San Diego

Zaterdag; de diensten zitten erop. Tijd weer voor wat aandacht voor de hostfamilies en toeristische tours.
Hans & Peter blijven bij hun hostfamilies, maar Gerard, Rob, René en ikzelf worden door onze hosts getrakteerd op een middag en avond in San Diego. Even oldtown in,langs de kust op zoek naar zeehondenen eten in een Mexicaans restaurant downtown. Ze staan er voor in de rij en ook wij moeten een halfuurtje wachten op een tafel.Na het eten gaan we nog even naar de permanente kermis, in de achtbaan en om Todds zoon, Austin, die met ons meekwam niet in de steek te laten ga ik ook nog in die ellendige draaidingen. Onze helden staan erbij en kijken ernaar.


Er gaan nog even stemmen op een t-shirtje van de Hooters te gaan halen, maar gezien de vermoeidheid en Austins leeftijd, besluiten we bijtijds weer naar huis te gaan.

Morgen onze laatste dag, ineens gaat het snel, en toch voelt het ook alsof we hier al maanden zijn. Het is een aparte ervaring hoe snel je een band met vreemden kunt opbouwen, alleen op basis van een gedeelde passie voor het brandweervak. We maken al plannen voor hun tegenbezoek.