SRV-wagen uitgebrand in Maasland | Regio15.nl

SRV-wagen uitgebrand in Maasland

th-dsc_5923Maasland – Maandagavond rond tien voor half tien werd een buitenbrand gemeld op de parkeerplaats aan de Kortebuurt.

Bij aankomst van de brandweer bleek er een voertuig in brand te staan; een zogenaamde "SRV-wagen". Deze stond direct naast een tankwagen geparkeerd en deze tankwagen werd 'aangestraald' door het brandende voertuig. In deze tankwagen bevonden zich resten van een zeer brandbare vloeistof. Er werd daarom een extra blusvoertuig ingezet en de brandweer schaalde de brand uiteindelijk op naar 'middelbrand'. De omgeving van de parkeerplaats is daarbij in een ruime cirkel afgezet.

Door het blussen van de brand en koelen van de tank werd het gevaar voor de omgeving snel weggenomen. Door het wegslepen van de “SRV-wagen” werd voorkomen dat de tankwagen verder werd opgewarmd of vlam kon vatten. Ondanks een poging tot blussen, brandde de “SRV-wagen” volledig uit. Ook de tankwagen liep schade op.

Over de oorzaak van het ontstaan van de brand is nog niets bekend. Bij de brandbestrijding zijn voertuigen van de kazernes Maasland, Maasdijk en Delft betrokken geweest.

Voor de video op de Marofer-site, klik hier.

Foto's: Danny Botman

wd-dsc_5814

wd-dsc_5822

wd-dsc_5854

wd-dsc_5867

wd-dsc_5910

wd-dsc_5923