Arrestatieteam lost schoten bij aanhouding in Voorburg | Regio15.nl

Arrestatieteam lost schoten bij aanhouding in Voorburg

voorburg-att-IMG_2587Voorburg - Bij de aanhouding van twee personen door het arrestatieteam op de Laan van Nieuw Oosteinde en de Van Pabstlaan zijn door het arrestatieteam meerdere schoten gelost.


Het arrestatieteam wilde rond 16.00 uur op de Laan van Nieuw Oosteinde een 23-jarige Hagenaar aanhouden, die wordt verdacht van een poging tot zware mishandeling in maart jongstleden. De verdachte zat met nog een ander persoon in een personenauto.

Toen het arrestatieteam de auto klemreed, is één van beide personen uit de auto gesprongen en te voet gevlucht. Het arrestatieteam heeft toen schoten gelost, maar de verdachte wist te ontkomen in de richting van de Koningin Wilhelminalaan. Hij kon korte tijd later echter in de directe omgeving van de Laan van Nieuw Oosteinde en de Koningin Wilhelminalaan worden aangehouden. Hierbij raakte een politieauto beschadigd.

De politie heeft een deel van de Laan van Nieuw Oosteinde en de Van Pabstlaan afgesloten in verband met sporenonderzoek. Hierdoor zijn meerdere buslijnen gestremd.

Een politiehelikopter heeft vanuit de lucht overzichtsfoto’s gemaakt van de locatie waar het incident plaatsgevonden heeft.

Zie hier het politiepersbericht over dit incident.

Video: Ferrie van der Geer

Video: René Hendriks

Foto’s: Machiel Janssen en René Hendriks

w-IMG_2569

w-IMG_2579

w-IMG_2583

w-IMG_2268

w-IMG_2269

w-IMG_2584

w-IMG_2587

w-IMG_2595

w-IMG_2603

w-IMG_2610