Veel politie-inzet bij brand in Schakenbosch | Regio15.nl

Veel politie-inzet bij brand in Schakenbosch

Schakelbos-Rene-KOPt-Schakelbos-Rene-4

Leidschendam - Omstreeks kwart voor twaalf ging er bij behandelcentrum Schakenbosch aan de Bouwlustweg een automatisch brandalarm af.


Hierop is de tankautospuit van kazerne Leidschendam-Voorburg ter plaatse gegaan. Terwijl deze nog aanrijdend was bleek enkele minuten later dat er daadwerkelijk iets brandde in het behandelcentrum en gezinsvervangend tehuis voor kinderen van 12 t/m 19 jaar met een licht verstandelijke beperking en met gedragsproblemen.

Hierop zijn een tweede tankautospuit uit Rijswijk en de hoogwerker van kazerne Laak mee gestuurd.

Ook werden er veel politie-eenheden heen gestuurd. Onder andere het Parate Peloton, twee auto's met politiehonden, twee maal verkeerspolitie en wijkauto's uit de gehele regio zijn naar Leidschendam gedirigeerd, blijkbaar om de orde te herstellen. In totaal werden een 10 tot 15 politie auto's ingezet.

Binnen werd een brand op de eerste verdieping ontdekt. Deze is zeer waarschijnlijk aangestoken, maar door de brandweer weer snel geblust. Hierna is het pand met behulp van een overdrukventilator geventileerd.

Een persoon is naar het ziekenhuis vervoerd, waarschijnlijk i.v.m. rookinhalaltie. Er is ook minimaal één aanhouding verricht, toen een bewoner van het centrum amok begon te maken tijdens de werkzaamheden van de hulpdiensten.

Door de vele politievoertuigen die zich naar het adres spoedden waren er langdurig sirenes te horen. Ondanks het late uur verzamelden daarna een 15-tal omwonenden zich bij de hoofdingang van het complex en beklaagden zich over de overlast die zij in de omliggende wijk van de instelling en haar bewoners ondervinden. In hoeverre dat terecht is laten wij in het midden, maar uit onze gegevens blijkt dat brandweer en ambulance regelmatig naar dit adres moeten na (automatische) brandmeldingen. Zondagmiddag rond vijf uur moesten brandweer en ambulancedienst nog met spoed naar dit centrum.

Rond 01:30 was de rust in het centrum hersteld en vertrokken de laatste politieauto's.

Foto's: Rene Hendriks, Ruben van Essen en Lucien de Vries (volgen)

w-Schakelbos-Rene-1

w-Schakelbos-Rene-3

w-Schakelbos-Rene-2

w-Schakelbos-Rene-5

w-Schakelbos-Ruben-5

w-Schakelbos-Ruben-6

w-Schakelbos-Ruben-4

w-Schakelbos-Ruben-3

w-Schakelbos-Ruben-2

w-PEEN8800

w-Schakelbos-Ruben-1