Politie achtervolging eindigt tegen lichtmast | Regio15.nl

Politie achtervolging eindigt tegen lichtmast

IMG_9171

t-IMG_9164Voorburg - De politie hield woensdag 12 oktober een 19-jarige Hagenaar aan, na een achtervolging van de gestolen auto waarin hij reed. De verdachte is lid van de criminele jeugdgroep Kortenbos. De politie was sinds dinsdag naar hem op zoek, nadat hij tijdens een inval in zijn woning niet thuis bleek.



Politieagenten zagen woensdag omstreeks half vijf 's middags een Audi over de Slijpmolen rijden. Bij het zien van de politieauto ging de auto er met hoge snelheid vandoor, waarna de agenten de achtervolging inzetten. Deze leidde via onder meer station HS, het Rijswijkseplein en het Schenkviaduct naar Voorburg.

Tijdens de achtervolging haalde de bestuurder levensgevaarlijke manoeuvres uit om de politie af te schudden. Zo reed hij op sommige stukken ruim honderd kilometer per uur, reed hij meerdere keren tegen het verkeer in en maakte hij ook gebruik van het trottoir. Voetgangers moesten opzij springen om niet door de auto te worden geraakt.

De achtervolging eindigde abrupt toen de Audi op de kruising van de Van Arembergelaan en de Koningin Wilhelminalaan een lantaarnpaal ramde. De drie inzittenden probeerden nog te voet te ontkomen, maar konden allen worden aangehouden.

Al snel herkenden agenten een van hen als het 19-jarige lid van de criminele jeugdgroep Kortenbos, dat sinds dinsdag werd gezocht. De politie wilde hem op die dag aanhouden in verband met meerdere bedrijfsinbraken, maar de jongen bleek niet thuis.

De andere inzittenden waren Hagenaars van 20 en 21 jaar oud. Ook zij worden tot leden van de criminele jeugdgroep Kortenbos gerekend. De Audi waarin het drietal reed, bleek gestolen na een woninginbraak. De auto was ook nog eens voorzien van gestolen kentekenplaten.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Ruben van Essen
w-IMG_9164

w-IMG_9175

w-IMG_9172

w-IMG_9171

w-IMG_9186