Veel paniek bij woningbrand | Regio15.nl

Veel paniek bij woningbrand

sanbar_img_1480_thumbDen Haag - Iets na middernacht gingen op de meldkamers van de diverse hulpdiensten alle alarmbellen rinkelen, vanwege een woningbrand aan de Vier Heemskinderenstraat.

Behalve de melding dat er brand was, werd tevens gesproken over bewoners die vanwege de brand uit het raam wilden springen.

Naast de brandweervoertuigen die standaard uitrukken bij een woningbrand, stuurde de Meldkamer Ambulance (MKA) een ambulance en de Officier van Dienst-Geneeskundig (OvD-G) uit voorzorg die kant op. Ook door de politie werden meerdere voertuigen ter plaatse gestuurd.

Gelukkig bleek er van springende bewoners geen sprake en was de woningbrand op de 1e etage - die aan de achterzijde uitslaand was - snel geblust. Vanwege de rookontwikkeling moesten echter 6 portiekwoningen worden ontruimd. De brandweer schaalde daarom op naar 'middelbrand' om met alle manschappen te assisteren bij het ontruimen van de woningen.

Vanwege de kou werden de ontruimde bewoners even later opgevangen op het politiebureau Zuiderpark. Een coördinator van Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners enerzijds te assisteren met de afwikkeling van de brandschade, maar anderzijds ook zorg te dragen voor verdere opvang van de ontruimde bewoners.

Waardoor de brand ontstaan is, is niet bekend.

Video: Ferrie van der Geer

{flv}20101122{/flv}

Foto's: Sander Paardekooper en Martin Taal

sanbar_img_1476

w-dsc_0023

sanbar_img_1477

sanbar_img_1479

sanbar_img_1481

sanbar_img_1483

sanbar_img_1485

sanbar_img_1488

w-dsc_0026

sanbar_img_1489