Graafwerkzaamheden veroorzaken gaslek | Regio15.nl

Graafwerkzaamheden veroorzaken gaslek

gaslek_thumb_thumbDelft - Op de kruising van de Professor Telderslaan met de Hendrik Casimirstraat is vanmorgen bij graafwerkzaamheden een transportleiding voor aardgas lek geraakt.

Hierdoor kwam een hoop gas vrij. Het ging om een leiding met een doorsnede van 25 centimeter en een druk van 30 millibar.

Bewoners van de naastgelegen portiekwoningen en een deel van het verzorgingstehuis zijn geevacueerd. De oudere bewoners uit het verzorgingstehuis zijn uit voorzorg verplaatst naar de aula, die zich helemaal aan de andere kant van het gebouw bevindt. In totaal zijn rond de 30 woningen ontruimd. In verband hiermee werd GRIP1 afgekondigd.

De brandweer hield rekening met een langdurige inzet en was bezig om lage druk af te leggen, om daarmee een waterscherm te maken wat helpt om het gas neer te slaan. Bovendien werden al voorbereidingen getroffen om meer gebouwen in de omgeving te ontruimen. Daarom werd er ook opgeschaald naar 'middel hulpverlening' en kwam een tweede tankautospuit ter plaatse.

Gelukkig bleek daarna al snel uit een tekening van Stedin dat het lek zich vlak achter een afsluiter bevond. Door deze afsluiter dicht te draaien werd de uitstroom van het gas gestopt.

De brandweer heeft aansluitend metingen in de omgeving verricht. Toen bleek dat het ontsnapte gas verwaaid was, mochten de bewoners terugkeren naar hun woningen. Netwerkbeheerder Stedin en de aannemer zullen de beschadigde leiding repareren.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Video: Rene Hindriks

{flv}20100917{/flv}

Foto's: Hans Groenewegen

w-dsc_2163

w-dsc_2168

w-dsc_2174

w-dsc_2179

w-dsc_2187