Gewonden bij aanrijding politieauto | Regio15.nl

Gewonden bij aanrijding politieauto

kop-singelt-img 8083Den Haag - Op de Singel, in het stadsdeel "Ypenburg", heeft vannacht een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een politievoertuig.


Een politiebiker controleerde op de Kerkweg in Nootdorp een bestuurder van een voertuig, omdat deze zich opvallend gedroeg in het verkeer. De bestuurder, een 25-jarige Hagenaar, legde een blaastest af, waaruit bleek dat hij te veel had gedronken. Op het moment dat de politiebiker de Hagenaar vertelde dat hij mee moest naar het politiebureau, reed de Hagenaar weg in de richting van de Brasserskade.

De politiebiker kreeg ondersteuning van agenten in een opvallend politievoertuig, die de achtervolging inzetten. Op de kruising van de Singel met de Koolhovenlaan, in Den Haag, botste de Hagenaar tegen het politievoertuig. Eén van de agenten voelde zich na de aanrijding niet goed. Ambulancepersoneel bracht haar naar het ziekenhuis, waar zij na controle weer naar huis mocht.

In het andere voertuig zaten drie personen. De persoon achterin, een 36-jarige man uit Pijnacker, liep letsel op. Ambulancepersoneel bracht hem naar het ziekenhuis. Agenten namen de bestuurder als verdachte, voor verhoor, en de bijrijder als getuige mee naar het politiebureau. Hier bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs. Uit een bloedtest moet blijken hoeveel de man had gedronken.

Omdat er gewonden zijn gevallen bij een aanrijding waar een politievoertuig uit Haaglanden bij betrokken was, is volgens protocol de VOA van politie Hollands-Midden ter plaatse gekomen om het onderzoek ter plaatse te doen.

Video: Shane Alders

Foto's: Ruben van Essen en Shane Alders

w-img 8082

w-img 3543

w-img 8083

w-img 8085

w-img 8089

w-img 3556

w-img 8091

w-img 8093

w-img 8099

w-img 8105

w-img 3579

w-img 8115

w-img 8118

w-img 8137

w-img 8147

w-img 8150