Remond P. aangehouden op afrit van de A12 | Regio15.nl

Remond P. aangehouden op afrit van de A12

remonp-a12

t-DSC_5151Nootdorp - Op de afrit 'Nootdorp' van de A12 richting Utrecht is de voortvluchtige moordenaar Remond P. door een arrestatieteam aangehouden.


Hij raakte daarbij gewond door een politiekogel, die hem in de heup/bil raakte.

Op het moment van de actie heeft Remon P. vermoedelijk doorgehad dat het arrestatieteam in de buurt was en heeft hij geprobeerd om weg te komen. Hij kwam (uit de richting Den Haag) van de afrit van de A12 af en probeerde weg te komen. Het arrestatieteam heeft hem daarop letterlijk klemgereden. Tijdens deze wilde actie raakte een Volkswagen Golf van een passant ongewild 'gemangeld'. De inzittenden daarvan (een vrouw met kind) zijn wel geschrokken, maar niet gewond geraakt.

De 43-jarige Remond P. is voor de behandeling van zijn schotwond overgebracht naar het ziekenhuis. Daarna zal hij naar het huis van bewaring overgebracht worden. Hij is immers al veroordeeld voor de moord op Victor 't Hooft (die plaatsvond op 07 november 2007, op de Bezuidenhoutseweg in Den Haag).

Hij was daarvan op 03 april 2009 in eerste instantie vrijgesproken door de rechtbank. Maar in hoger beroep oordeelde het Gerechtshof dat er toch voldoende bewijs was en veroordeelde hem op 15 april j.l. alsnog tot 15 jaar gevangenisstraf. Hij was niet bij de uitspraak aanwezig en sindsdien spoorloos; tot vandaag dus.

De VOA van het korps Hollands-Midden doet onderzoek naar de aanrijding. Dit is standaard procedure bij aanrijdingen waar politieagenten van een korps betrokken bij zijn. Op deze manier wordt elke schijn van partijdigheid vermeden. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het gebruik van het vuurwapen tijdens het incident, maar ook dit is standaard bij vuurwapengebruik door de politie.

Zie ook het persbericht van het Openbaar Ministerie over dit onderwerp.

Kijk hier voor een video op de site van Marofer.

Foto's: René Hendriks, Thomas Pos en Joldert de Vries

w-DSC_5151

w-IMG_0738

w-IMG_9477

w-IMG_9508

w-IMG_9496

DSC_5184

DSC_5204

DSC_5224

DSC_5260

DSC_5291

DSC_5336

DSC_5347