Grote brand in snackbar Delft | Regio15.nl

Grote brand in snackbar Delft

th-4Delft - Rond half één vanmiddag is er brand uitgebroken in een snackbar aan de Willemstraat. De brand is opgeschaald naar grote brand.



In eerste instantie werd een binnenbrand gemeld aan de Laan van Overvest. Hierop zijn diverse brandweervoertuigen derwaarts gegaan.

Ter plaatse bleek het te gaan om een brand in de snackbar aan de Willemstraat. De brand, die in eerste instantie woedde in een pan met vet, was door de medewerker getracht om met een (poeder)blusser te blussen. Echter, dit had een averechts effect. De brand sloeg niet alleen de afzuigkap in, maar ook buiten de afzuigkap ontstond brand.

De medewerker raakte door het opspattende vet gewond; hij heeft diverse brandwonden opgelopen. Personeel van de gealarmeerde ambulance heeft het slachtoffer behandeld. Of hij ook vervoerd is naar het ziekenhuis, is onbekend.

Aangezien de brand zich in het dak heeft genesteld, heeft de brandweer de brand opgeschaald naar grote brand. Dit in verband met de inzet van veel personeel voor het slopen van het dak. De brand had een uitbreidingsmogelijkheid naar twee zijden, waardoor ook de inzet van een tweede hoogwerker is gevraagd.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Foto's: Jeffrey Schrik, Ricardo Bonsang en Mikey

wj-1

wj-2

wj-3

wj-4

2010-10-07-r004

2010-10-07-01

2010-10-07-r028

2010-10-07-02