Ambulance botst op pilaar | Regio15.nl

Ambulance botst op pilaar

20130806-mchwesteinde-kopt-IMG 3546Den Haag - Ambulance 15-109 van de Regionale Ambulance Voorziening Haaglanden, zal voorlopig niet paraat staan op de ambulancepost.

Vanavond is deze ambulance namelijk tegen een pilaar gebotst bij de ambulancepost bij het Medisch Centrum Haaglanden/lokatie Westeinde. Voor insiders beter bekend als 'Dependance (DP) 1'.

Bij het indraaien naar de ambulancepost gleed de ambulance zijdelings tegen de pilaar en raakte linksvoor beschadigd. Aan de rijvaardigheid van de ambulancechauffeur zal het zeker niet (geheel) gelegen hebben; deze heeft wel voor hetere vuren gestaan.

De oorzaak is vermoedelijk gelegen in de rijplaten die sinds jongstleden maandag bij de ingang van de ambulancepost liggen. Een zwaar voertuig had daar maandag namelijk de bestrating kapot gereden. Er zijn toen rijplaten neergelegd bij wjze van tijdelijke oplossing. Blijkbaar zijn de rijplaten bij het nemen van de bocht gaan schuiven en is zodoende de ambulance tegen de pilaar gebotst.

Firma Vreugdenhil heeft de ambulance afgevoerd. Of de ambulance gerepareerd gaat worden en zo ja, wanneer deze weer in de uitruk staat, is niet bekend.

Video en foto's: Ivar Gieles

w-IMG 3539

w-IMG 3543

w-IMG 3546

w-IMG 3560

w-IMG 3563

w-IMG 3567