Uitslaande brand aan de Zwarteweg | Regio15.nl

Uitslaande brand aan de Zwarteweg

th-mrf_7848Den Haag - Vanmiddag rond half zes is er brand uitgebroken in een woning aan de Zwarteweg.

Het betrof een maisonette woning op de eerste en tweede verdieping. De brand was aan de achterkant op beide verdiepingen uitslaand. Ook ging een en ander gepaard met een forse rookontwikkeling. De bewoonster heeft het pand niet via de normale weg kunnen verlaten en is naar het balkon van de buren gevlucht. Daar is zij door de politie bevrijd.

De brandweer heeft de brand kort na aankomst opgeschaald naar 'middelbrand', aangezien de bemanning van beide tankautospuiten is ingezet. Behalve de tankautospuiten van kazerne Centrum en Archipel, is ook de autoladder van kazerne Scheveningen ter plaatse gekomen. Redelijk snel na aankomst van de brandweer kon het sein 'brand meester' worden gegeven. De twee katten van de bewoner konden in veiligheid worden gebracht; één van de katten wist zelf naar buiten te glippen en de ander is door de buren gered. De dierenambulance is ter plaatse gekomen om de diertjes na te kijken en eventueel tijdelijk onder te brengen.

Voor de bewoner is een ambulance ter plaatse gekomen, want zij heeft brandwonden opgelopen. Zij is daarvoor vervoerd naar een ziekenhuis. Ten behoeve van het regelen van de schade en tijdelijke huisvesting is een coördinator van Stichting Salvage ter plaatse gekomen. De woning is zwaar beschadigd door de brand.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Video: Rene Hindriks

{flv}20100502{/flv}

Foto's: René Hindriks en Sonja Ferwerda

w-zwarte12

w-zwarte40

w-mrf_7842

w-mrf_7825

w-mrf_7830

w-mrf_7837