Overval op juwelier Martinus Nijhofflaan | Regio15.nl

Overval op juwelier Martinus Nijhofflaan

20130410-martinusnijhofflaan-kopt-IMG 6477Delft - Drie mannen hebben vanochtend een overval gepleegd op een juwelierszaak aan de Martinus Nijhofflaan.


Rond half twaalf kwamen drie gemaskerde mannen de juwelierszaak binnen. Eén van de mannen bedreigde het aanwezige personeel. Een andere overvaller vernielde vitrines en de derde dader stopte de inhoud in een rode plastic draagtas van supermarktketen Digros of Dirk van de Broek en een zogeheten big shopper met blauwe, groene en lichtrode horizontale vlakken. De overvallers zijn gevlucht in een groene Volkswagen Passat stationwagon.

De politie heeft veel personeel ingezet op jacht naar de daders. Op verschillende punten stonden agenten te posten en ook de politiehelicopter is ingezet.

Dader 1 is een vermoedelijk blanke man van ongeveer 1.70 meter lang en met een tenger postuur. Hij droeg een zwarte trui met capuchon, een zwarte trainingsbroek met zwarte sokken eroverheen en witte sportschoenen. Hij had een bril met zilverkleurig montuur op.

Dader 2 is een vermoedelijk blanke man van ongeveer 1.70 meter lang en met een tenger postuur. Hij droeg een zwarte gewatteerde jas met capuchon, een donkere broek, zwarte sokken en witte sportschoenen met twee donkere strepen op de zijkant.

Dader 3 is een vermoedelijk blanke man van ongeveer 1.70 meter lang en met een tenger postuur. Hij droeg een zwarte jas met een buideltas, een zwarte trui, een blauwe spijkerbroek met op de bovenbenen beschadigingen met stiksels en witte sportschoenen met zwarte accenten.

De politie heeft bij de winkel een Plaats Delict afgezet en heeft al diverse getuigen gesproken. Desondanks komt zij graag in contact met getuigen die zij nog niet heeft gesproken en/of voorbijgangers die wellicht foto- en/of video materiaal hebben van de overval. Zij kunnen bellen met 0900-8844 en vragen naar Politie Delft. Liever anoniem: dan kunnen zij bellen met 0800-7000.

De beide winkelmedewerkers zijn uiteraard erg geschrokken van de overval, maar zijn niet gewond geraakt.

Video: Ruben van Essen (volgt)

Foto's: Ruben van Essen

w-Delft-12

w-Delft-1

w-Delft-5

w-Delft-9

w-Delft-6

w-Delft-7

w-Delft-2

w-Delft-3

w-Delft-4

w-Delft-10

w-Delft-11