Beknelling...met opvallende hulpverleners | Regio15.nl

Beknelling...met opvallende hulpverleners

PEEN3427t-PEEN3490Wassenaar - Een op zich simpele kop-staart aanrijding op de N44 'stad in' ter hoogte van Wassenaar-Kerkehout veroorzaakte in de avondspits een hoop verkeersoverlast.

Rond half zeven raakten vijf auto's daarbij betrokken. Het persoonlijk letsel leek op zich mee te vallen. Maar de bemanning van de ambulance vond het verstandiger om van één van de auto's het dak af te laten knippen door de brandweer, om te voorkomen dat de inzittende meer neurologisch letsel op zou lopen.

Voor dit klusje kwam een autospuit uit Leiden ter plaatse, plus een hulpverleningsvoertuig van de post Leidschendam-Voorburg. Dat Leiden zo ver in Wassenaar ingezet wordt, is al zeldzaam. Maar de hulpverleners kregen bovendien hulp van een aantal militairen die bezig waren met de oefening 'Samen Sterker'. Zij stonden achter de aanrijding in de file vast en hebben wat hand- en spandiensten verricht. 

Nadat de automobilist op de wervelplank is gefixeerd, is deze per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daarna kon de berger aan de slag om de auto's die niet meer konden rijden, af te voeren. Nadat de rijbaan gereinigd was, kon de N44 weer vrijgegeven worden.

Foto's: Rene Hendriks en Herman van der Woude
w-PEEN3427

w-PEEN3474

w-IMG 8409

w-PEEN3472

w-IMG 8435

w-PEEN3463

w-PEEN3490

w-PEEN3476

w-PEEN3503

w-PEEN3506