Station 84: medical call

We worden naar een trailer park gestuurd; hier wonen de wat minder gefortuneerde amerikanen. De melding is 'medical; fall' oftewel iemand die gevallen is.

Eenmaal ter plaatse blijkt er een 90 jaar oude man op de grond te liggen; en hij is er niet zo best aan toe. Aanspreekbaar is hij niet; hij ligt alleen maar te rochelen.

Onze paramedic gaat dus snel aan het werk. Maar wat aardig is: ik word ook aardig aan het werk gezet. Hartmonitor in orde brengen inclusief het gereedmaken van de plakkers; de 'pulse-ox' meter aansluiten, infuuszakken klaarleggen etc. Al met al een leerzame ervaring.

De patient wordt inmiddels voorzien van zuivere zuurstof en er worden infuusnaalden ingebracht. De ambulance is inmiddels ook ter plaatse; ondanks de verschillen tussen de 2 diensten wordt er goed samengewerkt.

Met zijn vieren tillen we de patient de trap af en wordt hij op de brancard gelegd; waarna AMR hem naar het ziekenhuis brengt.

Daarna blijven we nog ruim 45 minuten wachten. De vrouw is namelijk stekeblind en sterk hulpbehoevend; die kunnen we niet alleen achterlaten. Uiteindelijk komt de politie ter plaatse; en gaat verder met het zoeken naar familie of kennisen die de zorg voor de vrouw op zich kunnen nemen.