ME-colonne trekt door het Westland | Regio15.nl

ME-colonne trekt door het Westland

westland2th-DSC 3182Westland - Een groot aantal inwoners van het Westland keek vanavond na 19.00 uur verschrikt op.


Een heuse colonne van ME-voertuigen met zwaailichten en sirene aan reed een tijdlang door hun anders zo rustieke gemeente. Niet gewend aan zo'n robuuste inzet van de politie gonsde het binnen de kortst mogelijke tijd van de geruchten over wat er allemaal niet aan de hand zou kunnen zijn. Ook op Twitter werden er vragen gesteld en gonsde het van de geruchten.

De realiteit was veel minder spannend dan menigeen dacht: het betrof niets meer en niets minder dan een oefening van chauffeurs van voertuigen van de Mobiele Eenheid.

Vijf ME-voertuigen in getal waren er. En naar verluidt mogen die sinds kort bij dergelijke oefeningen daadwerkelijk gebruik maken van optische- en geluidssignalen, zodat het realistische gehalte een stuk verhoogd wordt. Voorafgegaan door een Volkswagen Touran van de 'oefenleiding' vertrok de stoet vanaf het hoofdbureau in Den Haag, teneinde daarna koers te zetten naar - de omgeving van - Naaldwijk.

Zodoende werd het in formatie rijden beoefend. Het is niet bekend of dit soort oefeningen vaker in de regio zullen gaan plaatsvinden, maar zoals u aan de beelden hieronder kunt zien oogde het wel redelijk spectaculair.

Video: Danny Botman

Foto's: Danny Botman en Ruben van Essen

w-DB-ME DSC 3156

WDB-DSC 3167

WRE-IMG 3309

WRE-IMG 3310

WRE-IMG 3327

WRE-IMG 3357