Grote brand Reinier de Graafweg | Regio15.nl

Grote brand Reinier de Graafweg

20130904-reinierdegraafweg-kopt-DSC 4413Delft - In een portiekflat aan de Reinier de Graafweg heeft vanmiddag korte tijd een grote brand gewoed.


De brand brak rond kwart over één door nog onbekende oorzaak uit in een woning op de begane grond van een portiekflat. De brand was aan de achterkant uitslaand en sloeg over naar een woning op de eerste verdieping.

Na de eerste melding zijn de tankautospuit en hoogwerker van kazerne Delft uitgerukt en de tankautospuit van kazerne Den Hoorn. Acht minuten na de eerste melding werd opgeschaald naar 'middelbrand' en twaalf minuten na de eerste melding naar 'grote brand'. Er is toen een extra tankautospuit uit Rijswijk gealarmeerd, alsmede enkele ondersteunende eenheden uit De Lier en Pijnacker-Nootdorp.

De brandweer had de brand redelijk snel onder controle. De vijftien woningen in het complex waren ontruimd en er is één persoon onderzocht in de ambulance. Die hoefde niet te worden vervoerd.

Totaal zijn volgens de brandweer vijftien woningen voor korte of langere tijd onbewoonbaar, hetzij rechtstreeks door de brand hetzij door de rook- en roetschade. De politie heeft de woning waar de brand was ontstaan aangemerkt als 'Plaats Delict'. Door de dierenambulance is een kat uit een van de woningen meegenomen.

Het ventilatiesysteem voor de operatiekamers van het Reinier de Graaf ziekenhuis is in verband met de rook enige tijd uitgeschakeld geweest.

Stichting Salvage zal de bewoners van de getroffen woningen ondersteuning bieden bij de afhandeling van de schade. De gemeente Delft zal in overleg met de bewoners op zoek gaan naar passende woonruimte.

Er is mogelijk sprake van brandstiching. Team Brandonderzoek en de recherche zullen donderdag een sporenonderzoek doen in de betreffende woning. In het zelfde portiek was eerder al een steekincident.

Update 6 september: in het kader van het onderzoek naar de brand heeft de politie een getuigenoproep gedaan.

Video: Tim de Kleyn


Foto's: Tim de Kleyn en Cees de Kleyn
w-DSC 4413

w-TDK 1256

w-DSC 4425

w-DSC 4432

w-DSC 4439

w-TDK 1268

w-TDK 1273

w-Delft DSC 5943