Voetgangster ernstig gewond bij aanrijding | Regio15.nl

Voetgangster ernstig gewond bij aanrijding

th-dsc_0687Den Haag - Even voor half vijf heeft er op de kruising van de Leyweg met de Coevordenstraat een ernstig ongeval plaatsgevonden.

Een 86-jarige voetgangster werd daar op het voetpad aangereden door een achteruit rijdende klein model vrachtwagen. Deze stond op het trottoir geparkeerd om bij een bakkerij een bestelling af te geven. Toen de 31-jarige bestuurder de vrachtwagen achteruit het trottoir af wilde rijden, reed deze de voetgangster aan. Zij kwam daarbij bekneld te zitten onder de vrachtwagen en raakte zwaar gewond aan haar benen. Een ambulance, een motorambulance en het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam "Lifeliner 1", alsmede een tankautospuit en een hulpverleningsvoertuig van de brandweer werden ter plaatse gestuurd. Uiteindelijk is het MMT niet ter plaatse geweest; hun inzet is gecancelled.

Het slachtoffer is nog vóór aankomst van de brandweer onder de vrachtwagen vandaan gehaald. Het ambulancepersoneel is ter plaatse begonnen met het stabiliseren van het slachtoffer. Toen dat was gelukt, is het slachtoffer onder A1, met begeleiding door motoragenten, vervoerd naar een ziekenhuis.

De VOA heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar het ongeval. Daarbij werd onder andere gebruik gemaakt van een stand-in teneinde het zicht via de spiegels van het vrachtwagentje te checken. De 31-jarige bestuurder is verhoord en zijn vrachtwagen is in beslag genomen.

Enkele HTM-buslijnen waren als gevolg van het ongeval en het onderzoek ter plaatse tijdelijk omgeleid. Het betrof de lijnen 20, 21 en 27.

De politie zoekt getuigen van het verkeersongeval. Zij kunnen bellen met de verkeerspolitie via 0900-8844.

Foto: Ron Pietersen, Gerard Greve, Cees en Tim de Kleyn

w-dsc_0680

w-dsc_0687

dsc02371

w-dsc_0694

dsc02376

img_9331_sm_c

w-dsc_0718

w-dsc_0724

img_9336_sm_c

w-dsc_0769

w-dsc_9552