Middelbrand in woning Vredebestlaan | Regio15.nl

Middelbrand in woning Vredebestlaan

20110405-vredebest

TDK_2489-thumbPoeldijk - Een brand heeft vanavond forse schade aan een woning aan de Vredebestlaan veroorzaakt.


Een slaapkamer op de eerste verdieping brandde geheel uit; de rest van het huis liep forse rook- en waterschade op. Twee tankautospuiten en de hoogwerker van kazerne Monster zijn gealarmeerd in verband met deze brand.

Toen de brandweer ter plaatse arriveerde, sloegen de vlammen uit het raam op de eerste etage en had de brand zich al uitgebreid naar het dak van de woning. De brandweermannen moesten razendsnel handelen, omdat er sprake was dat er nog twee van de zes bewoners binnen zouden zijn. Gelukkig bleek vrij snel dat deze bewoners zich aan de achterzijde van de woning bevonden, waardoor de brandweer zich volledig kon richten op de brand. Omdat beide tankautospuiten daarbij zijn ingezet werd opgeschaald naar 'middelbrand'.

Na het blussen van de brand kon het sein 'brand meester' worden gegeven en werd de woning geventileerd.

De vrijstaande woning werd op het moment van de brand aan zes personen verhuurd en daarom werd de verhuurder van de woning ter plaatse gevraagd. Stichting Salvage kwam eveneens ter plaatse. De schade is aanzienlijk en de oorzaak van de brand is nog niet bekend. De bewoners kunnen voorlopig niet terug naar de woning. Zij zijn door kennissen in de omgeving opgevangen.

De woning wordt volgens omwonenden bewoond door gastarbeiders uit het Oostblok. Zij zijn waarschijnlijk zwaar gedupeerd en zullen een andere slaapplek moeten gaan zoeken.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Video: René Hendriks

Foto's: Tim en Cees de Kleyn

TDK_2489

TDK_2492

w-DSC_7742

w-DSC_7743

TDK_2525

w-DSC_7746

TDK_2550

TDK_2563