Hoogwerker defect; hoogtereddingsteam komt in actie | Regio15.nl

Hoogwerker defect; hoogtereddingsteam komt in actie

clauslaan

th-IMG_3198Den Haag - Bij een melding op de Prins Clauslaan is vanmiddag bijstand gevraagd van het HoogteReddingsTeam (HRT) uit Rotterdam-Rijnmond.


Rond 13.40 uur werden de tankautospuit Den Haag-Haagse Hout, het redvoertuig Leidschendam-Voorburg en de Officier van Dienst onder prio1 gestuurd naar het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, alwaar sprake zou zijn van een persoon op gevaarlijke hoogte. Al snel werd ook het hulpverleningsvoertuig van kazerne Leidschendam-Voorburg onder prio1 ter plaatse gestuurd.

Op genoemde locatie bleek er op de binnenplaats van het Ministerie een hoogwerker te staan, die defect was geraakt en daardoor niet meer naar beneden te krijgen was. Als gevolg van het defect was de hoogwerker scheef komen te staan en was deze instabiel geworden. Twee personen waren bezig met het vervangen van gevelverlichting en stonden in het bakje van de hoogwerker. Zij konden niet meer naar beneden kon komen. Hierop werd de brandweer gealarmeerd.

Aangezien het de brandweer niet gelukte om met de hoogwerker naderbij te komen en het ook op andere manieren niet gelukte om de persoon te bevrijden, werd de hulp in geroepen van het hoogtereddingsteam uit buurregio Rotterdam-Rijnmond. Dit team is namelijk gespecialiseerd in reddingen op hoogte en oefent dit ook regelmatig. De verkeerspolitie uit Haaglanden heeft het team vanaf Rotterdam begeleid richting incidentlocatie.

Met behulp van het team zijn de mannen uit hun benaderde positie bevrijd en konden zij na hun avontuur weer met beide benen op de grond staan. Zij zijn voor de zekerheid even gecontroleerd in een ter plaatse gekomen ambulance, aangezien beiden toch wat 'geshockeerd' waren van deze ervaring. Er zal een onderzoek ingesteld worden naar de reden van het scheefzakken van de hoogwerker.

Video: Machiel Janssen

Foto's: Machiel Janssen en Angela Chang.

IMG_3195

w-foto 1

w-foto 1-1

w-foto 2

w-foto 2-1

IMG_3196

IMG_3199

IMG_3200

IMG_3201

IMG_3202

IMG_3203

w-foto 3

IMG_3204

IMG_3205

IMG_3207-1

IMG_3209-1

IMG_3210