Brand in tank met gasolie Rijksstraatweg | Regio15.nl

Brand in tank met gasolie Rijksstraatweg

DSC03310t-GB-SL-4Schipluiden - Bij een grote brand op een boerderij aan de Rijksstraatweg heeft vanmiddag een brandstoftank kort gebrand.

Rond half drie kwam bij de brandweer een melding binnen van een brand in een schuur bij een boerderij gelegen aan de Rijksstraatweg/N468. Direct werden meerdere brandweereenheden richting het brandadres gestuurd. Van afstand was een dikke zwarte rookwolk zichtbaar.

Zeer snel na de melding werd er opgeschaald maar 'Middelbrand' en 3 minuten later zelfs naar 'Grote brand'. Hierdoor kwamen er nog meer brandweereenheden ter plaatse om de brand te bestrijden.

Op het brandadres aangekomen bleek het nogal mee te vallen. De brand kon geblust worden met de inzet van twee tankautospuiten. De rest kon weer retour kazerne. Het ging uiteindelijk om een tank met gasolie c.q. rode diesel, wat achteraf de zwarte rookwolken verklaart.

Bij de brand is een klein beetje asbest vrijgekomen, maar dit ligt op het terrein van de boerderij zelf. Het wordt door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Dirk van der Zanden en Ruben van Essen

w-GB-SL-1

w-GB-SL-2

w-GB-SL-4

w-DSC03375

w-DSC03377

w-GB-SL-6

w-GB-SL-8

w-DSC03323

w-GB-SL-10