Middelbrand in woning Weteringkade | Regio15.nl

Middelbrand in woning Weteringkade

weteringkadeth-IMG_3094Den Haag - Vannacht rond half twee heeft er brand gewoed in een woning aan de Weteringkade.


De brand woedde op de begane grond van een pand, bestaande uit drie woonlagen. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Vanwege de inzet van de bemanning van de beide gealarmeerde tankautospuiten heeft de brandweer opgeschaald naar 'middelbrand'.

Op de begane grond worden kamers verhuurd. Er waren daar tijdens de brand zeven bewoners aanwezig. Twee daarvan hadden zich met een hond via de voorkant in veiligheid weten te brengen. De overige vijf zijn naar de achtertuin gevlucht. Toen de brand onder controle was, zijn zij met vluchtmaskers op door de brandweer  naar de voorkant gebracht. Daar zijn zij, samen met de twee overige bewoners, door het personeel van de ambulance onderzocht op eventuele rookinhalatie. Niemand hoefde echter te worden vervoerd naar het ziekenhuis.

Eén van de naastgelegen woningen is kortstondig ontruimd geweest vanwege de rook. De andere naastgelegen woning stond leeg ten tijde van de brand en hoefde dus niet te worden ontruimd.

De brandweer heeft twee valkparkieten en een konijn uit de woning gehaald; de dierenambulance heeft zich over de beestjes ontfermd.

Een coördinator van stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners bij te staan bij de schadeafhandeling en eventuele tijdelijke opvang. In elk geval de begane grond van het pand heeft veel schade opgelopen en is voorlopig onbewoonbaar.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Video: Ferrie van der Geer

Kijk hier voor de video van Marofer.

Foto's: Machiel Janssen

WMJ-IMG_3079

WMJ-IMG_3085

WMJ-IMG_3093

WMJ-IMG_3094

WMJ-IMG_3099

WMJ-IMG_3105

WMJ-IMG_3109

WMJ-IMG_3117

WMRF_9134