Grote stroomstoring centrum Den Haag | Regio15.nl

Grote stroomstoring centrum Den Haag

k-mattheijer-centrum-t-mattheijer-centrum-4Den Haag - De Haagse binnenstad, met name de omgeving van de Gedempte Burgwal en het Spui, is vanvond getroffen door een stroomstoring.


De stroomstoring had een redelijk grote impact; niet vanwege het grote aantal aansluitingen dat was getroffen door de stroomstoring, dat waren er 'slechts' 60. Het ging echter in veel gevallen om (grote) winkels en bedrijven in het centrum. Hierdoor had de stroomstoring gevolgen voor veel mensen.

Zo moesten onder andere de Bijenkorf, C&A, en Pathé Cinema voortijdig hun deuren sluiten. Zodoende kwam er voor veel mensen een vroegtijdig einde aan de winkel- of bioscoopavond.

Een aantal mensen kwam vast te zitten in liften en moest door de brandweer bevrijd worden. De brandweer zette twee tankautospuiten in en schaalde daarom op naar middel hulpverlening. De hulpdiensten hebben daarbij  GRIP 1  afgekondigd ten behoeve van een efficiëntere onderlinge afstemming.

Monteurs van Stedin zijn direct op pad gestuurd en na enig onderzoek bleek het euvel een defecte kabel te zijn. Rond vijf over half elf waren alle afsluitingen weer van stroom voorzien en werd afgeschaald naar GRIP 0.

Video: Marco Mattheijer


Foto's: Marco Mattheijer en Naomi v/d Haar

w-mattheijer-centrum-1

w-mattheijer-centrum-2

w-mattheijer-centrum-3

w-mattheijer-centrum-4

w-mattheijer-centrum-5

w-DSC 0101

w-DSC 0119

w-mattheijer-centrum-7

w-DSC 0122

w-mattheijer-centrum-8

w-mattheijer-centrum-9