Ruim 30.000 bezoekers op de Politiedag | Regio15.nl

Ruim 30.000 bezoekers op de Politiedag

opendagpolitiekopth-IMG_8579Haaglanden - De Politiedag van Regio Haaglanden trok dit jaar ondanks het mindere weer ruim 30.000 bezoekers.


Tien wijkbureaus openden tussen 10.00 en 16.00 uur hun deuren voor het publiek. Ook Bureau Levende Have en CSI Haaglanden (Forensische Opsporing) waren open voor nieuwsgierigen.

Ondanks de slechte weersomstandigheden bezochten ruim 30.000 nieuwsgierigen één van de bureaus. Centraal stond dit jaar 'woninginbraken'; één van de korpsprioriteiten van politie Haaglanden. Op een speciaal preventieplein kregen bezoekers informatie en preventietips om woninginbraak te voorkomen.

Publiekstrekkers
In Voorburg was Bureau Forensische Opsporing voor het eerste geopend. Het trok vele nieuwsgierigen, zowel jong en oud.

Bureau Delft pakte dit jaar groots uit samen met de brandweer. Minister Opstelten bracht hier om 14.00 uur een bezoek en woonde enkele demonstraties bij en sprak met politie en brandweermensen. Wubbo Ockels presenteerde zijn "superbus" die maar liefst 250 km per uur rijdt. De inbrakenshow bij bureau Westland trok vele bezoekers. De Koninklijke Politiekapel zorgde bij de bureaus Delft en Scheveningen voor een muzikaal tintje.

Grote publiekstrekkers waren de politievoertuigen waar kinderen zelf de sirene en de zwaailichten mochten aan en uit zetten, de voertuigen van de Mobiele Eenheid en de KMAR en de Amerikaanse politievoertuigen die een bezoek brachten aan een aantal politiebureaus. De mogelijkheid om vingerafdrukken te laten zetten en deze zelf te bestuderen vonden de kinderen erg spannend.

Daarnaast genoot jong en oud van de demonstraties van de paarden en honden bij Bureau Levende Have. Tijdens één van de demonstraties kwamen een paard en rijder ten val; beiden maken het goed.

Twee ‘zakkenrollers’ bezochten ook verschillende politiebureaus. Zij lieten zien hoe betrekkelijk eenvoudig het is een portemonnee te stelen en hoe makkelijk je dat eigenlijk kunt voorkomen. Piet Polies vroeg kinderen om hulp bij het vangen van een boef en las een spannend verhaal voor.

Bij de kraam van Burgernet/SMS-Alert konden bezoekers zich direct aanmelden voor de alarmering. Dit heeft enkele honderden nieuwe aanmeldingen opgeleverd.

VIP’s in het zonnetje
Niet iedereen heeft de mogelijkheid om zelf naar de Politiedag te komen. Daarom geeft Politie Haaglanden al een aantal jaar een speciale groep mensen een VIP-behandeling, zodat zij toch alles mee kunnen maken. Dit jaar waren er maar liefst twee VIP-groepen. Bureau Scheveningen ontving twee ernstig zieke kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis met hun familie. Bureau Delft zette het "G team" van Vitesse Delft in het zonnetje.

Video: Ferrie van der Geer (volgt) en Danny Botman

Foto's: Cees de Kleyn, Machiel Janssen, Ruben van Essen, Peter Galjaard, Marco Mattheijer, Mike Boer, Peter Hofman, Wilbert Tintel, Ron Pietersen, Sander Paardekooper

Bureau Westland (bekijk ons fotoalbum voor meer foto's vanaf Bureau Westland)

Tijdens deze Open Dag had Bureau Westland bijzondere gasten. Politie Mechelen was te gast; zij gaven onder andere een demonstratie met een drugshond. Verder hield de politie zelf een aantal demonstraties, waaronder de "uitpraatprocedure" en een demonstratie van de politie-bikers. Een medewerker van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) was aanwezig om uitleg te geven over hun werkzaamheden.

w-DSC_5827

w-DSC_5873

w-DSC_5903

w-DSC_6073

Bureau Levende Have 

(

bekijk ons fotoalbum voor meer foto's vanaf Bureau Levende Have)

 


Bureau Levende Have gaf tijdens de Open Dag diverse demonstraties, waarbij een politiehond ingezet werd om een arrestant te overmeesteren. Helaas konden wegens vervelende omstandigheden dit jaar de ruiters van de politie geen demonstratie geven.

w-DSC_6211

w-DSC_6331

w-DSC_6405

w-Mattheijer-20111008-levendehave_

w-DSC_0057

w-DSC_6629

w-kevin-levendehave

Bureau Overbosch

Op Bureau Overbosch kon de politieheli wegens omstandigheden helaas niet landen. De dag begon nat en rustig, maar later op de dag trok het bezoekersaantal aan. Op dit bureau werden o.a. demonstraties gegeven met de politiekraan. Ook stond er een ME-jeep en een wagen van Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging. Binnen waren een anatal standjes van o.a. Burgernet, het dierenasiel Zijdeweg etc.

WMJOvb-IMG_4346

WMJOvb-IMG_4360

WREOvb-IMG_8550

WREOvb-IMG_8579


WREOvb-IMG_8516

WREOvb-IMG_8554

CSI Haaglanden (Forensische Opsporing)

Voor het eerst tijdens de Open Dag hield het Bureau Forensische Opsporing (voorheen 'Technische Recherche') open huis. De bezoekersaantallen waren prima, zo voor een eerste keer. Er was een heus 'Plaats Delict' geënsceneerd en over de verschillende facetten daarvan werd in diverse standjes uitleg gegeven. Ook de ploeg Wapens, Explosieven en Narcotica was aanwezig. Met name hun uitleg over nepwapens was zeer interessant. Vaak niet van echt te onderscheiden!

WMJCSI-IMG_4384

WMJCSI-IMG_4408

WRECSI-IMG_8585

WRECSI-IMG_8595


WRECSI-IMG_8601

WRECSI-IMG_8604

WRECSI-IMG_8614

Bureau en kazerne Delft

In Delft hadden de politie en brandweer gezamenlijk Open Dag. De dag werd, ondanks het slechte weer, druk bezocht. De politie gaf deze dag meerdere demonstraties, waaronder "uitlaatdprocedure", en het biketeam Delft liet zien wat zij in huis hebben. Er was ook een politie-eenheid uit het Belgische Sint Pieters Leeuw aanwezig. Uiteraard konden de bezoekers ook dit voertuig van binnen en buiten bekijken. De brandweer gaf, i.s.m. met de ambulancedienst, een demonstratie hoe men een slachtoffer uit een auto bevrijdde. Kinderen konden o.a. vingerafdrukken, compositietekening en een foto op een politiemotor laten maken. Tijdens deze open dag waren er verschillende andere disciplines aanwezig waaronder Ecoloss en de Delftse Reddingsbrigade. Later op de dag kwam minister Opstelten een kijkje nemen, vergezeld door burgermeester Verkerk.

w-Delftagent-aed_IMG_5967

w-Delftbikers_IMG_5900

w-Delftbrw-schaar_IMG_5978

w-Delftbrwduiker_IMG_6008

w-Delftbrwduikerporto_IMG_6004

w-DelftCSI-Delft_IMG_5891

w-Delftopstelten_IMG_6037

w-kevin-delft

Bureau en kazerne Pijnacker-Nootdorp

Betrof ook hier een Open Dag met brandweer én politie. De brandweer had groots uitgepakt en gaf verschillende demonstraties. En natuurlijk mochten de kleinsten in de cabines van de voertuigen kimmen en met de knopjes spelen. Vooral de knopjes van de sirene hadden een magische aantrekkingskracht.... De dag begon overigens met een spectaculaire landing van de traumahelicopter.

WRPPINO-IMG_0196

WJB-6223342325_a79ddbb3cd_b

WJB-6223349171_7aef40cbf8_b

WMJPINO-IMG_4484

De hele dag door werd een demonstratie 'vlam in de pan' gegeven. Er zijn nog steeds mensen die denken dat je dat met water kan blussen. Hieronder ziet u wat er gebeurt in uw keuken als u dat probeert.....

WMJPINO-IMG_4506

Ook de dierenambulance uit Zoetermeer was aanwezig met één van de voertuigen. Zij hadden het de gehele dag druk met het geven van uitleg.

WMJPINO-IMG_4518

WMJPINO-IMG_4482

WMJPINO-IMG_4522

De einddemonstratie betrof de blussing van een 'woningbrand'. Gelukkig was het droog tijdens de einddemo. Er werd geblust met het nieuwe schuimvormende middel 'One Seven'.

WMJPINO-IMG_4581

Bureau en kazerne Zoetermeer

Ook hier een Open Dag waarbij zowel de politie als de brandweer open huis hielden. De kinderen genoten van alle voertuigen en er was zelfs een heus pantservoertuig van de Koninklijke Marechaussee. De brandweer gaf onder andere demonstraties in het openknippen van voertuigen. En zo'n ME-helm past ons allemaal!

WWTZtm-DSC05361

WWTZtm-DSC05369

WWTZtm-DSC05388

WWTZtm-DSC05449

Bureau Scheveningen

Politie en brandweer lieten ook in Scheveningen zien wat men allemaal in huis heeft. Er waren onder andere Duitse politievoertuigen te bewonderen. Ook het bijzondere duinvoertuig van de brandweer was present. Piep Polies raakte de boef kwijt en de kinderen moesten helpen die weer veilig terug te bezorgen! Ook verschillende standjes van onder andere Burgernet en inbraakpreventie.

WPHSchev--DSC_7541

WPHSchev-DSC_7539

WPHSchev-DSC_7567

WPHSchev-mast0003

WPHSchev-DSC_7529

WPHSchev-DSC_7547

Bureau Laak (bekijk ons fotoalbum voor meer foto's vanaf Bureau Laak)


Op Bureau Laak was Regio15 vandaag goed vertegenwoordigd. Er was zelfs een heuse fotobox waarin de bezoekers gratis en voor niks een 'Mugshot' konden laten maken. 
w-SanBar_OpenDagLaak_IMG_1759
Voor de rest ook hier demonstraties van onder andere het bikerteam. Een echte boef, te herkennen aan een streepjespak (was dat in het echt ook maar zo gemakkelijk) werd op verschillende manieren door de bikers aangehouden. Mensen van Bureau Laak: hartelijk bedankt voor de gastvrijheid!!

w-SanBar_OpenDagLaak_IMG_1958

WMJ-IMG_4427

WMJ-IMG_4452

w-SanBar_OpenDagLaak_IMG_2069

Tijdens de open dag waren er ook zakkenrollers actief. Bekijk hier hoe een agent zijn horloge kwijt raakt

(Video: Sander Paardekooper):

Foto's van Bureau Zuiderpark

w-DSC_0008

w-DSC_0009

w-DSC_0013

w-DSC_0029

Bureau en kazerne Leidschendam-Voorburg

Ook in Leidschendam-Voorburg werkten zowel brandweer als politie mee aan de Open Dag. Tot onze spijt zijn er door omstandigheden van het politiedeel nog geen foto's. Dus als u dit leest en u hebt foto's bij het politiebureau - maar ook meer foto's van het brandweergedeelte -  gemaakt: gaarne een mailtje naar [email protected].

WRPLeivo-IMG_4265_sm

WRPPINO-IMG_4267

WRPLeivo-IMG_4268_sm

WRPLeivo-IMG_4270_sm

Bureau en kazerne Wassenaar

Ook in Wassenaar stelden politie en brandweer hun deuren open voor het publiek. Op politiebureau Wassenaar was er voor de kinderen een hoop te zien. Zo stonden er voertuigen van de Mobiele Eenheid, Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (behorende bij het KLPD), diverse surveillance auto's en motoren en de strandjeep met boot. Diverse kraampjes waren ingericht, waarbij men allerhande informatie kon krijgen. Dierenambulance Wassenaar was eveneens ter plaatse. Het publiek kon diverse demonstraties zien van de politiebikers. Binnen het bureau werd de ademanalyse bij alcohol uitgelegd, kon men een kijkje nemen in een cel en mochten kinderen hun vingerafdruk maken. (Foto's: Pascal de Haas)

Video demo bikers: Pascal de Haas

Bij de brandweer stonden diverse voertuigen opgesteld, waaronder een hoogwerker en zowel de oude als de nieuwe grote kraan van de Veiligheidsregio Haaglanden. Uiteraard kon het publiek ook de voorlichtingscontainer bezoeken, waarin een brand in een woning wordt nagebootst. Kinderen konden een brandje blussen en diverse waterspelletjes doen. Ook stond een echte ambulance op het terrein en was de reddingsbrigade van Wassenaar vertegenwoordigd. Om 13.30 uur werd door de brandweer een beknelling nagebootst en om 15.30 uur werd de demonstratie van het blussen van een autobrand gegeven.

DSC_1077-2

DSC_1078-2

DSC_1098

DSC_1109

DSC_1219-2

DSC_1386-2

DSC_1407-2

DSC_1424-2