De website Regio15.nl is in september 2006 gestart. In eerste instantie werden er foto’s en video’s gepubliceerd over de inzet van de brandweer, later volgde ook beelden van andere hulpdiensten, en is Regio15.nl uitgegroeid tot een nieuws website.

Regio15 richt zich puur op het nieuws waarbij hulpverleningsdiensten ingezet worden, denk daarbij aan politie, brandweer, ambulance, KNRM etc. De naam ‘Regio15’ is gekozen omdat de regio Haaglanden de 15e regio van Nederland is.

Inmiddels is Regio15 een begrip in de regio Haaglanden. Regio15 heeft op Twitter meer dan 168.000 volgers, op Instagram meer dan 30.000 volgers en op Facebook volgen meer dan 112.000 personen Regio15. De website heeft per maand tussen de 2,5 en 5 miljoen unieke bezoekers.

Regio15 heeft fotografen en een redactie. Fotografen maken beeldmateriaal van de inzet van hulpdiensten in de regio Haaglanden. Deze inzet varieert van de inzet bij een zwaar ongeluk tot de inzet bij een demonstratie. Veel redactieleden zijn tegelijkertijd ook fotograaf. De redactie schrijft artikelen en is verantwoordelijk voor alles wat er achter de schermen gebeurt.

Fotografen van Regio15 hebben merendeels een eigen onderneming en zijn zelfstandige zonder personeel. Het is niet mogelijk om te ‘solliciteren’ bij Regio15 en er zijn ook geen vacatures.

Regio15 heeft geen kantoor. Alle redactieleden werken vanuit hun eigen omgeving en kunnen met de digitale middelen hun taken uitvoeren.

Naast het brengen van nieuws op de website en social media kanalen, is Regio15 ook groot geworden als persbureau. Door de snelheid waarmee onze fotografen foto- en videomateriaal beschikbaar heeft van gebeurtenissen in de regio Haaglanden, leveren wij ons beeldmateriaal ook aan diverse regionale, nationale en internationale media. Denk daarbij aan Omroep West, AD, NOS, RTL en SBS/Hart van Nederland. Mocht u geïnteresseerd zijn in het aankopen van ons beeldmateriaal, kunt u contact opnemen via [email protected] of 070 – 73 73 112.

De redactie bestaat op dit moment uit:

Arie Tuit ([email protected])
Dejan Jeremic ([email protected])
Danny Botman ([email protected])
Donny Kooistra ([email protected])
Daan van den Ende ([email protected])
Rene Hendriks ([email protected])
Ruben van Essen ([email protected])
Sander Paardekooper ([email protected])
Tim de Kleyn ([email protected])

Voor algemene vragen of communicatie met de redactie kunt u mailen naar [email protected].

Regio15 materiaal
Regio15 fotograaf