Station 7; de oude

Op station 7 staat een 'oud lijk' als autospuit; een Ford uit de 70er jaren. Hun mooie glimmende nieuwe (koosnaam 'the princess') staat namelijk in Perris voor reparaties.

In eerste instantie heb ik zoiets van 'wat is dit nou ?' Het ding heeft zelfs nog een 'open cab'; je zit achter op bankjes die eigenlijk gewoon in de buitenlucht zitten.

Maar eigenlijk heb ik het prima naar mijn zin; zo lekker in die 'autospuit cabrio'. In dit klimaat is het heerlijk, in de zon en in de wind... Wel word ik van achteren zowat gebakken; wij zitten boven de motor en met al dat gescheur heen en weer is die inmiddels goed warm. Dus zo moet een ei zich voelen, als je het kookt...

Later die nacht kom ik overigens tot de conclusie dat een 'open cab' om 5:00 's morgens wel weer koud is. Over de intercom vraag ik Jeremy of de airco achterin wat lager mag; aan het gelach te horen moet ik maar gewoon mijn 'turnout gear' als deken over me heen trekken.

Stukjes video van dat voertuig; ook vanuit 'achterin in de open cab':

Nogmaals; dit is een reserve voertuig wat alleen gebruikt werd omdat hun eigen voertuig in de garage staat.

Het is ook wel duidelijk dat zo'n intercom systeem op dit soort voertuigen helemaal geen luxe is. Het zijn lawaai bakken; met de intercom kan je (ook achterin) comfortabel onderling praten; en meeluisteren met wat de alarmcentrale zegt.

In het eerste deel van het filmpje vertrekt de truck van 76 op weg naar het volgende verkeersongeval; dit is namelijk gefilmd op de locatie van dit incident, en de truck was in eerste instantie ter plaatse gekomen om ons te assisteren bij de reanimatie.