Man bedolven na instorten kleiwand | Regio15.nl

Man bedolven na instorten kleiwand

dsc_6533thumbMaasdijk - Tijdens werkzaamheden op een bouwplaats aan de Pettendijk/Lange Kruisweg is dinsdagavond een bouwvakker zeer zwaargewond geraakt. Ter plaatse wordt een nieuwe weg aangelegd.

Het mannelijk slachtoffer stond rond 22.40 uur in een kuil en was bezig met het begeleiden van de plaatsing van een buizensysteem, toen plots een kleiwand instortte en de man daaronder bedolven raakte. In tegenstelling tot de eerste berichten, bleek de man niet onder de buizen zelf terecht te zijn gekomen.

Direct werd groot alarm geslagen; de tankautospuit van de kazerne Maasdijk, het hulpverleningsvoertuig van de kazerne 's-Gravenzande en de Officier van Dienst rukten namens de brandweer uit. De ambulancedienst is direct ter plaatse gegaan met twee ambulances en de motorambulance. Ook is het Mobiel Medisch Team ter plaatse gevraagd; deze is met het busje vanuit hun standplaats naar het incident gekomen. Tevens was er veel politie aanwezig.

Nadat brandweermensen het slachtoffer bevrijd hadden, heeft ambulancepersoneel tezamen met personeel van het Mobiel Medisch Team het slachtoffer gereanimeerd en zoveel mogelijk geprobeerd te stabiliseren.

Een derde ambulance en vierde ambulance werden ter plekke gevraagd, maar bleken uiteindelijk toch niet nodig te zijn. Het slachtoffer is onder begeleiding van politiemotoren onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd. Onbekend is of de arts van het Mobiel Medisch Team met de ambulance mee is gegaan. Volgens een woordvoerster van de brandweer is het slachtoffer zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis.

Vermoedelijk zal de arbeidsinspectie een onderzoek in gaan stellen naar de omstandigheden die tot dit ongeval hebben geleid.

Update 19 november: Vanmiddag is bekend gemaakt dat het slachtoffer helaas in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is overleden.

Video: Ferrie van der Geer

{flv}20101116{/flv}

Foto's: Danny Botman

dsc_6497

dsc_6502

dsc_6504

dsc_6508

dsc_6515

dsc_6531

dsc_6533

dsc_6535

dsc_6544