Auto te water langs de Calandkade | Regio15.nl

Auto te water langs de Calandkade

PEEN5822 KOPt-PEEN5841

Den Haag - Vele hulpdiensten zijn donderdagavond uitgerukt vanwege een melding auto te water aan de Calandkade/Vierlinghkade.


In eerste instantie was onduidelijk of er echt een auto in het water lag; er was niets meer te zien wat daar op wees, en de plaats waar de auto te water zou zijn geraakt was onlogisch. Maar verschillende getuigen wezen de plek aan waar de auto ongeveer moest liggen.

Beide duikteams van de brandweer zijn gelijk begonnen met het zoeken naar het voertuig. Rond half tien werd daarom opgeschaald naar 'middel waterongeval.

Rond tien uur werd er door de brandweer een vrouw uit het water gehaald. Zij is in het bakje onder de hoogwerker (die voor dit doel klaarstond) naar de kant gebracht. Direct is begonnen met het reanimeren van het slachtoffer. Hiervoor is er een extra ambulance, motorambulance en het Mobiel Medisch Team (MMT) ter plaatse gekomen.

Het slachtoffer is met spoed (A1) naar het Westeinde ziekenhuis vervoerd.

De grote kraan van de brandweer heeft aansluitend de auto ook op de kant gezet

De politie heeft een plaats delict afgezet en doet onderzoek naar de gebeurtenissen. Voor de betrokken medewerkers van de hulpdiensten is op de kazerne Laak nazorg geregeld.

Update 1 maart: de vrouw is alsnog aan de gevolgen van het ongeval overleden. De politie vraagt getuigen van het incident om zich te melden.

Video: Ferrie van der Geer



Foto's:
Ivar Gieles, Astrid Huegen en Rene Hendriks

w-IMG 7141

w-IMG 7145

w-IMG 7155

w-hendriks-vielinghkade-1

w-hendriks-vielinghkade-4

w-hendriks-vielinghkade-5

w-hendriks-vielinghkade-7

w-Vierlinghkade

w-PEEN5910

w-PEEN5916

w-PEEN5917