Laboratorium TNO ontruimd na rookontwikkeling | Regio15.nl

Laboratorium TNO ontruimd na rookontwikkeling

th-dscf1350Den Haag - Het pyrotechnisch laboratorium van TNO aan de Ypenburgse Boslaan is vanmiddag enige tijd ontruimd geweest.



Omstreeks 13.00 uur is tijdens werkzaamheden in een bunker op het complex, door een chemische reactie, rook ontstaan. Hierop is direct door de bedrijfshulpverlening een deel van het complex ontruimd. Meteen is ook de brandweer gealarmeerd voor een melding 'binnenbrand' en hierop zijn met prio1 voertuigen gaan rijden van de kazernes Den Haag-Leidschenveen en Rijswijk. Dit is standaardprocedure wanneer er iets mis gaat op het pyrotechnisch lab.

In samenwerking met een deskundige van TNO heeft de brandweer ter plaatse een onderzoek ingesteld, is het nader bericht 'middelbrand' gegeven en zijn de tankautospuiten teruggetrokken op veilige afstand. Uit het onderzoek bleek uiteindelijk dat er geen gevaar was. Nadat het pand voldoende was geventileerd, hebben de medewerkers hun werkzaamheden kunnen hervatten en werd omstreeks 14.20 uur het nader bericht 'brand meester' gegeven. De brandweervoertuigen zijn hierop teruggekeerd naar de kazerne.

Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn bij het incident geen gewonden gevallen.

Op het complex wordt onder meer onderzoek gedaan naar explosieve stoffen. Vanwege het vertrouwelijke karakter daarvan is geen verdere informatie beschikbaar over de oorzaak.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

De aanstormende brandweervoertuigen hadden in een aantal gevallen last van de afsluiting van de Ypenburgse Boslaan n.a.v. de aanrijding van een uur eerder.

Video: Rene Hindriks

{flv}20101103c{/flv}

Foto's: Arie Tuit en Maurice Schotman

wa-img_0002

wm-dscf1350