Grote brand in schuur Heenweg | Regio15.nl

Grote brand in schuur Heenweg

KopGerberat-DB-Gerberaln DSC 8241

's-Gravenzande - Vanochtend heeft er aan de Heenweg een grote brand gewoed in een schuur waarin twee auto's en twee caravans stonden.


Na het ontstaan van de brand probeerde een bewoner een auto in veiligheid te brengen. Daarbij heeft hij zware brandwonden opgelopen. Hij is per ambulance met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, en wordt waarschijnlijk doorverwezen naar het brandwondencentrum in Beverwijk.

De brandweer schaalde op naar 'grote brand' om voldoende materieel en personeel te plaatse te krijgen om de brand te bestrijden. De brand, die gepaard ging met veel rook, was relatief snel onder controle. 

De dakbedekking, die uit golfplaten bestond, heeft in de nabije omgeving voor een asbestbesmetting gezorgd. Gezien de windrichting tijdens de brand en de afgelegen plek heeft dit geen grote gevolgen voor omwonenden. De asbest zal door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd worden.

Vanwege de brand en het vermoedelijk vrijkomen van asbest werd de Maasdijk tijdelijk in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. De inboedel van de schuur van ongeveer 250 m2 is totaal verloren gegaan, inclusief een gloednieuwe caravan. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Video: Danny Botman

Foto's: Danny Botman en Ricardo Bonsang 

w-DB-Heenweg DSC 8245

w-DB-Heenweg DSC 8247

DSC 5619

w-DB-Heenweg DSC 8258

w-DB-Heenweg DSC 8260

heenweg-1

w-DB-Heenweg DSC 8261

w-DB-Heenweg DSC 8274

w-DB-Heenweg DSC 8281

w-DB-Heenweg DSC 8285