Naar de woestijn

Vandaag met Captain Todd Williams een rondrit gemaakt door de desert om Irene en Hans naar een andere kazerne te brengen.

In de desert zijn nieuwe steden ontstaan zoals Palm Desert en Indio. Het is daar echt bloed heet (tot 40 graden) maar de luchtvochtigheid is laag, dus het is te doen. Irene hebben we afgezet op Station 68 in Indio; en daarna Hans op station 33 in Palm Desert.

De verwachting is dat ze een aantal uitrukken mee zullen maken, want het zijn de drukste kazernes van de CDF.

Heen zijn we via de Highway gereden en terug door de bergen. Ik schat op ongeveer 2000 m hoogte. Lekker cool daar; ongeveer 25 graden. De rit brengt ons al "snel" terug in Temecula omdat Todd's dochter ziek is en van school gehaald moet worden. Al met al zijn we vanmorgen om 06.45 gestart met met onze rondrit en zijn om 16.000 weer thuis bij Todd.

Snel zetten we de TV aan want er is een wildlandfire in het noorden. Live op tv zien de bergen iets ten noorden van Temecula in St Bernadino. Dit keer een wildlandfire in bossen met zeer grote bomen op mount Big Bear. Misschien dat Gerard weer een filmpje weet te vinden.