig heb ik nog niet eerder gezien. Ondanks deze regelmatige vertroetelingen wordt ze de ondankbare bitch genoemd. Volgens mij heeft ze, de Engine, meer behoefte aan vertroeteling...Vanmiddag toch nog meerdere uitrukken, het klinkt mooier dan dat was.

We wilden net gaan sporten nadat er een hele tijd niets was, en inderdaad op dat moment een uitruk. We hadden onze sportkleren al aangetrokken, dus dat gaf weer wat extra 'excitement'.

Brushfire
We worden gealarmeerd voor een Brushfire, echter voor we de kazerne uit zijn, wordt het een Medic.

Medic - moeilijkheden met ademhalen
Op een kantoor heeft een vrouw problemen met ademhalen. Ze is misschien allergisch voor mango en die heeft ze misschien gegeten. Haar tong en keel zijn opgezet. De ambulance broeders zijn er ook vrij snel. Zij nemen haar mee naar het ziekenhuis.

TC - highway
Op de vluchtstrook staan twee auto's. De bumper van de voorste ziet er wat krom uit. De passagiers uit het voorste voertuig, een moeder met jong kind dat net een check-up gehad had, staan naast de weg. Dit is meer een social call dan iets anders. Moeder en kind krijgen een flesje water van me. Zo gauw er een motor agent aankomt, gaan wij er weer vandoor.

TC - in de stad
Terugrijdend naar de kazerne worden we doorgestuurd. Een aanrijding in de stad. Er staan zo'n vijf auto's langs de kant. Samen met de Medic wacht ik bij de Engine. De Firefighter doet 'triage'. Hoeveel mensen hebben onze hulp nodig? NUL. Dat was wederom kort.

De TC's zijn negen van de tien keer niets..... 'Jammer'

Op de terugweg van de deze TC naar de kazerne gaat het niet helemaal goed met de engine van de Engine. Toerental gaat naar max, maar we willen stoppen voor het verkeerslicht. De engineer schrikt erg, maar we maken gelukkig geen brokken.
We blijven eerst midden op de weg staan, maar later wordt er toch besloten de wagen weer vooruit te krijgen. Met behulp van de politie die toevallig in de buurt is, kan de Engine de meest rechter rijstrook gaan gebruiken. Om de hoek wordt nog even onder de motorkap gekeken, en besloten om het voertuig buiten dienst te zetten. We rijden langzaam naar de kazerne. Daar aangekomen komt Engine 17 ook aan, zij mogen nu de uitrukken doen. Van deze uitruk vrije tijd maak ik onder andere gebruik om even te douchen. Gelukkig is het me nog niet vaak overkomen, maar ik heb een hekel om zsm af te moeten drogen en aan te kleden.
Het is nu 18:30 de Engine 12 kan weer in dienst, weer 1.5 uur geen uitrukken. Engine 17 is ondertussen wel weg geweest.