Visser gereanimeerd na val in water | Regio15.nl

Visser gereanimeerd na val in water

duiker

duiker_tnDelft - Een visser is vanavond in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis vervoerd, nadat hij in het water van de Schie was gevallen.



De man zat ter hoogte van de Kandelaarbrug te vissen, toen deze rond 19.50 uur onwel werd en in het water viel. Een getuige zag de man in het water vallen en niet meer boven komen. Hij heeft hierop gelijk de hulpdiensten verwittigd.

Zowel uit de regio Haaglanden als de regio Rotterdam-Rijnmond zijn brandweerduikers ter plaatse gegaan en zij hebben gezamenlijk het water afgezocht, onder andere door te dreggen. De brandweer heeft daarbij opgeschaald naar 'middel waterongeval'.

Omstreeks 20.15 uur werd de man door duikers uit Haaglanden in het water gevonden en is hij aan de Rotterdamse kant van de brug langdurig gereanimeerd. Na drie kwartier reanimeren had de man weer hartritme en is hij met spoed per ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.

Duikers uit Rotterdam hebben het water afgezocht naar persoonlijke bezittingen van de man. Hierbij is onder andere een hengel veiliggesteld. De duikinzet heeft het scheepvaartverkeer ruim een uur stilgelegd. Een aantal vrachtschepen kon hierna hun weg weer vervolgen.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Video: Ferrie van der Geer