Uitslaande brand in woning Rhenenstraat | Regio15.nl

Uitslaande brand in woning Rhenenstraat

rhenenstraatth-IMG_9664Den Haag - Vannacht even voor vier uur is er brand uitgebroken in een woning aan de Rhenenstraat.


De brand woedde in een woning op de eerste verdieping en was zowel aan de voor- als achterzijde uitslaand. De bewoners van deze woning en een ondergelegen woning zijn hun huizen ontvlucht. De politie heeft vanwege de hevigheid van de brand enkele naastgelegen woningen ontruimd. Omdat er naar schatting van de politie op een gegeven moment zo'n 30 bewoners op straat stonden, is GRIP1 afgekondigd.

De brand werd bestreden door eenheden van de kazernes Den Haag-Laak en Den Haag-Loosduinen. Omdat beide tankautospuiten zijn ingezet, is opgeschaald naar 'middelbrand'. Het sein 'brand meester' kon redelijk snel worden gegeven. De brandweer heeft het pand hierna geventileerd met een overdrukventilator. In omringende woningen heeft de brandweer een koolmonoxide meting gedaan, alvorens de bewoners daarvan hun woningen weer mochten betrekken. In één van deze woningen werd een hennepkwekerij aangetroffen. Een 56-jarige Hagenaar werd in verband hiermee aangehouden.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Een coördinator van stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners te helpen bij de schadeafwikkeling en voor het regelen van tijdelijke opvang. De getroffen woning is onbewoonbaar.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Foto's: Mike Boer

WMB-Middelbrand Rhenenstraat_IMG_9657

WMB-Middelbrand Rhenenstraat_IMG_9667

WMB-Middelbrand Rhenenstraat_IMG_9669

WMB-Middelbrand Rhenenstraat_IMG_9703

WMB-Middelbrand Rhenenstraat_IMG_9707

WMB-Middelbrand Rhenenstraat_IMG_9711

WMB-Middelbrand Rhenenstraat_IMG_9721

WMB-Middelbrand Rhenenstraat_IMG_9725