Uitslaande brand in woning Westhovenplein | Regio15.nl

Uitslaande brand in woning Westhovenplein

dsc_1196_-_thumbDen Haag - Een uitslaande brand heeft vanmorgen rond half twaalf een woning op het Westhovenplein zwaar beschadigd.


Even over half twaalf werd de brandweer gebeld met de mededeling dat in een woning op de vierde bouwlaag van een portiekflat aan het Westhovenplein een brand zou woeden. Hierop zijn direct voertuigen van de kazernes Den Haag-Laak en Rijswijk met prio 1 ter plaatse gegaan.

Toen de eerste brandweervoertuigen arriveerden, bleek dat het ging om een uitslaande brand. De brandweer had deze snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de woning volledig uitbrandde en daardoor voorlopig niet bewoonbaar is.

De brand is waarschijnlijk ontstaan in een slaapkamer. De bewoners van de woningen in het portiek hadden zichzelf in veiligheid weten te brengen. Zij zijn tijdelijk opgevangen in een nabij gelegen kerk. Een aantal mensen is door ambulancepersoneel nagekeken op rookinhalatie, maar niemand hoefde te worden vervoerd. Er was overigens nog even sprake van dat een kind uit de getroffen woning was vermist, maar dat bleek op een misverstand te berusten.

De bewoners van de getroffen woning zullen tijdelijk elders worden ondergebracht. Stichting Salvage zal hen bij staan bij het regelen van de schade en het tijdelijke onderdak. De omliggende woningen hebben weinig tot geen last van rook- en/of waterschade. De bewoners daarvan konden snel hun woning weer betrekken.

Foto's: Tim de Kleyn en Mike Boer

wmi-img_5173_-1

wmi-img_5207

wmi-img_5215

dsc_1182

dsc_1184

dsc_1189

dsc_1191

dsc_1196

dsc_1202

dsc_1212

dsc_1235